Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Sunday, October 30, 2011

Mesin Jahit Kesayanganku...

Minggu lepas antar mesin aku pi servis... lepas tu pasang box....

Sebab papan mesin kaki tu dah reput....

Bila amik semula.... wahhhh!!  Mesin jahit aku dah cantik....



Hari ni aku baru mula gunakan mesin yg baru diservis tu....



Hmmmm.....besttt  !!... senyap... lancar.... cantik dah jahitannya... macam ni barulah seronok dan bersemangat nak menjahit....

Kelmarin aku dah tarik kaki mesin lama tu keluar...



Sekarang dalam dilema... aku cakap kat Farhan...

'Nanti kita pi hantar kaki tu ke kedai besi buruk... pi jualkan...'

Tapi... menurut kata Sya... dulu dia pernah pergi ke sebuah kedai makan... kaki mesin tu diubahsuai menjadi kaki meja... nampak antik gitu...

Ni tengah pikir2. ni... kalau jual pada peminat2 barang antik agaknya ada yang minat tak...?





...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

19 comments:

~ yus ~ said...

kak, kalau tahu mana nak cari peminat barang antik tu, mesti ada pembeli kak...

Saya dah lama tak keluarkan mesin jahit saya kak..makin malas nampaknya...huhu

p/s: kak..join GA FM dari Australia anjuran saya kak...jemput ke blog..hehe

Marina Monroe said...

Kalau ruang rumah masih ada space, why not fix the table top..hehehehhe

Acik Erna said...

anie..akak dah jual kat besi burok dah..he he
sebabnya mesinnya dah tak tau kemana..dulu tahun 2006..mintak adik hantar kedai nak servis..akak lupa dia pun lupa..bila tanya balik..lansung dia tak ingat kedai mana dia hantar..mesin jahit singer yang lama tu anie..inai ke apa dulu namanya..sayang betul..

ainnoraini said...

kat rumah mak saye pun ade mesin jahit mcm tu.. tapi dah lame rosak.. buat perhiasan jee

Anonymous said...

jgn dibuang sayang..nilai nya masih ada

Kak Anie said...

Yus...nak masukkan kat mudah.com lah...atau lelong.com...mana tau ada peminat...

----------

Kak Marina... rumah anie ni kecik... takde ruang... takut nanti letak kat luar lama2 berkarat

aNIe said...

Kak...sayang mesin tu...camaner boleh lupa...heheheh...mesin lama selalunya elok kualiti dia... besinya kuat...

-------------

ainnoraini... mesin tu memang kesayangan akak... kenapa tak dibetulkan mesin tu... mungkin boleh guna balik

aNIe said...

Anon... tak tau lagik nak buat apa dengan besi tu...

HappyIrfa said...

cube la cari org yg boleh ubah jadi kaki meja..dr jual kat besi buruk berapa sen ej yg dapat pun

sharifah rosidah said...

Anie, mesin singer lama ni masih ada kat rumah mak dan adik ipar shidah. Adik ipar shidah lagi best dia dah ada mesin jahit canggih dah tapi masih nak simpat mesin jahit lama ni katanya sayang nak buang.

Cho Zila said...

sayang gak nak buangkan... kalau perbetul sana sini mesti cantik lagitu..

tulipurple said...

kak anieeeee....jgn jual kaki tu,kalo nak jual pun jual pd org yg memang tahu nilai antik.kaki tu ada org beli dlm rm1K++ tau.kalo akak nak cari kaki antik,gi tanya kak azzah8,pi tgk blog nostalgialama dia.
mak sy dulu pun ada kaki mesin camtu,tp dah kene curik dek bdk2 isap kat BTR tu.bkn rezki sy.

Mamamanja said...

apa kata akak anto kedai perabot tempah mejanya aje.. jdkan kaki mesin tu sebagai kaki meja. so akak dah dapat meja antik heheheh

aNIe said...

Irfa...hehehe... akak ni tak tau mana nak letak benda tu... kalau camtu kena cari jugak papan meja tu kan...

-----------

Shidah...memang sayang...maklumlah dah lama dah mesin tu dengan kita... tapi memula tak tau nak buat apa dgn kaki tu

aNIe said...

Cho zila...tulah...ramai yang cadangkan suruh bege kan sana sini...mana tau boleh jadi lebih cantik... antik lagik...hehehe

---------------

Tulip...wah!! 1K... berdenting2 mata ni dgr RM1K tu...hahahaha... kena buat decision betul2 ni... sayang jugakkan?

aNIe said...

Mamamanja...tulah...adik akak ade cadangkan buat camtu... nantilah... kena pikir balik ni... antik tu...sayang

hanny said...

kalau saya dah balik Malaysia, sure saya dah beli untuk taman kat rumah. Buat pasu kayu kat tempat mesin jahit dan boleh tanam bunga dalamnya.Akak dah jual ker?.

NOR REHAN @ IZAN @ IBU said...

Kalau rasa nak jual gak...call sy yer...

nyahogee said...

salam...ade lg ke yag nak jual kaki mesin tu..? sy sedang mncari .. fb: nyahogee ..leh pm saya

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails