Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, July 12, 2012

Cuti-cuti Dengan Keluarga...

Bismillahirohmanirohim...

Assalamualaikum...

Begitu sukar untuk mencari masa terluang untuk mengupdate blog...

Kalau tak dikuatkan hati pasti blog ini akan dibiarkan bersawang...


Tapi aku masih ingin berkongsi cerita ceria aku bersama keluarga...


Biarpun dah hampir 2 minggu berlalu namun  ianya seperti masih lagi baru kerana ianya sentiasa segar dlm kotak kenangan ini...


Satu kenangan indah percutian bersama keluarga..


Dahulu semasa ke Medan kami cuma sekeluarga...tapi percutian singkat kali ini bersama keluarga adik ipar dan juga mertua...


Pada mulanya mertua enggan mengikut kerana adik yg duduk bersamanya terpaksa membatalkan niat utk bersama kerana ada kelas pada minggu tersebut...tapi disebabkan aku... adik ipar...biras dan suami mengajak juga akhirnya dia pun setuju ...


Aku beserta anak2 bertolak balik ke Melaka pada malam Jumaat... kerana cadangan kami akan bertolak pagi pada hari Sabtu...


Cadangan utk bertolak pagi menjadi tengahari kerana cik abang sibuk dengan lain2 urusan...


Okay jom layan gambar ....





Hampir petang baru kami sampai di sini...singgah sebentar untuk cuci2 mata...






Anak aku sempat sambar sepasang kasut...di sini...begitu juga aku...



Si kecik dah dah ngantuk menanti mama...ayah pak sedara mak sedara... nenek2nya shopping...


Aku usik2 si kecik nak cuba kasut ni...tapi dia tak bagi...malu katanya...ibu dah tua...hehehe


 Puas meround mencuci mata... perjalanan diteruskan...


Sebelum naik ke hotel... kami makan dulu..perut yang berkeroncong minta diisi ...anak2 yang kelaparan memesan berbagai2 juadah makanan...maklumlan perjalanan yang panjang dari tengahari malam baru jumpa nasi...



Anak2 yang ceria selepas makan.... 

Kami bermalam di New York Hotel...

Dapat saja tilam... barulah terasa penatnya perjalanan tadi...adik ipar awal2 dah pesan...

'Tidur awal...esok lepas subuh dah nak turun sarapan sebab bas dtg jam 8.00 pagi...'

Cerita percutian akan disambung... 

Nak masak... sebab nak buka puasa...





...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

13 comments:

silversarina said...

Salam,

Bestnya ,kami belum berkesempatan ke outlets tu semua , nak kena menabung lebih2 sikit baru boleh serbu :))

Si kenit tu menguap ... hahahaha .

Zareda Norman said...

universal studio ek.. Hehehehe

Acik Erna said...

seronok bercuti dengan cucu anie..nasib cucu baik tak pandai mengamuk ye

ibundo said...

Tak payah pergi newyork dah anie.... hehe dapat tidur kat newyork pun dah kira okay dah..

makchaq said...

Siang tadi baca cerita kak zaitun pergi JPO, ni kak anie pulak.. Bila agaknya turn makchaq pulak..

aNIe said...

Silversarina. . .Kumpul jangan tak kumpul kalau pi sana poket tak kembong tak syok. . .Kena shopping sampai kempis. . .Hehe. . .

Nasib baik si kecik tak byk ragamnya.bila dibawak berjalan. . Heheh

aNIe said...

Hahahaha. . . Seronok tau zar. . .Ikut pakej ni dpt pi US. . . S.. .termasuk tidur kat Newyork. . .

aNIe said...

Kak Erna. . .Nasib baik kalau ngamuk je sebab nak tid. . Pandai melawan mata bak kata org tua. .

aNIe said...

Kak Pah. . .Syok kak pah. . Pakaej ke Us. . Dpt tidur New York. . .Hahaha

aNIe said...

Makchaq. . .Takpe. . Lambat2 pun sampai jugak nanti tu. . .Tak kan habis brg2 tu. . Heheheh

Zaitun said...

Kak Zai pun baru balik minggu lepas,nasib baik tak terserempak hihihi...

Rasa nak pergi lagi sebab dalam kepala kak Zai ada yang terlepas pandang...

aNIe said...

Kak..anak2 anie semua nak pegi lagik..tak puas jata merek

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails