Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, November 25, 2011

Eskrim...



Semalam... selesai solat zohor... aku terdengar loceng eskrim...

'Aeez... tengok kat depan tu nak... orang jual eskrim eh..? Ibu dengar motor eskrim tu pi belakang...'

'Mana ada bunyi loceng eskrim ni...?'

'Ade tadi ibu dengar... ibu nak suruh kau beli eskrim yang ibu suka tu... yang coklat kat luar tu macam maklang belikan ari tu..'

'Takde lah ibu...'

'Ada...pergi le...'

Si kecik pun ke gate depan...kemudian masuk semula...


'Takdelah ibu....'

'Ye ke...? Tapi macam ibu dengar loceng eskrim je tadi...'

Kemudian... bila hampir jam 6 petang...aku dengar lagi motor eskrim tu lalu....

Si kecik pun cakap....

'Hah!!  Tu baru motor eskrim... tadi mana ade... ibu nak beli tak...?'

'Hehehehe... tak payah ... tadi ibu terlupa ibu puasa....'

'Ohh.... ibu puasa eh...patutlah ibu terdengar2 je loceng eskrim...'

Tersengih2 aku dibuatnya bila mendengar kata-kata si kecik tu...

Yelah...betul agaknya sebab aku puasalah maka  sampai aku terdengar2 loceng eksrim tu...

Macam bebudak... tapi hari ni tak puasa tak  pulak rasa teringin nak makan eskrim..




...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

8 comments:

Yunus Badawi said...

Sampai mcm tu sekali penangan puasa tu .. ngeee

Acik Erna said...

nasib baik..aeez kata tak de..kalau tidak terbatal dah puasa ibu..sebab terlupa..mesti selambe je makan ais krim..he he

aNIe said...

YB...sebab semalam panas sangat kot...hahahah... sampai terbayang2...

----------

Kak...tulah pasal...seb baik takde... kalau tak memang dah habis batal puasa dah... hehehe

Chik Na said...

betul tu..chik na pun kalau berpuasa especially ganti boleh teringin nak makan macam-macam :D

aNIe said...

Chik Na...betul tu.. puasa di bulan Ramadhan takde pulak kan?

Dalila Hamid said...

biasalah... nafsu makan lagi dasyat klau bln x puasa..hhe

Zaitun said...

kihkihkih....dugaan bagi orang yang berpuasa.

aNIe said...

Dalilah... kadang terasa mcm bebudak pulak...mengidam sampai terdengar2...

--------------

Kak Zai...hahaha...tulah...dugaan org berpuasa....

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails