Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, July 16, 2012

Universal Studio Singapore 2...

Bismillahirohmanirohim...

Assalamualaikum ...

Salam pagi Isnin buat semua pengunjung blog...

Kita sambung perjalanan cuti yg terhenti di Revenge of the Mummy...




Gambar sekitar kawasan Revenge of The Mummy...anak2 sedara yang masuk ke dlam...ramai yang pening mabuk.. kata mereka dalamnya gelap...dan pergerakan kat dalam tu ke depan ke belakang membuatkan mereka mabuk...

Keluar dari situ... kami ke Oasis Spice Cafe... untuk mengisi perut 








Gambar ini dari blog ini...sebab aku tak sempat amik gambar makanan...dah lapo...


Kami memesan Nasi Arab ... pakej yang beharga $13 utk satu set...

Nasi Arabnya membang sedap... cuma dessert yang disediakan manis dan tak kena dengan citarasa kami...

Selesai makan...kami sambung perjalanan....ke Jurassic Park...



Sejak dari tadi aku asyik menjaga cucu sementara mama & ayahnya bergumbira...kali ini adik ipar aku ajak masuk ke Jurassic Park Boat Ride...

Memang seronok menaiki bot yg hanyut sepanjang sungai buatan yang ditepi2nya ada patung2 dinosaur yang seakan2 hidup....

Terjerit pekik kami di dalam bot..seronok betul..dah lama tak merasa diri mcm bebudak...hahaha

Tapi awas masuk ke dalam ni tak boleh bawa kamera atau hp...kerana kita akan basah ketika bot itu melalui sungai tersebut...


Keluar saja dari situ...kami ke waterworld stunt show...


Malangnya show tersebut terpaksa ditunda utk beberapa minit kerana masalah teknikal..,jadi masa dah terbazir di situ... hendak keluar terasa sayanglah pulak...





Live show yang best ni dilakonkan oleh stunt2 yang professional....

Keluar dari sini kami ke...Far Far Away Kingdom...





Di sini kami masuk ke dalam Castle Shrek tersebut untuk menonton filem 4D Shrek...suatu pengalaman yang menyeronokkan...

Kami meneruskan perjalanan ke kawasan Madagascar... melihat penguin2 ini menari bersama geng2nya...



Tergelak gelak aku melihat mereka menari... terkedek2 dengan perut besar mereka...

Ketika sampai di sini hari dah petang... Ude terus mengajak kami ke tempat mula2 kami masuk tadi untuk melihat Character Parade...

Lama menanti ... sepatutnya perarakan bermula jam 6.30 ptg tapi sampai hampir jam 7 pun tak mula lagi hinggalah hujan mula turun...kami yang berada di depan barisan terpaksa beredar mencari tempat teduh... jadi taklah banyak gambar yang dpt diambil...









Selesai je perarakan maka tamatlah sudah agenda untuk hari itu di Universal Studio... sebelum keluar dari situ... anak2 singgah di kedai soveniour utk membeli cenderahati...

Tapi aku tak beli apa2 pun...cuma 1 fridgemagnet...USS...

Perjalanan balik takde gambar yang diambil...masing2 semua dah kepenatan...especially anak2 yang jadi camera man...

Balik dari sana... apa yang tergambar dikepala aku hanyalah tilam yang empuk untuk landing... perut dah tak terasa lapar lagi...

Begitu juga dgn anak ketiga ku... nak tidur katanya ... biarpun dialah kaki makan tapi dah keletihan perut yang lapar pun dah tak dihiraukan...

Kami bertolak balik hari Isnin...

Setelah check out...cik abang memecut balik...perjalanan yang sepatutnya 3 jam menjadi hanya 1 jam lebih je dah sampai ke pejabatnya... ada mesyuarat untuk dihadiri...

Aku dan anak2 berehat sebentar dan bertolak balik ke Shah Alam selepas maghrib...

Alhamdulillah percutian kali ini meninggalkan kesan yg menyeronokkan untuk anak2...

Syukur pada mu Ya Allah atas segala nikmat yang Kau kurniakan....




...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

19 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

ala... jeleznya.. kita yg dekat ni pun tak sampai2 lagi.. hehehe

aNIe said...

Sari Yusa...heheh...selalunya kalau yang dekat tu memang susah nak sampai...sebab mesti selalu cakap...'alah...esok2 pun kita boleh pergi...' sama macam akak... kat Melaka tu River Cruise pun tak naik lagi...

~ez~ said...

best nye best nye!!! hehe..mau pegi la nanti. jeles tgk akak dah pegi. hehe..

m.u.l.a.n said...

best nya... bila nak pi ni.. kak anie tak jumpa kak elle ke?

Zareda Norman said...

Seronok pergi dgn famili kan.. Zar dulu pidgn kawan kawan tapi dah plan nak pi dgn cik ika hujung tahun ni.. Amik package jugak.. Hehhe

Hilmirda Daud said...

bestnya... teringin nak gi tapi duit tabung tak cukup lagi huhuhu.

makchaq said...

Kalau lapang nak jugak la bawak anak2 pi.. Nampak best ni..

aNIe said...

Ez...kalau nak pergi kena bawak yang boleh jaga baby kalau nak enjoy naik ride...sbb...kalau beratus naik ride tu lamanya hampir sejam

aNIe said...

Mulan... akak pergi dengan rombongan cik kiah...ramai...tak dpt nak jumpa kak Elle...

Pergilah mulan...ajak masya & abang nya

aNIe said...

Zar...amik pakej banyak jimat...seronok...tak payah nak pikir pasal parking atau yang sewaktu dgnnya

aNIe said...

Hirmirda... banyak masa lagi nak pergi tu...menabung jgn tidak...hehehe

sharifah rosidah said...

Salam Anie, alahai kita pergi sampai langsung tak ambik gambar mana tak nya si afiq pegang kamera merayau dengan kakak dan abang nya, diorang ambik gambar sakan sampai terlupa mak dan bapak nya yang sedang rehat kat depan pintu masuk tu.

cikceriacorner said...

salam akak...

wow bestnye akak...teruja tgk..heheh

aNIe said...

Hahaha..shidah kenapa awak.tak ikot bebudak tu sekali..rugilah

aNIe said...

Cikceria...pergi jgn tak.pergi...

Zaitun said...

Anie teruskan ke USS selepas JPO ya...bestnya. Kak Zai belum sampai tapi anak2 dah pergi.

Azian Elias said...

berkali2 pegi Spore, tapi tak perrnah sampai sini. sebab pegi melawat sedara je.. Nanti mmg kena jengha gak lah..

aNIe said...

Kak Zai...memang plan dengan adik ipar camtu...sekali jalan... ambil pakej dari JP...

aNIe said...

Azian...kena pergi... kalau berjia adventurous memang berbaloi...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails