Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Saturday, July 14, 2012

Universal Studio...Singapore...

Bismillahirohmanirohim....

Assalamualaikum...

Pagi Ahad... yang paling teruja ialah anak2... yang mak ayah pun sama jugak cuma kurang sikit dari anak2...

Selepas menjalankan kewajipan kami semua turun bersarapan...

Berbagai menu yang ada... cuma tidak banyak variety... ada nasi lemak... bee hoon... kuey teow..bubur nasi.. omelet... dan banyak lagik...

Bila perut dah kenyang...mula lah masing2 mencari tandas... adik ipar polis aku yang dari KL begitu menjaga jadual... sentiasa ingin memastikan semua 'on time'

Sementara menanti dilobby hotel...terlihat bas double decker di depan hotel... maka kami semua beransur sorang demi sorang memenuhkan bas yang disediakan...

Alhamdulillah bas double decker tersebut rendah di tingkat bawahnya memudahkan mertua yang berkerusi roda.  Mertua masih boleh berjalan...cuma tidak tahan berjalan jauh...nafas jadi pendek...

Perjalanan dari New York Hotel ke seberang cuma mengambil beberapa minit sahaja...

Jenuh jugalah turun naik eskelator untuk ke pejabat Imigresen dan pemeriksaan kastam...

Bila bas mula mendekati sempadan Woodlands.. masing2 sudang menjengah tingkap...

Wajah2 ceria anak2 yang baru pertama kali sampai ke Singapura begitu bercahaya...

Sepanjang perjalanan bas...anak sedara yang di sebelah memuji kebersihan kawasan di sana.

Memang bersih... kelancaran kenderaan juga menarik perhatian mereka....semuanya nampak begitu tenang...

Aku yang dah berpuluh tahun tak menjejakkan kaki ke sini dapat melihat perubahan yang begitu ketara... banyak bangunan yang cantik2...

Tidak berapa lama kelihatan dari luar jendela... Pulau Sentosa World Resort.  Bila kelihatan saja bangunan yang cantik2 dari dalam bas... suara riuh anak2 sudah kedengaran...masing2 dah tak sabar untuk melompat turun dari bas...

Kita layan gambar pula...jom...!!




Sepanjang jalan untuk ke seberang...


Dan dlm perjalanan untuk ke pintu masuk...


Si jurukamera yang sibuk mengambil gambar...



Ini adalah tempat wajib kalau ke mari...hahahaha....


Jangan lupa untuk ambil jadual aktiviti di sini....





Ambil kesempatan bergambar dengan 'Marilyn Monroe'..hehehe...sexy...



Dengan Elmo...


Gambar si kecik yang paling aku suka... he looks so cheeky...hehehe






Bila ternampak je tempat ni...anak2 dah mula berlari2 untuk masuk ke dalam...
Habis Elmo ke Big bird pun ditinggalkan...dan mak ayah duduk diluar mereka semua masuk ke dalam...
Queu yang panjang mengambil masa hampir 1 jam anak2 untuk keluar...






Dan masing2 keluar dengan wajah ceria... gelak ketawa... seronok tak tergambar...masing2 berlari untuk menyatakan kegembiraan dan keseronokan berada di dalam tu... dan mereka masing2 bercadang nak masuk lagik.



Sementara anak2 berada di Transformers Ride...kami diluar dok memerhatikan Roller Coaster ni...
Mertua sampai naik pening melihat benda ni berputar...
Jeritan mereka membuatkan kami tak jemu2 melihat setiap kali kedengaran jeritan


Keluar dari Transformers Ride... si kecik berposing dengan Bumble Bee

Kemudian yang mana teringin sgt nak naik Roller Coaster terus berlari ke Cyclon Ride...

Turun dari situ...si kecik aku dah senyap...rupanya kata menantu aku...semasa masing2 sedang terjerit2 tetiba sikecik senyap.. hingga membuatkan kakai iparnya tertanya2 kenapa dia senyap tiba2... mujur juga masih terasa tangannya erat menggenggam tangan kakak iparnya...




Perjalanan diteruskan ke kawasan The Mummy's Revenge....


Sampai di sini saja...Insyaallah esok saya sambung...

Nak bersiap2... nak keluar dengan anak2...

Assalamualaikum...



...

 Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

16 comments:

kasihredha said...

bestkan ke USS
wauuu seksi le "MM" tu

man said...

kalau berkesempatan.. hendak juga ke sana.

aNIe said...

Kasihredha..tulah...seksi nampak segala lurah...

aNIe said...

Man..pergilah mmg best...anak2 akak nak pergi lagik

silversarina said...

salam, Memang best ke USS , dah 2 kali pergi tapi tak naik roller coaster tu , anak2 aje naik, rasanya tempoh masa untuk naik roller coaster dah tamat , takut terkejut besar nanti , teringin nak pergi lagi sebab ada lagi anak yang belum pergi :))

aNIe said...

Rina..anak2 pun nak pergi lagik sbb ada ride yg tak sempat naik..seronok tgk anak2 bergembira

makchaq said...

Bestnya kak anie.. balik dari jakarta pegi USS pulak.

Ada orang kata tak best.. tengok gambaq2 ni macam best ja..

aNIe said...

Makchaq...best...kalau siapa yg adventurous mmg suka..

Kena.pergi ambil jadualnya baru tau aktiviti2 yg akan ada.jam berapa..

Zareda Norman said...

transformer mmg bes.. Zar sampai naik dua kali.. Zar suka teater dia juga.. Maa tu teater muzikal hantu...

aNIe said...

Zar...transformes ride akak tak masuk...anak2 ralat sbb.akak tak masuk...dia kata lain kali akak kena masuk...teater akak tak tgk...abb bebudak lebih teruja nak naik ride

m.u.l.a.n said...

best nya... lama kami tak ke spore..

ainnoraini said...

Harus kene pergi nii..semua org kata best gi sana...

aNIe said...

Ainnoraini...memang seronok...yg seronok lebihnya anak2...tapi mak ayah tumpang gembira tgk anak2 gembira

Kesuma Angsana said...

best2 tq berkongsi citer n gamber ye

sharifah rosidah said...

Anie depan New York hotel tu ada kedai cuci kereta, disitulah kita dilahirkan dan bersekolah tapi bila tempat tu dah jadi pusat industri mak jual tanah tu dan beli rumah sekarang yang mak duduk.

aNIe said...

Ohhh..ye ke...kat situ rupanya kampong awak ye...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails