Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, December 6, 2011

Tekak Yang Mengidam...

Pepagi aku dah mengadap laptop...

Selepas urusan perbankan dan pembayaran bil-bil selesai... aku browse gambar2 makanan yang ada dlm simpanan aku...

Seperti biasa... bila tgk gambar makanan...perut terus jadi lapar...


Terliur tgk gambar pulut kuning dengan rendang ayam ni... 
tapi kalau nak beli pun dah tengahari... 
kat kedai yang selalu aku beli tu dah abis kot...


Macam2 yang mengidam kat tekak ni...

Nak makan... nak masak satu hal... sebab malas nak masak yang susah2 tu... nanti yang makannya aku sorang...


Cheese cake yang sedap ni...hasil buatan kawan Ude... 
skrg ni dia sibuk giler kalau mintak dia buatkan pun mungkin tak dapat... 

Nak keluar membeli satu hal lagi...


Kalau nak makan donut yang sedap ni pulak...nak kena pi SACC... huhuhu...jauh tu...

Sebab malas nak keluar...

Mood ari ni rasa nak terperok je dalam rumah....

Jadi aper menu tengahari ni... hmmmm....tengah fikir ni... sebab sambal ikan semalam masih ade lagik... jadi rasanya nak masak sup ayam je lah... lama dah tak makan sup ayam ...


Ni gambar lama... yummmy....!!!



...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

nanonano said...

amboihh byk sgt mengidam ni? bahaye :p
sy ngidamkan red velvet je skrg ni,
bile lah nk dpt :)

Acik Erna said...

anie.tak tahan akak tengok gambar yang anie idamkan tu..nak buat pulut pun tak sempat kan..lagi pun hari jumaat nanti nak buat pulut jugak.

nurazzah8 said...

Saya mengidam nak makan sundae Strawberri McD !! hehehe..tadi balik singgah Drive Thru..yeah yeah... dah dapat pun... hurmm..kena jaga2 ni sebab skrg selalu sangat craving for sweet foods... ..

Azzah8

~ez~ said...

alamaakk terliur lak tgk cheese cake tuuu

aNIe said...

Nanonano...akak jarang mengidam nak mkn kek ...hehehe.. klu mengidam pun kek coklat moist... nanonano kan pandai buat kek...mesti pandai buat red velvet...

-------------

Kak erna...pulut tu anie sorang je yang minat.. tu lah tak berbaloi kalau masak...kena beli je...sekali makan...

aNIe said...

Azzah... akak kalau kat McD tu suka McFlurry Cornetto...hahaha...boleh duduk makan dgn khusyuknya ...macam bebudak...

--------------

Ez..cheesecake buatan kawan Ude tu memang sedap...

Dalila Hamid said...

terliuq tgok makanan.......semuanya teringin makan aihh. Salam kenal kak..:)

etiey.com said...

paling suka tgok yang donut tu hehehhehe... lama jugak tak makan jco, big aple. aihh tingin jugaklah! hehe

~ yus ~ said...

akak, cheesecake tu menggoda iman betul....teringin juga ni, mana nak dapat, nak buat mcm akak kata, sendiri makan, plus tak pandai buat cheesecake pun ya juga...hihihi

Zaitun said...

Yang ada dalam gambar tu semuanya sedap.Kak Zai pun malas nak keluar hari ni nasib baik semalam dah beli stock.

aNIe said...

Dalila... hehehe... kalau perut tgh lapar...tengok makanan yang tak berapa nak sedap pun jadi terliuq kan?

----------------

etiey...akak suka donut big apple...sebab donut dia tak berapa keras...tak berapa lembut sgt... Jco tu lembut giler...tak besh...

aNIe said...

Yus...hahhaha...memang cheesecake tu sedap... terasa cheesenya... semua seimbang... nak buat tak pandai jadi mengharpkan orang je lah...hahaha

-------------------

Kak Zai...hari ni anie betul2 tak boleh nak keluar... patah kaki bak kata orang...takde kereta...terperap dlm rumah jelah...

sharifah rosidah said...

Dapur shidah dah tak berasap lagi anie, hujung minggu ni nak ke Melaka Wonderland pulak.

aNIe said...

Shidah...dah takde orang kat rumah tu... nak masak aper... takde yg nak makan..you pun asyik outstation je...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails