Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, October 17, 2011

Sedih Tau... Tapi...Padan ler Muka Aku...

Pagi tadi... habis berkebun dah buka blog... hajat hati nak update awal pagi...

Tapi bukak je blog...

Alamak!!...Apsal jadi camni...?



Semua gambar hilang... gambar pada Title blog pun hilang...

Bila tengok semua... gambar2 dari blog Petua ... blog Aniesbizz aku semua ilang...

Aduh...!! Yang buat aku pening...dan rasa nak nangis...ialah ...

Gambar dari blog lama...aku sejak dari Januari 2007....semua abis...ilang...ileeeekkkkk!!!

Sayang sungguh ....semua gambar2 tu... gambar lama...gambar sejak anak2 aku kecik2 lagik...

Rupa2nya baru aku teringat...

Sejak aku beli handphone canggih Jumaat lepas... aku dok menggodeh tepon tu...

Kemudian...aku buka blog kak lady menggunakan hp tu... kemudian...aku lihat semua gambar2 yg dlm blog di download ke dalam hp... sebab aku dah synchronisekan hp tu dgn blog aku...

Bila aku tengok beribu2 gambar terdownload dlm hp... aku terus gatal tangan... mendelete gambar2 tersebut...

Patutlah lamanya proses mendelete tu...hampir berjam2...rupanya dia deletekan semua gambar tu dari blog...

Padan ler muka aku... gatal tangan...!!!

Terlebih pandai... dok membelek...menggodeh handphone tu je....!!!

Akhir sekali aku yang terima akibatnya...

Jadi....esok2... aku akan mengadap laptop ni... mengupload gambar2 yang masih ada dlm simpanan aku...

Nasib baik banyak juga gambar2 lama tu aku simpan dalam thumb drive...

Kalau tak menangis tak berlagu...

Huaaaaarrrrgggghhh............!!!!






...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

17 comments:

pB said...

sib baik ada simpanan tempat lain

nanonano said...

alahai sedihnye kak,
ni yg buat sy xnk bukak blog ikot hpon ni, huhu so mmg xley nk undo la ehh??

aNIe said...

Pb... mungkin tak semua yang ade...mcm blog petua tu akak kenalah cari kat internet balik...

Akak pun tak berapa ingat kalau gambar yang lama2 tu yang mana akak gunakan untuk satu2 entry

------------

nanonano..boleh tak boleh nak undo...semua dah delete...akak cari kat hp tu pun takde yang boleh dibuat lagik...huhuhu

~ yus ~ said...

oo, cam mana boleh terdownload ke hp pula ya kak anie...huhu

sayangnya...

nasib ada back-up ya kak

iina said...

Sabar kak..

Dah betulkan ke?

MULAN said...

loorrrr... kesiannya kak anie..

Cikmin said...

owhhh sedihnya kak anie....lain kali tangan jangan over gatai..hihi..gatai tapak tangan takpe...nak dapat duhet kan.. :P

aNIe said...

Yus... tulah pasal...sebab dia auto synchronise dgn apa aje app. yg akak gunakan dgn hp tu..

Mmg ade backup...tapi nak mencari tu yg jenuh hehehe....

---------------

iina...amik masa utk betulkan tu iina.. pelan2 lah buat...hehehe

aNIe said...

Mulan...sedih... ni...tu lah tangan tu gatal sgt.. macam tak pernah ada hp...

------------

cikmin...betul tu...tapak tangan gatal tak...nak masyuuukkk...hehehe

Marina Monroe said...

Salam, la sayang nya kalau tak dapat retrieve semua gambar2 lama..
Kalau auntie lagi lah tak reti nak buat macam maner kalau berlaku mcm tuh..

Anonymous said...

salam, di masa yang terdekat ni, bila server utk internet provider ini penuh, mereka tetap akan mendelete kan banyak site samada kita suka atau tidak, diantaranya adalah blog, email email lama dsbnya...

Maka kalau sayang blog tu print aja dan simpan dlm bentuk buku atau pdf berwarna.

Jadi janganlah taruh harapan nak harap ada back up di internet...
Semua tertakluk pada provider dan kewangan mereka utk simpan data kat server mereka..

wasalam

Acik Erna said...

anie..akak ada simpan dalam cd semua gambar2..risau jugak kalau semuanya jadi macam tu kan..

aNIe said...

Kak Marina... anie tgk upload gambar2 tu semula... nasib baik ada simpan...tapi tak berapa ingat gambar apa yang anie masukkan dlm entry2 tu...

----------------

Anon... gambar2 tu semua ada dlm simpanan... cuma nak menguploadkan semula tu byk kerja...selagi ada blog...selagi tu lah seronok membaca bila ada gambar...

Tapi kalaulah satu hari nanti siapa yang ada blog kena bayar... saya rasa saya akan bayar jugak...sayang pada tulisan2 dan cerita2 lama tu...

aNIe said...

Kak Erna anie memang ada simpan kat thumb drive... kat cd pun ade... kat external drive pun ade...hehehe

yuka said...

salam kak...adoii sayangnya gambar2 tu kan..sentimental value tu. nasib baik ada simpanan tp penat jugakla nak upload balik kan. tu yang yuka malas nak guna hp canggih2 ni takut gatai tangan gak..hehhe

secangkir madu merah said...

berhati2 kak.. zaman serba canggih ni, kadang2 buat kita terlepas pandang, main tekan je.. last2 kita juga yg terkena..

mmg kena buat copy di tempat lain..

Neeza Shahril said...

bahayanya macam tu... setakat ni neeza tak pernah buka blog kat hp.. hp tak canggih lagipun hehehee.. blog pun tak selalu buka :D

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails