Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, July 6, 2012

Majlis Istighasah Al Kubra Shah Alam. .

Bismillahhirohmanirohim...

Assalamualaikum..

Salam Jumaat  buat semua sahabat dan pengunjung blog...

Tadi semasa menonton rancangan Assalamualaikum di TV Alhijrah mendapat maklumat bahawa esok Sabtu. . .akan diadakan majlis Istighasah Al Kubra di Masjid Negeri Shah Alam. .

Majlis akan dimulakan seawal 4 pagi dengan Qiamulail. . Sehingga masuk waktu subuh bagi fasa pertama. .

Untuk fasa kedua bermula dgn solat subuh dan kemudian disambung dgn majlis zikir di halaman masjid. . .

Tema pakaian kalau boleh bewarna putih. . .

Majlis ini bertujuan untuk memohon pada Illahi supaya mengikat hati umat Islam agar sentiasa bersatu dan berpegang pada tali Allah. .

Sebenarnya aku sedih sangat. . .aku sering ingin mengikuti majlis2 seperti ini . .

Tapi. . .aku terpaksa balik ke Melaka kerana mertua akan mengadakan majlis tahlil esok. . Memula bercadang nak balik esok tapi mertua berpesan supaya pulang lebih awal. . .

Jadi bagi mereka yang ingin meraih pahala dan mendekatkan diri pada Allah. . Tak kiralah yang jauh atau dekat marilah sama2 kita memeriahkan majlis ini dengan gema zikir memuji Allah dan Rasulullah s.a.w.

Semoga kita sama2 dirahmati dan diberkati. .
Insyaallah. . .

14 comments:

sharifah rosidah said...

Lama tak komen, ialah haritu anie kata nak berhenti sekejap sebab komputer rosak, so hari saje bukak blog anie nampak entry baru.

Susah kalau nak menghadiri majlis2 macam ni di hujung minggu selagi anie duduk berjauhan dengan suami kan ialah hujung minggu nak balik jumpa suami dan anak cucu kat Melaka.

Zaitun said...

Salam...lama kak Zai tak berkunjung.

Bagus kalau kita dapat menghadirkan diri untuk majlis ilmu macam ini kan...rebut sebanyak yang mungkin dibulan yang mulia ini.

Taufik said...

Masyaallah td tgk kt tv9
ramai yg p
Rasa rugi sgt tak p
Syahdu sungguh ramai yg menangis
Ruginya tak p.. bila lagi nk ada majlis mcm ni?

Anonymous said...

slm, kerak telor rupanya omelette.. sib baik tak makan... naik kolestrol dlm darah..

hajiMete said...

amin ya robbal alamin.. salam ziarah kaklady tuu

m.u.l.a.n said...

rugi la sbb saya tak dapat join..

aNIe said...

Shidah ...betul tu..selagi berjauhan memang skar utk mengayur rancangan dihujung minggu..

Laptop kita tu kjp okay kjp ko..hahahq

aNIe said...

Salam kak zai..tulah anie.cakap...cuba utk meraih pahala yg mudah utk bekalan kemudian hari...

aNIe said...

Salan taifiq..akak ralat sangat tak dpt pergi..tp bila fikir balik..semuanya telah ditakdirkan..insyaallah

aNIe said...

Waalaikumsalam anon...aha...diorang kata mcm omelet yg di masukkan gula kelapa ke dalamnya

aNIe said...

Salam hajiMete..akak dah ke blog awak to tak boleh pulak nak tinggal komen...salam kenal

aNIe said...

Mulan..tulah...rasa rugi sangat..

cikceriacorner said...

salam akak..xpe kak nanti ada lg majlis mcm tu bleh g lg kan..heheh

aNIe said...

Cikceria...betul tu...kalau ada umur yang panjang ...Inysallah ada majlis mcm tu lagi...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails