Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, February 16, 2012

Bersama si Kecik di Butcher & Grill...

Dah lama si kecik aku merengek2 untuk ke sana....

Dan berkali2 juga aku menangguhkannya...

Bukan tak mau... tapi aku ni jenis kalau nak pergi makan2... selalunya pergi kat tempat2 yang dah biasa aku pergi... kalau nak ke tempat baru... aku nak berkawan dulu...

Samada adik aku Sya yang bawak aku atau anak aku Ude yang bawak aku pergi... kalau dengan si kecik je biasanya aku ke tempat yang dah selalu kami pergi...

Tapi kelmarin... aku dah tak dapat menolak lagi...

Asalnya aku nak ke Restoran Miams kat D'Bayu Bukit Jelutong... malangnya hari Isnin kedai tu tutup... jadi... nak tak nak aku ikutkan juga si kecik nak ke Ayers Rock Butcher & Grill...

Waktu tengahari cuma aku dan si kecik je...hehehe...



Jadi boleh lah bergambar sakan...hahahaha...







Ini pilihan si kecik...Lamb Shoulder...


Lebar senyuman dia... happy sangat...


Yang ini pulak untuk aku... seperti biasa kegemaran ku...Salmon Steak...

Makan berdua je...harga boleh tahan... hampir RM80.. tapi yang ni si kecik yang belanja aku... katanya dia nak belanja 'manager'...Alhamdulillah...

Biar pun mahal...dia puashati... katanya steak dia sedap...




...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

Zaitun said...

Kalau makanannya sedap mahal pun berbaloi.

Cantik kedainya.

MOKCIK AZWA said...

Bestnya dapat dibelanja makan oleh Ehsan hehehe...sesekali Kak, menghargai manager yang banyak berjasa tu ..bravo Fareez..

nanonano said...

untung bdn akak jd manager dia, hehehe
aiyokk spinggan dah 40 kah?
telan air liur je sy,
bila nk jd manager gok ni, kehkeh

cikceriacorner said...

tgk fareez teringat ehsan..hehehe..xpe belanje manager makan nanti rejeki lagi bertambah..hehehe..

terliur tgk mknan tu..kedai tu kat bkt jelutung or kat ttdi kak?heheheh

MULAN said...

ternganga mulut saya tengok salmon & steak tu..

Acik Erna said...

anie..beruntung jadi manager ni..dapat makan sedap selalu..he he
memang lebo senyuman sikecik tu..

aNIe said...

Kak Zai... milik orang Melayu... siap ada jual daging dan shoulder lamb untuk dimasak dirumah...

---------------

Mokcik Azwa...hahahaha... tulah nanti manager ni takmo jaga dia rugi tau...bukan senang nak dpt manager camni...

aNIe said...

Nanonano... manager dpt makan sebab artisnya yang makan sgt kat situ...maka dptlah kita menumpang perut...hahahha

-----------

Cikceria... kedai tu yang kat Bukit Jelutong... malam ramai orang...tghari takde orang...sebab tengahari selalu orang makan nasi si kecik ni je nak makan steak...

aNIe said...

Mulan...heheheh... sedap Mulan... ikan salmon memang kegemaran akak...masak apa je pun akak suka

------------


Kak...hahahaha...beruntung badan jadi manager kan... senyum lebo sampai telinga tu...

Irfa said...

sedap takpelah..berbaloi

akak,saya kan tiap kali tgk upin ipin mesti cakap 'abang.yg pakai spek tu anak kawan umie'hehe..ehsan

sharifah rosidah said...

Hahaha pandai belanja Manager ya, tapi baguslah dia pandai dia ambik hati mak dia.

aNIe said...

Irfa...agaknya kalau anak irfa tgk si kecik akak ni pun ada serupa dgn Ehsan kan?

---------------

Sharifah rosidah...

Mestilah pandai amik hati...kalau tak nanti saper nak antar pi rekoding...hahahah

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails