Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Saturday, February 18, 2012

Coconut Shake ...

Lama dah tak pekena Coconut Shake...

Jadi masa balik Melaka kelmarin... sebelum balik aku bersama anak2...Sya dan bapak pergi ke tempat menjual coconut shake di Melaka..iaitu di Klebang...

Sekarang tempatnya dah berubah... terpaksa masuk ke dalam sedikit...untuk mereka yang ingin 'tak-away'  masih terdapat gerai lama di tepi jalan tersebut...tapi untuk makan di situ kami memandu ke dalam sedikit berdekatan dengan rumah tuan punya coconut shake.

Semasa sampai dah jam 4 ptg...anak2 dah lapar giler... maklumlah keluar dari rumah bapak jam 1.00 lebih...masih belum makan ... cuma sarapan di rumah mertua sahaja...dan selepas puas 'round' dengan bapak ke Melaka Mall... perut dah berkeroncong...


Ini dia coconut shake special dgn ice cream vanilla....penghilang dahaga tekak yang kehausan


 Mula2 ambil karipap 3 biji... tapi lepas tu tambah lagik...sedap karipapnya


Ini dia nasi lemak bungkus daun pisang.. memang sedap... 


Sya dan anak aku makan nasi lemak dengan kicap...memang org Melaka suka makan nasi dgn kicap...
Aku tak makan kicap tu sebab itu kicap manis... kalau kicap masin confirm aku makan.



Licin okay... berbungkus-bungkus nasi lemak habis...
Masa Sya ke kaunter untuk membayar...

'Coconut shake special - 5... nasi lemak - 10 bungkus... bee hoon - 1...karipap - 10'

Yang jaga kaunter tu terus menoleh ke meja yang kami duduk...heheheh

10 bungkus nasi lemak... memang lapar betul tu...


Bila dah kenyang baru teringat nak posing...hehehe


Kemudian berjalan menuju ke parking yang memang besar dan senang nak cari tempat untuk parking kereta.



...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

MULAN said...

seronok makan ramai2 gitu la kan.. coconut shake tu best tapi say akalo minum terus tonggeng sakit urat..

aNIe said...

Mulan...memang yang ada orang tak boleh kena air kelapa kan...mcm ice blended pulak tu..

Acik Erna said...

anie..kalau comel2 macam tu..20 pun ok lagi..he he

anieyat said...

Kak..hahahaha...nanti org2 yg makan tu bertambah comel..

kasihredha said...

salam kenal
berkenan kat coconut shake tu :)

akak follower ke 293 :))

dela said...

coconut shake.. menarik!

MOKCIK AZWA said...

coconut shake..my feberettt...

aNIe said...

Salam kenal kasihreda...cubalah coconut shake tu...rasanya sekarang dah banyak orang jual...

Terima kasih kerana follow blog akak...

------------


dela...menarik dan sedap tau...heheheh

aNIe said...

Mokcik Azwa... feveret anak dara akak tu...dia memang suka...

sharifah rosidah said...

Adoi kadang2 tak sanggup nak beratur tapi sebab tekak dah teringin sangat beratur lah juga tapi dengar dengar nya ada dibuka di shah alam sekarang ni kita baca kat dalam suratkabar tapi kita lupa kat section berapa.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails