Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, March 8, 2012

Menunggu Hari...




Tengok je gambar kat atas... dengan tajuk entri pasti dah tau apa yang ku tunggu kan...?

Dah tak lama lagi... Insyaallah awal atau pertengahan April...

Teruja sangat sebab maklumlah yang pertama....

Bukan untuk sebelah aku je yang pertama... tapi untuk sebelah besan aku juga yang pertama.

Jadi memang kedua-dua keluarga begitu tak sabar menanti hari tersebut.

Tapi...semalam dapat berita yang besan lelaki aku dimasukkan ke hospital... masuk ICU... kerana berbagai komplikasi.

Dah lama bapa pada menantu aku ni sakit... tapi 2 minggu lepas dia dimasukkan ke hospital di kucing...kemua anak2nya memohon pihak hospital untuk memindahkan bapa mereka ke Melaka.

Seminggu di sini... duduk bersama anaknya... semalam tetiba jantungnya menjadi begitu lemah...tekanan darah pun terlalu rendah...lalu dia dibawah ke hospital berdekatan...

Semalam juga aku balik ke Melaka untuk menjengah keadaan cik besan aku...setelah melihat keadaannya yang begitu lemah serta segala tiub yang berada ditubuhnya... aku hanya dapat berdoa semoga kesihatannya bertambah baik....

Yang membuat aku belas mendengarnya ialah bila menantu aku berkata padaku dia memberitau bapaknya ...supaya kuatkan semangat dan bertahan ... tunggulah sehingga baby lahir...

Sedih mendengar kata-kata menantu ...aku cuma dapat menyedapkan hatinya...

'Kita berdoa ye...semoga bapak akan beransur pulih... jgn sedih sangat... sebab segala apa yang terjadi dah tertulis... apa yang kita patut lakukan sekarang ialah berdoa...agar keadaan bapak menjadi bertambah baik...'

Buat semua kawan-kawan dan pengunjung blog aku... mohon sama2 doakan agar kesihatan besan aku (Ibrahim ) menjadi bertambah baik... dan beransur pulih...



...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

21 comments:

Acik Erna said...

assalam anie..semoga e.Ibrahim dapat menghadapinya dan kuat semangat..
semoga jugak emnantu anie bersabar menepuh dugaan ini.

ainnoraini said...

semoga dipermudahkan segalanya...

wah tak lama kakanie nak jadi nenek la yee..mesti la terujakan nak tengok org baru...

~ yus ~ said...

semoga kesihatan besan akak bertambah baik hendaknya dan dapat sama2 menyambut kelahiran cucu sulung yang di nanti2.

Sari Yusa Ibrahim said...

Mudah2an segera sembuh besan Kak Anie, sedih pula saya membaca entry Kak Anie ni :-(

MOKCIK AZWA said...

Semoga besan akak cepat sembuh, insyaAllah.

Semoga kehadiran cucu pertama akan menambah seri lagi kehidupan akak sekeluarga..aminnn

izawani said...

Sedihnyer... semoga semuaaaaaaa nya ada kesudahan yang baik...

aNIe said...

Kak...terima kasih ye kak... sama2 kita mendoakan kak...kesian kat menantu tu...

------------

Ainn...memang teruja nak dpt orang baru... semoga semuanya dipermudahkan dan di akhiri dengan baik

aNIe said...

Yus...terima kasih...sama2 kita berdoa ye...

-----------

Sari...semoga bapaknya bertambah baik...

aNIe said...

Mokcik...terima kasih...semoga En besan akak akan bertambah baik

-------------

Izawani...terima kasih ye...

sharifah rosidah said...

Shidah akan sedekah kan doa shidah buat besan Anie, insyaallah.

Shidah pun nak ucapkan tahniah buat Anie dan hubby sebab tak lama lagi dah nak jadi Atok dan nenek.

Zareda Norman said...

Semoga selamat dan dipermudahkan semuanya.. Mesti meriah nak sambut cucu pertama ni..

ilahjy said...

mmg la tak sabar menunggu kan kak anie mcm kita mula2 gandung anak sulung dulu kan kak...huhuu tak sabar tungguu..dah lahir sakit2 semua hilang..
dah lahir nanti kim salam datuk* hehe...
tntg pak mentua/tok besan kak tu..ilah pun doakan yg terbaik buat beliau...

ckLah @xiiinam said...

Oh...selamat naik pangkat kak Anie...

m.u.l.a.n said...

moga dia cepat sembuh...

memang excited kan menanti yang sulung..!!! terasa pulak excitednya saya... nak tumpang jadi tok mummy..

Mummy Rizq said...

alamak... tak lama lagi jadi nanny rock lah kak anie yer. tahniah!

Papa-NtiQ said...

semoga segala berakhir dengan kebaikan aNIe ye....

aNIe said...

Shidah...terima kasih atas ucap tahniah dan doa untuk besan tersebut...semoga dimakbulkan...ameen...

-----------------------

Zar...tak sabar ni...hehehe...

aNIe said...

Ilahjy...terima kasih ye...nanti boleh lah dtg tgk cucu akak...hehehe

---------

ckLah... hehehe...yelah nak naik pangkat dah...cik abang nak dpt 'datuk' tp akak dpt nenek...hehehe

aNIe said...

Mulan... nanti boleh lah panggil kita nenda ye...hehehe

---------------

Mummy rizq...hahahha... rock lah sangat akak ni...

aNIe said...

Papa-NtiQ...terima kasih...semoga segalanya diperkenankan doa semoga semuanya baik sahaja...ameen

Irfa said...

tak sabar nak tengok cucu kak anie
moga dipermudakan segalanya

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails