Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, October 19, 2011

Intai Intai Hujung Minggu...

Hujung minggu lepas... aku tak ke mana2...

Cik abg cuma balik sekejap je...sampai ke rumah Sabtu petang... Ahad pagi nak kena balik dah.

Disebabkan menjangka cik abang akan balik sampai Isnin... aku dan anak2 tak buat apa2 perancangan utk hujung minggu ni... Nak ajak pi tengok movie pun dah malas sebab dah tengahari...nak booking tiket lagik... nak kluar lagik... malas rasanya...

Telefon sya untuk ke BBST... tapi kemudian terpaksa membatalkannya...

Jadi...petangnya... aku keluar dengan Fareez... tak ke mana2...cuma ke SACC... tujuannya untuk menghabiskan masa dgn si kecik yang kecewa sebab rancangan untuk pergi berenang dengan Ude terpaksa dibatalkan...sambil mengintai2 kedai2 di sana...

Sampai je SACC... tempat pertama kami pergi... ke kedai makanlah...biasalah kan...dgn si kecik ni...dia mesti laporrrr....


Ini dia punya... tak abis2 nak makan ayam...



Aku makan mee tomyam je....

Lepas tu meround SACC mengintai butik2 baju... kalau aku ada duit... memang dah abis duit aku membeli baju2 yang cantik2 kat butik tu...

Koleksi baju kurungnya cantik2.. tapi yang pasti...harga pun mesti cantik...kan?  Sebab aku tengok...baju kain cotton plain dgn manik di tangan pun dah lebih RM200


Baju-baju kurung yang cantik2 siap bermanik2 lagik...

Rasa2nya ... kalau aku masuk butik tu... dengan beg tangan kain yang aku beli dgn harga 30 hengget kat Giant je tu... slipper Bata lusuh... sluar slack dan blaus yang nampak biasa2 je... diorang nak layan tak?

Malas nak masuk butik mahal2 ni... takut nanti aku macam rusa masuk kampung... tercengang2... takde orang nak layan.

Tapi kalau duit takde... orang layan melebih2 pulak...sedangkan aku cuma nak tengok2 je... jadi tak selesa pulak....hehehe... serba salah kan?




...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

Zareda Norman said...

zar suka melayan mata ke butik butik ni.. pas tu hantar kain kat tailor suruh dia buat baju cam tu.. ahhahhaha

zino said...

tengok2 je ok tak kena baya.. hehe

Acik Erna said...

anie..betul tu anie..tengok2 je bukan kena bayar..he he..akak pun suka naie..dpat tengok pun dah ok dah..

Ila said...

kalau byk duit,mesti best kan kak lady..bilalah duit nak jatuh dari langit..hehehe

linda said...

tu lah kan,tingin nak pakai baju cantik cantik,mahai mahai...tapi ! ( banyak tapi tu ...! )

aNIe said...

Zar...itu satu idea yang bagus... hehehe... lebih murah kan?

-----------

Zino... jgn tak tau tau...org pompuan ni kalau tengok2 tu... the next visit dia nak beli...hahaha...

aNIe said...

Kak...terapi minda orang pompuan kan?.. best dpt cuci mata

-------------

Ila...kalau duit boleh jatuh dari langit.. len kali kita pi shopping kena bawak duit selori...hahaha

aNIe said...

Linda...sama lah kita... byk tapinya...semangat tinggi... berangan aje ler kan...hahaha...tapi mana tau satu hari nanti impian terkabul

sharifah rosidah said...

Anie masuk je, jalan santai santai macam tu memang pakaian Anie sesuai tak kan asyik nak kepit baju dan beg mahal mahal memang tak masuk akal lainlah kalau nak ke Majlis majlis yang membuatkan kita terpaksa berdandan bagai.

Ati Masrif said...

ati pun tak suka org buat menyibuk
kalau ati tengah tengok2 baju
biar kita pilih or tengok dululah :)

~ yus ~ said...

tengok2 apa salahnya kak..

kata je nak window shopping..hihi

tp kalau yus pun mcm akak, serba salah di buatnya

aNIe said...

Shidah...takutlah org butik jual baju memahal ni layan org pakai handbag prade...LV je...heheheh

---------------

Ati...rasa tak syok kan... kita ke sini dia ke sini...kita ke sana dia ke sana...sampai kita nak membelek pun tak selesa

aNIe said...

Yus...hehehe... rasa tak selesa... dilayan salah...tak layan pulak rasa macam mentang2lah aku selekeh je...hehehe

Arena said...

Saya rimas kalau salesgirl yang ikut dekat2 sangat tu kan. Kalau ada yang gitu mulalah saya nak cepat2 keluar kak..heheh,.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails