Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, October 24, 2012

Sepanjang Bulan Oktober...

Bismillahirohmanirohim...

Assalamualaikum ...

Salam buat semua sahabat yang di rindu...

Terlalu banyak yang berlaku antara masa tidak berblog beberapa hari  yang lalu...

Rasanya 4hb. November ni genap sebulan aku meninggalkan blog ini...

Bagiku cukuplah gambar2 yang menceritakan segalanya dan cukuplah gambar2 ini yang menjadi kenangan manis aku dan famili...


Awal bulan Oktober...anak2 membawa aku makan di Tupai tupai... sempena harijadiku...

Aku makan puas2...sebab memang steamboat feveret aku...

Pertengahan bulan Oktober... aku dan anak2 ke Singapura... ikut Upin & Ipin








Sekitar penginapan kami di Singapura...banyak gambar yang diambil...tapi semuanya dalam camera dslr anak bujang ku...

Aku juga berkesempatan  berjumpa dgn kawan2 blogger... Kak Elee & Nora Marsuki...

Makan sup tulang merah Singapura yang terkenal... murtabak yang best...

Terima kasih Nora & Kak Elee...

Sayangnya kami tak berkesempatan untuk singgah ke rumah mereka...



Dalam perjalanan balik singgah ke JPO sekali lagik... tak memborong apa cuma beli sedikit buahtangan untuk cik abang...

Minggu berikutnya... minggu yang ditunggu2 oleh aku dan Aeez...

Hari makan di Sushi King dgn promosi RM2....



 Ini pinggan sushi yang dimakan oleh 5 orang... cepat sungguh kenyang sebab semua yang diberi promosi adalah yang berasaskan nasi...memang cepat kenyang...

Dah lama tak berjalan2 dgn adik ku Sya... aku mengambil peluang ini untuk berjalan2 sambil makan2 dgnnya...


Makan eskrim... beli Garret Caramel Corn... seronok betul bila dah lama tak jenjalan gini sambil makan2...

Kemudian selang 2 hari... 'Hari Ini Dalam Sejarah'

Berjumpa dengan Elee Mardiana (Opah De) yang balik dari Australia... lapan tahun berkenal dgnnya di alam maya baru dpt berjumpa dgnnya kelmarin...




Tak lupa utk bergambar dgnnya... sebaik dia keluar dari tmpt ketibaan aku dah kenal wajahnya... kami berpelukan bagai sahabat yang telah kenal lama dan lama terpisah....perasaan yang tak dpt digambarkan dan diluahkan dgn kata2...

Kemudian... hujung minggu lepas... kami ke Pilah... untuk majlis pertunangan anak sedara....





Cukup sudah segala aktiviti yg menjadi kenangan manis di bulan ini

Kalau nak cerita dengan terperinci... memang tak cukup satu entry...jadi aku ringkaskan aje...

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA Buat semua sahabat...

Selamat Bercuti dan selamat kembali ke kampung halaman...

Hati2 di jalanraya...


Melihat gambar Baitullah membuat aku terasa bagai digamit2 untuk ke sana...

Tak pernah putus aku berdoa agar ALLAH membuka jalan utk ku ke tempat2 mustajab doaNya ... agar dapat aku menghambakan diri beramal dan beribadah di sana....

Semoga tercapai hajatku ketika tubuh masih sihat... dan kudrat masih berupaya...

Aameen






...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

sal said...

selamat menyambut aidil adha..moga dilimpahi rahmat di hari itu dan hari2 seterusnya..

Neeza Shahril said...

menarik... walaupun lama tak update blog, hari2 akak penuh dengan aktiviti yang sangat menarik.. JPO tu menarik ke kak?

aNIe said...

Salam sal..terima lasih kerana maaih setia berkunjung ke blog akak...terima kasih kerana masih mengingati akak..Selamat menyambut Aidil Adha...semoga kita sentiasa dilimpahi rahmatnya Aameen

aNIe said...

Neeza sbb sibuk langsung tak dpt bukak laptop...lagik pun laptop masih mengong..nak taip assalamualaikum pun nak 10 minit...

sharifah rosidah said...

Ingat kan dah lupa awak ada blog, bila bukak kita tengok tak ada cerita baru.....terus merajuk,hehehe.

aNIe said...

Shidah...hehehhe..tak lupalah..mana boleh lupa blog kita..ramai kengkawan kat sini..awak apa khabar.....jgn lah merajuk...heheh

zino said...

meriah nya jalan jalan..

m.u.l.a.n said...

seronok nya.. dapat jumpa kak elle lagi..

aNIe said...

Zino..mmg meriah.. lebih2 lagi bila dgn orang2 yang kita sayang

aNIe said...

Mulan... dpt jumpa sekejap je...tak sempat ke rumah dia...huhuhu

Zariza said...

salam K.Anie,

amboi lama betul kiranya saya tak berkunjung ke blog ni .. hatta blog sendiri pun sudah bersawang kiranya!

Salam maal hijrah utk k.ani sefamili .. seronoknya ke Kota Singa :)

MOKCIK AZWA said...

Salam kak anie..banyaknya aktiviti di bulan oktober..hehehe

seronok berjumpa kenkawan blogger kan kak, entah kita bila agaknya dapat berjumpa hehehe..

have a lovely weekend kak.

kadok said...

panjang entry kak.tapi padat.kwn blogger jauh dah jumpa...kwn blogger yg dekat ni bila lg? :)

rasyidah kamar said...

this is my new blog!do stopby ;)
http://www.rasyidahkamar.blogspot.com/

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails