Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Sunday, January 29, 2012

Cuti-cuti...

Lamanya bercuti...seminggu tak menjengah blog...

Tak menjengah kengkawan...

Balik kampung kali ni langsung tak berkesempatan buka blog atau buka FB... cuma tengok kengkawan di FB guna handphone aja...

Seminggu bercuti... kalau nak tulis nanti panjang berjela... jadi... dipendekkan cerita... layan gambar sambil mencatat segala-galanya serba ringkas...


Bertolak balik hari Sabtu pagi...dengan kereta baru anak dara aku tu....seronok betul dia dapat kereta baru sebelum balik raya cina...


Kami sampai tengahari terus ke rumah adik ipar yang anaknya buat majlis cukur jambul untuk anaknya yang baru 3 bulan...

Ada kumpulan marhaban...

Malam ke rumah anak sulong tu... tidor sana sbb cik abang takde... mertua pulak tidur rumah  adik ipar...

Pagi2 terjaga along dgn menantu dah nak pi makan mee bodo...

Aku pulak dah janji dgn anak dara tu ... nak makan nasi gunting...

Tapi disebabkan semuanya terhegeh nak mandi dan bersiap...kami keluar jam 11 lebih... tu dah tak pagi lagi dah... nak makan tengahari dah.

Disebabkan kelewatan tu... nasi gunting pun dah berkemas2... habis dah...huhuhu...sedihnya...





Last2 inilah yang kami makan untuk tengahari tu...

Dari sana kami ke Mahkota Parade...jumpa adik ipar yang bekerja di sana... kemudian pergi menjengah mertua di rumah adik ipar semalam...

Selesai makan tengahari...(kena paksa makan ni...walaupun dah kenyang... dalam paksa2...2 pinggan nasi habis aku bedal...hahahaha)...kami semua bertolak ke Parkson Kota Melaka...

Kami beli ini....tadaaa.....!!!


Kamera baru untuk si kecik... duit gaji yang dia dapat aku belikan kamera untuknya... sebab memang dia suka sangat mengambil gambar...

Kami kembali ke rumah Along untuk berehat... si kecik apalagi... sibuk dengan kamera baru dia...







p/s...bersambung esok... malas dah nak menulis...hehehe...nak bergolek... letih ...


...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

MULAN said...

waaahhhh, kete kuning utk si princess...

byk kali dah dengar citer kak anie psl nasi gunting ni.. nak nya rasa satu hari nanti..

Acik Erna said...

assalam anie..seronoknya sikecik dapat kamera canggih..nanti boleh ganti kak ude dia ambil gambar..
masa CNY 23hb tu akak seharian jugak di mealak..dataran pahlawan..mahkota parade.mydin air keroh..

ckLah @xiiinam said...

Selamat kembali Anie dan keluarga....


Wah, Adik..makcik nak pinjam kamera!


:D



***nasi gunting tu apa?

Mr.Clive said...

adoi...buat aku lapar pulak skrg....+_+

lienda said...

ah ah nasi gunting tu nasi ape,rasa camane...?
wah ! tentu mahaikan kamera tuh...pasni banyaklah berphoto yea...

aNIe said...

Mulan...hahaha...kalau nak balik Melaka je...mesti nak cerita pasal nasi gunting kan? Nanti kalau dtg Melaka masa akak ade boleh lah cuba ye...

aNIe said...

Walaikumsalam kak... wah!! akak pi Melaka ye... kenapa tak beritau...kalau tak boleh jumpa... oppsss..!! 23 hb anie dah sibuk dgn cik abang...hehehe....

Seronok dia dpt kamera baru kak... tulah... tapi tak berapa pandai ambil shot yang cantik... nak kena belajar lagik...

aNIe said...

ckLah... boleh aje kalau makcik nak pinjam...hehehhee....

Nasi gunting tu nasi putih dengan gulai daging & perut lembu...makan dgn timun & telur asin... siapa suka makan babat memang sukalah..

aNIe said...

Mr. Clive... hehehe...kalau tgk gambar makanan memang lapar kan?

aNIe said...

lienda... nasi gunting tu nasi putih dimakan dgn gulai daging & perut lembu ulam timun & telur asin...

ainnoraini said...

lawa kete tu kak anie... Kete baru mmg la best naiknya kannn

Kucing tu comey sangat gerammmm...

wahhh camera baru... Sedih la kak anie saya punya kamera camtu dhbkene curi dgn penyamun...bencinyeee....

aNIe said...

Ain... kereta baru memang best...hehehe...

Kucing tu kepunyaan menantu akak...

Lorr...kesian camaner boleh kena curi...kuang hajau punya penyamun....

sharifah rosidah said...

Anie kita sampai hari ini masih tak tengok MyVi anak dara awak tu.kesian dia, dia tengah frust tentang dot dot dot faham faham jelah nye.

Anonymous said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails