Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, June 28, 2012

Hari Kedua di Jakarta ...

Bismillahirohma nirohim...

Assalamualaikum...

Pagi hari Sabtu 2 Jun 2012...pertama kali bangun pagi menghirup udara Jakarta...

Melihat ke luar jendela...terlihat kolam renang hotel sebelah...tapi di sebalik tembok hotel mewah terlihat bangunan yang hampir usang....

Seperti yang diberitau... seawal jam 7.30 pagi  bas untuk ke Rumah Sakit Medika akan sampai untuk mengambil mereka...

Subuh di sana memang awal... maklumlah waktu di sana lebih awal 1 jam dari di sini...

Sarapan di hotel tu memang best... seronok betul si kecik... kalau si kecik tu seronok...ibu dia pun seronok jugak

Jom layan gambar sambil bercerita...









Macam2 pilihan makanan ade...sushi...salad...smoked salmon...nasi uduk... segala macam jenis sup...mee... bubur..dan macam2 lagik..Alhamdulillah...

Setelah tu... terus ke Rumah Sakit Medika untuk Pelancaran Kid's Day KPJ...




Seperti biasa... si kecik dgn eventnya dan aku tukang ambil gambar mereka


Makan tengahari yang dibekalkan untuk kami...sedapp...!!


Balik dari event...masing2 ke Mall di sebelah hotel...
Pengawasan di hotel memang ketat... masuk hotel semua kena scan... 
dari hotel nak ke Mall pun kena scan...


Tak tau nak ke mana...penat2 round2 kat Mall...pekena Tutti Fruti..



On the way balik ke bilik... sempat bergambar kat sini... ada karnival...ramainya orang...



Suka tengok kolam ikan ni...ikannya gemok2... dan pemandangan di sini memang cantik,..

Balik hotel... mandi rehat sekejap dan bersiap2 untuk keluar makan malam...







Kali ini pilihan mereka ialah di Restoran Sri Minang...

Kalau dah kat Restoran Minang dah tentu nasi Padang dengan pelbagai lauk pauk...

Dari Restoran tersebut... kami bertolak ke  Tapak Ekspo Jakarta Fest...

Macet giler ...perjalanan yang sepatutnya cuma beberapa minit menjadi berjam2...

Bas cuma dapat parking paling hampir pun 1 km dari tapak Festival tersebut...

Jadi...berjalan kakilah kami beramai2....

Masa berjalan kaki tu... jem giler jugak...jem dengan orang yang ramai...





Kami cuma berada dalam Festival tersebut untuk hampir 1 jam.. dan 1 jam tu terasa macam berjam2...
Ramainya orang hanya ALLAH yang tau.. aku yang memang tak berapa sesuai bila berada di tempat yang ramai orang dah terasa rimas... tapi nak jugak berjalan sebab nak melihat  bermacam2 yang ada di dalam tu...






Semua dah kepenatan...duduk di tepi kedai pintu masuk ke Festival..sementara menanti 'pemandu pelancong'

Sambil tu... kami dijamu pankek durian...sayang gambar pankek durian tu terlupa nak ambil sebab sedap amat hingga sekejap je dah abis... yang paling banyak makan...aku...3 biji aku telan...sedapppp... 
Ntah camaner diorang buat pun tak tau...tapi pankek tersebut dibuat semata2 dgn durian yang dalamnya ada krim ....memang sedap...


Bila semua ahli rombongan dah ada..maka kami pun berjalan keluar... sepanjang jalan kelihatan orang menjual Kerak Telor Betawi...teringin nak rasa...sebab kata mereka sedap...tapi tak tau mana satu nak pilih sebab ramai sangat.... sepanjang jalan yang bermeter2 tu semuanya menjual kerak telur....

Selesai sudah tugas hari kedua di sana...

Nanti sambung lagi esok ye....




...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

17 comments:

secangkir madu merah said...

kalau seminggu trip ni, mau gemok ni kak anie.. hehehe

aNIe said...

Smm betul tu.. . Duduk2 makan. . . Mana tak naik badan

Sari Yusa Ibrahim said...

Seronoknya, Kak Anie... yg tak seronok bila macet tu, kan..

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer.. plg suka nasi padang n lauk2nyer.. sedap!

Led said...

terliur dgr lauk pauk yg kak lady mention tu.

sal said...

sedap2 makanannya..selamat bercuti di sana..

aNIe said...

Sari Yusa... kalau macet dia bergerak takpe... ni jem terus... dgn motor semuanya berpusu ... diorg jalan depan bas...akak yg dok depan bas macam nak gugur jantung dibuatnya

aNIe said...

Kesuma... lauk gulai padang memang sedap kan...kena dengan tekak kita...tapi segala macam ade... urat lembu...otak lembu semua ada...

aNIe said...

Led...lauknya memang sedap...gulai yang segalanya penyet tu pun sedap...siap ada penyet super pedas

aNIe said...

Sal..akak dah balik dah ahad lepas...baru dpt upload gambar & berblog... seronok...

ibundo said...

seronoknya. Tak minum jus alpokat nie?

ibundo said...
This comment has been removed by the author.
MOKCIK AZWA said...

Cumanya di Jakarta macet camna pun takde pulak non menghon dan accident berlaku macam kat Malaysia ni kan kak...

wuikss..sedapnya makanan tu..hehehe..tuttu frutti dia sama harga ngan kat sini ker lebih murah lagi kak? hehehe

aNIe said...

Kak.. .Tak. . Hehehe. . Sebab dulu dah rasa. . Tak larat nak mkn dgn nasi rasa mcm pekat sgt

aNIe said...

Betul tu mokcik. . Diorang tu camaner sesak pun bagi laluan kat org lain akak yg kat depan bas rasa ngeri . . Tak taulah murah ke idak. . Akak main amik je timbang bayar. . Dua bekas tu dlm 30++ hengget. .

m.u.l.a.n said...

seronoknya kak anie.. nak jadi PA 2 aeez lah cenggini... hehee...

aNIe said...

Mulan...memang seronok...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails