Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, July 4, 2012

Sambungan Cerita dari Jakarta...


Bismillahirohmanirohim...

Assalamualaikum...

Ahad merupakan hari terakhir di Jakarta...

Agenda pagi tersebut hanya akan berakhir sampai tengahari Ahad...

Kami bertolak dari Hotel setelah selesai 'check-out'... kerana dari Rumah Sakit nanti kami akan terus dibawa berjalan jalan di Tanah Abang kemudian terus ke Lapangan Terbang...

Selesai sarapan di hotel dengan sarapan super duper yummy....kami bertolak ke RS Medika iaitu tempat event akan berlangsung...

Pagi tu tak berapa ramai pengunjung ... event sepatutnya selesai Sabtu...tapi atas permintaan ramai... dilanjutkan hingga Ahad...

Selesai event... wakil dari Indonesia membawa kami ke Tanah Abang...

Pasti ramai yang tau bahawa Tanah Abang adalah syurga membeli belah...

Walau bagaimanapun... sesampai kami di sana... aku tak tau nak beli apa...sebab terlalu banyak kedai dan ramainya orang... lorong2 kecil untuk kami lalui menyebabkan aku jadi rimas...

Nak membeli pun rasa tak selesa....

Aku cuma membeli telekong 'travel' untuk adik ipar yang mengirim dan juga mertua... yang lain2 takde... nak cati T-Shirt 'I Love Jakarta' pun aku tak jumpa..

Jadi memanglah takde ole2 yang aku bawa balik dari sana... tidak juga 'fridge magnets'...huhuhu....

Jom layan gambar....


Sedang membelek kain sulam untuk baju kebaya...(bukan untuk aku)



Deretan contoh2 kain sulam yang cantik2... tapi aku tak beli pun...hehehe

Selesai mencari apa yang patut... perut dah minta di isi...tapi suasana di bangunan tu tidak membangkitkan selera kami untuk makan...

Jadi kami cuma ke makanan segera sahaja...



Tengok tu wajah si kecik dah keletihan... penat berjalan...


Selesai makan... kami terus turun untuk menanti bas yang akan membawa kami ke Lapangan Terbang...

Sampai sahaja di sana... waktu dah hampir maghrib....

Selelah menyerahkan bagasi...kami ke kedai makan... nak cari nasi pulak...lapar perut tanpa nasi...

Singgah di salah sebuah restoran di Lapangan Terbang... aku dan si kecik makan nasi putih bersama Sup Iga (rusuk)





Selesai makan waktu sudah pun hampir untuk boarding... sambil menanti... anak2 ini sibuk bergambar...

Semasa nak masuk ke tempat berlepas...seorang pegawai kastam Indonesia tu bertanya pada aku...

'Ibu sudah buat ujian kehamilan..?'

Aku terus pandang muka dia...

'Hah..'

Mungkin agaknya sedar akan kesilapannya dia terus diam...

Semasa lepas saja dari situ...aku dan si kecik bagai nak pecah perut ketawa... maunya idak...ada ke dia kata aku mengandung... 

Itu bermakna...gemoknya aku...!!!  Lagi pun sudah jadi kebiasaan aku kalau pergi ke sesuatu tempat memang sukar untuk membuang air... maka apa yang di makan terkumpul selama 2 hari..hahahaha

Mau tak dia kata aku hamil...

Nak menangis pun ada... nak gelak pun ada....

Sabau je lah....





...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

18 comments:

Hilmirda Daud said...

kurang asam punya pegawai kastam... klu mengandung tak leh naik flight ke? Biras Amy perut dah besar pulak tu..ok aje.

Nieda said...

MMg kat TA sesak dgn manusia. tmpt org beli borong.

m.u.l.a.n said...

nak kena sekeh tu...!!

seronok berjalan kan kak anie walopon penat.. balik baru rest kan..

aNIe said...

Salam Hilmirda... hehehe.. tu yang akak nak gelak tu... si kecik tu ketawa terbahak2... boleh aje naik flight kalau mengandung tapi kena ada surat doktor...

-------------------

Nieda... akak ni memang tak serasi betul kalau bersesak2 ni... lemas... nak membeli pun rasa tak seronok

aNIe said...

Mulan..tulah...rasa nak jegilkan mata aje pada dia...hahaha

Penat tapi berbaloi...dpt tgk negara orang...

sal said...

ujian kehamilan?
alhamdulillah dia nampak kita muda belia....mcm 30an..
selamat berjalan2..moga ceria2 window shopping..

ibundo said...

sekarang ni tanah abang tu dah ada aircond. Sedap kalau nak menyoping. Dulu dah lah sempit, tak ada aircond, memang berpeluh-peluh sakan. Nak beli belah pun takde mood.

aNIe said...

Sal...yelah kena berfikiran positif...agaknya dia tengok kita muda...hahahah...ayat memujuk hati tu...

aNIe said...

Kak Pah...dah ada aircond pun berpeluh jugak...adoyai...tak boleh bayangkan kalau takde aircond...

MOKCIK AZWA said...

hahaha kak..memang nak kena la pegawa itu kan kan kan hehehe...

aNIe said...

Betollah mokcik. . Mcm kata mulan rasa nak sekeh je. . Hahaha

aNIe said...

Betollah mokcik. . Mcm kata mulan rasa nak sekeh je. . Hahaha

makchaq said...

Makchaq pun perut macam kena buat ujian kehamilan jugak...he he

Rugi la pergi tanah abang tak shopping..
ye ye je makchaq ni.. sendiri pun tak pernah pergi...

Zareda Norman said...

dekatjakarta mmg susah nak cari key chain dan fm. Zar dulu pi sampai bendar jakarta lama tak jumpa gak tapi jumpa mall buruk jer.. Masuk masuk ada butik wacoal.. Murah giler ya amat dah sopping wacoal plak.. Hehhe

Fm dan key chain zar beli kat epot je. Dan epot jakarta ada lounge berbayar kita boleh tunggu kat situ makan minum solat nak mandi pun boleh. Zar amik yg plg murah dalam 19 henget pun berbaloi sgt makana bakso, nasi dan internet semua ada.. Boleh solat mandi kerusi urut pun ada..

aNIe said...

Makchaq...akak dah tak tau nak beli apa...byk kedai...macam2 ade...rambang mata dibuatnya...hehehe

aNIe said...

Zar...kitorang kat airport baru... Terminal 3 kot... tak jumpa pun tempat beli2 tu...restoran memang banyak... kerusi urut dan macam2 ade... maybe akak tak jumpa lah tu...

secangkir madu merah said...

bestnya.. bilalah saya nak sampai ke Jakarta.. huhuhu..
hahaha kurang asam betul org yg bertanya soklan tu ya kak...

Irfa said...

ADOI..tak tahan nak gelak.
kalau saya konfem sentap..huhu

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails