Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, November 24, 2011

Hai lah Hati...Sabarlah...!!

Kelmarin... semasa cik abang  keluar menghantar Farhan ke sekolah...

Aku terdengar dia sempat berpesan pada Fareez...

'Fareez ...nanti cakap ibu...jangan masuk bilik Farhan tau...'

Kita ni macam anak2 juga kan?

Lagi dipesan...lagi kita nak masuk...

Lalu aku pun pergi buka pintu bilik dia...

Dah aku jangkakan...

Memang bilik dia bersepah...baju2 yang aku lipat semalam pun tak bersusun lagik... ada pulak baju di lantai... ntah mana bersih...ntah mana kotor pun tak tau....

Hai hati  !!!...Sabarlah...

Seboleh-bolehnya... buat masa ini...buat jangkamasa sebulan ni...aku takmo berleter... aku takmo dia tertekan untuk menghadapi hari hari peperiksaannya...menyuruh tu memang tiap2 hari... tapi berleter sampai memekak kan telinga dia belum lagi dalam sebulan ni...

Memang aku sedang bersabar sekarang... geram ini dipendam dulu...

Tapi....!!!

Siaplah nanti abis periksa ni...!!  Siap...!!!










...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

21 comments:

pB said...

hi hi

jangan jadi Hulk Hogan dah ler

~ yus ~ said...

hihi akak, takut tengok gambar tu kak...hehe

sabar kak, yus pun sama kadang tu. Selalu cuba sabarkan diri bila anak2 buat sepah, tapi selalunya kurang sabar....huhu

Ati Masrif said...

takpe...

sabar...

tak lama dah...hehe~

MULAN said...

sabaarrrrr kak anie.. tunggu sampai dia abis exam ya.. hehee...

ummi said...

Itu sudah lari makna sabar tu kak..sabar bukan bermakna pendam perasaan..hehe.
Sabar ialah merenung sejenak..dan mencari jalan bagaimana menyelesaikan masalah ini...

iina said...

Hahaha kak...

Teringat dulu zaman sekolah... bila nak spm atas meja tengah bersepah dengan buku2 dan kertas peksa.. Sorang pun tak berani usik alihkan sebab confirm kena sound.. Mak pun tak berani bebel hehehe... Abis jek exam.. mmg siap hehehe ;)

MOKCIK AZWA said...

Nampaknya mak tarzan kena cool jer taim2 periksa ni kannn..saborr jer kan kak...

Chik Na said...

anak saya yg lelaki pun macam tu..ambik baju kat almari main tarik je...

~ez~ said...

hahaha..horror btul tgk gambar tu. tp geram yg dipendam ni bahaya kak..kihkih..

aNIe said...

PB... tak boleh jadi hulk hogan...nanti semua baju koyak...hehehe

------------------

Yus..akak ni mampu sabar lagik...tapi tak boleh lah masuk bilik tu selalu... nanti hangin naik ke kepala

aNIe said...

Ati...tengah sabarlah ni......tinggal seminggu je lagik...

-----------

Mulan...heheheh... menggigil menahan sabar ni...

aNIe said...

Ummi... kena sabar tahan marah ni... tak sempat nak meletop lagik... bila dah abis exam nanti meletop ler... dah tak boleh tahan dah...hehehe

----------

iina... tulah...tak mo bising2 dengan dia dulu... takut nanti dia tensyen... mengganggu pulak emosi dia nanti...

aNIe said...

Mokcik ...memang time periksa ni dia boleh ler buat sepah...mak dia tak bising.. kena tunggu lepas exam ni...tak lama lagik tu... seminggu je...

------------

Chik Na.. tulah...dah masukkan baju dia dalam kabinat plastik tu pun dia tak tau nak tutup betul2...terjelir2 baju keluar...geram betul...

aNIe said...

Hahahha...ez... kalau dia baca ni mesti tak sempat akak nak mengamok dia dah bersihkan bilik dah...

aNIe said...

Hahahha...ez... kalau dia baca ni mesti tak sempat akak nak mengamok dia dah bersihkan bilik dah...

Zaitun said...

Hahaha...macam kak Zai juga masa anak periksa tahan dada yang berombak mengalahkan tsunami.

ibundo said...

haha... kat rumah ni pun ada gak orang yang kena siappp...
30hb habis dah.

shafarina said...

hehe mmg mak macam tu kan

entah le kak ani, sy rase silap sy suruh kemas bilik diorang sbg hukuman jadinya kalau tak buat salah diorang biar je bilik tu bersepah.

aNIe said...

Kak Zai...hehehe.. tsunami tak tahan tu... kalau dilanda tsunami...sampai bila2 agaknya diorang ingat...

--------------

Kak Pah...kita ni sebagai ibu jugak yang kena bersabar kan...?

aNIe said...

Wan...hehehe...tulah pasal... akak ni pulak...selalu akak tolong kemaskan bila dah tak tahan...tapi kali ni takmo tolong dah... naik lemak...

Acik Erna said...

anie..tak de maknanya..bila dah lpa pekse nanti..germa pun dah hilang..he he

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails