Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, December 29, 2011

Cerita Cuti Sekolah Bersama Anak2 Sedara...

Minggu lepas aku pergi bercuti dengan famili... semua ahli keluarga aku pergi... dari anak yang sulong hinggalah si kecik...

Tapi aku belum lagik nak bercerita pasal percutian itu...

Sebab anak sedara aku nak bebenor tgk gambar diorang dlm blog ni...

Ini adalah gambar2 aku dan anak2 sedara yang datang bercuti ke rumah ...

Puas membawa mereka berjalan2 yang paling best bagi mereka ialah..



 ...dpt pergi ke Terengganu bersama kami sekeluarga .





 ....kemudian Muzium Negara untuk Jejak Upin Ipin...



...pergi ke Space U8 MBO...menonton Alvin & The Chipmunks bersama 







...dan sehari sebelum mereka balik... aku membawa mereka berjalan2 di Ikea & Curve untuk melihat lampu2 dan pokok2 krismas yang dihias cantik di Curve sempena menyambut Hari Natal.




Hari terakhir bawa mereka berenang di Pusat Akuatik Shah Alam.  Walaupun hujan renyai tapi anak2 tetap berenang... lama sungguh berendam.. hingga kena paksa keluar...

Biarpun badan penat... tapi aku layankan juga anak2 sedara yang sesekali datang ke rumah...

Aku suka tengok mereka seronok bila berada di rumah ku...

Hingga hari aku menghantar mereka pulang ke rumah... diorang  siap cakap padaku...

'Nanti cuti sekolah kita pergi rumah mak sau lagik ye...'




...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

Yunus Badawi said...

Anak2 sedara kak Anie ni duduk di mana? Mereka pun tahu kewujudan blog kak Anie?

Mesti mereka baca komen ni ... eeee sukanya ai

aNIe said...

YB...anak2 sedara tu tinggal kat Melaka... aha... diorang tau akan wujudnya blog ni... sebab memang bebudak tu selalu baca...

Hehehe...

MOKCIK AZWA said...

Kak Anie,

Mestilah seronok bila sesekali anak2 kita berkumpul sesama dorang kan. Anak2 Azwa jumpa sepupu di KT sampai sanggup tak nak ikut balik ke Putrajaya hahaha

Teringat masa gi ke Ri Yaz masa karnival Upin Ipin..nampak si kecik akak tu. Azwa kata kat anak2 ngan sepupu dorang.."Hah tu Ehsan..nak bergambar dgn Ehsan tak?" Tapi semuanya malu2..last2 Azwa gi dekat ngan Fareez barulah anak2 mahu bergambar bersama hahaha..

Ila said...

budak2 kalau dapat berjalan suka benar ek kak anie

Mummy Rizq said...

Kak Anie.. si kecik kak Anie tu ceria sungguh time mengambil gambar erk...

aNIe said...

Mokcik Azwa... larrr...ada amik gambar ngan dia ke? Tak tau ler pulak...hehehe... kalau tak kita dpt berjumpa kat sana...tapi akak takde pulak masa tu...

Memang bebudak ni kalau jumpa pelakon suara Upin Ipin mereka malu2 nak ambil gambar... malu tapi mau...hehehe

-------------

Ila...tulah...kesian kat diorang kalau ke sini memang melepak rumah akak dgn sorang lagik mak sedara mereka...

aNIe said...

Mummy Rizq...dia dah belajar... biar tgh marah ke...tgh geram ke... time amik gambar kena ceria...hahaha

MaryaYusof said...

Bestnye dpt mak saudara cengini...salam kenal & follow di sini~

MOKCIK AZWA said...

A'ah Kak..malu tapi mau hehe..adakah dengan Kak Ros pun dorang malu2 nak bergambar..hehehe

Sayang Akak takde pulak masa tu kan sebab menemankan anak akak periksa SPM kan..

aNIe said...

Marya ...anak2 sedara tu dtg sesekali je... dulu pernah dtg tapi tak dpt jenjalan... tu yang bayar hutang tu...hehehe

--------------

Mokcik...memang selalu jadi camtu... diorang memula malu...tapi bila Fareez dtg mendekat wah! senyum lebar diorang...

Tulah... kalau tak dpt jumpa kan...? Takpelah Insyaallah dpt jumpa dilain masa

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails