Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, May 11, 2015

Gara2 Auto Correct Ipad Acik..


Assalamualaikum. .

Acik ni dulu tak ler  pandai guna gadget2 canggih ni...

Tapi bila ada.kwn nak jual ipad mini... acik ni teringinlah juga nak memiliki sebuah ipad mini... mengada2 betul makcik ni tau... tp betul juga mcm kata anak dara acik ...

'Ibu beli je mini ipad...senang nak bwk pi memana... boleh masuk.handbag...tak berat...ipad yg ibu bawak tu berat...'

Bila difikir2kan betul jugak tu... so hati dah bulat nak beli sebuah utk diri sendiri...

Bila memula guna... cubalah berfb dgn ipad tu...tetiba dpt mesej dari menantu acik... bertanya keadaan si bambam yg ditumpangkan di rumah acik hari tu...cucu kedua ..Zharf Rayyan namanya...lalu acik dgn confident menaip...tapi bila menantu balas balik baru acik perasan...

Ipad tu buat auto correct rupanya...sampai apa yg nak ditulis jadi lain..hahahah....

Zharf dah berak...ditukar pada Sharif dah break pulak.... Apa dah...!!  Ni dah jadi citer Sharif Dol yg dah break ngan Cik Salmah lah pulak.....

Hahahah...

12 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

hahahahaha.. gelak sy dibuatnya Kak Anie sayang oiiii

aNIe said...

Seri Kandi... jadi lawak oleh anak2... mana tak nya tetiba sharif dol masuk dlm ini gambar

Acik Erna said...

gelak akak anie..emi suruh maknya beli ipad..kalau macam tu tak mau akak..tak pandai guna he he

Sya said...

Ada advert pulak pop up masa nak komen ni.

aNIe said...

Kak erna...kena buat kat setting kak... padamkan auto correct tu...

aNIe said...

Eh...ada advert ke? Tak tau ler pulak

Irfa said...

hadoiiiiiiiiiiii sakit perut gelak

nurazzah8 said...

Salam Kak,

Nasib baik tak tulis
"SAYA dah Break!" hahaahahaha!

aNIe said...

Irfa.... menantu akak pun konfius...hahahaha

MOKCIK AZWA said...

Salam kak anie...adoiyai la..memang bikn stress auto correct nie..

aNIe said...

Mokcik... dulu akak tak paham nk buat setting... kena tunggu si bongsu tu balik baru okay...hahahah

Herya Media said...

Salam,

Bila berminat untuk menjadikan tulisan2 di blog ini menjadi buku profesional seperti buku2 di Gramedia Tbk, kami bersiap membantu mulai dari pengumpulan naskah, tahap pracetak, sampai cetak. Jangan sampai tulisan2 bernas, imajinatif dan mengandung nilai nostalgia tinggi hanya tersimpan menjadi file yang tak dibaca banyak orang.

Untuk informasi lebih lanjut bisa buka weblog kami: https://heryamedia.wordpress.com/

Dan untuk konsultasi lebih lanjut bisa menghubungi WA kami 0877-67866622

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails