Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, October 27, 2011

Berkampung di Hospital....

Hari ni aku masih di kampung...

Balik Melaka Selasa malam bila dapat tau cik abang nak masuk hospital untuk buat colonoscopy...berkaitan masalah sembelitnya Aku balik dengan si kecik je..sebab farhan ada group study dgn kengkawan..ude pulak bekerja pada hari Khamis dan Jumaat..jadi supaya aku tak terkejar2 untuk balik biarlah aku balik dgn si kecik je...

Sampai hospital hampir jam 12 malam...

Aku seperti biasa mesti tidur hospital menemankan cik abang kerana dia dah diberikan laxative utk mengosongkan perut dan aku akan jadi pembantunya utk ke bilik air malam tu...

Pepagi lagi cik abang dah diusung ke bilik skop...aku pun dptlah melihat apa yg dilakukan oleh doktor...sambil tangan bekeja..doktor sibuk bercakap dgn aku...katanya ..

'Takde apa2 masalah kak...ni sembelit pasal stress kerja...makan pulak tak ikut masa....'

Habis buat skop...terus ke bilik CT Scan...

Keputusannya pun okay...takde apa2 masalah...Alhamdulillah...

Sampai kat bilik...nurse ambil darah untk buat ujian gula dalam darah...

Hari ni...semua result okay...

Kemudian cik abang buat keputusan untk masukkan fluid dllutut.

Alang2 dah kat sepital baik buat sekali...

Ini bermakna...esok pagi baru dpt balik...

Duduk kat hospital ni...cik abang dinasihatkan berehat...tapi tak mana berehatnya...ada aje yg datang untk berjumpa dgnnya...mereka bukan sekadar melawat tapi tutur membincangkan pasal kerja...

Semasa aku menulis entry ni...dia baru lepas meeting dgn beberapa org dari Korea ttg projek apa pun aku tak pasti...dah macam bilik meeting plak wad tmpt cik abang duduk ni,...hehehe

Apa2 pun...terima kasih banyak2 pada yg datang melawat...especially staff cik abang yg tak henti2 datang menjengok boss mereka....

Pada yang bawa buah tangan buah2an dan macam2 lagi...terima kasih juga...balik shah alam nanti aku boleh buka gerai buah...hahahahah...







Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

15 comments:

HappyIrfa said...

keje tu keje jugak tapi kesihatan kena jaga.moga cik abe akak cepat baik yer

Acik Erna said...

Anie..terkejut akak baca tajuk..rupanya nya ada pemeriksaan dah tak serius sangat ye anie..
apa2 pun moga cik abang anie siaht sentiasa.

ilahjy said...

ooo baru ilah tauuu kisahnya...
ilah pernah buat endoscopy...silap eja ker nie...cek peruittt tuuu dah 2 kali buat..pasal gastrik..tapi tak de apa2 juga kak anie...rupanya angin medu jer...

sharifah rosidah said...

Kita doa kan semuga cik abang awak cepat sembuh ya anie, kesian awak terlari lari shah alam-melaka-shah alam dengan spm pun tak lama lagi.

iina said...

Ok kak.. nanti saya singgah makan buah kat umah akak lah.. tak yah p gerai nak makan buah ;)

Semoga cik abg cepat sembuh ye..

~ez~ said...

ada juga ternampak gambar kt fb kak anie tu..busy aje cik abg akak tu even kt spital..smoga husband akak cepat sembuh.. :)

Arena said...

Maaakk siap meeting kat hospital. Patut soh doctor tegur dia, kalau kita tegur nanti marah lak hehehhe..

MULAN said...

looorrr, keje jgk kt spital.. kesian suami akak.. kalo dekat buleh gak pi shah alam makan buah nnti.. hehehee.. take care kak anie..!!!

MOKCIK AZWA said...

Kak Anie..itulah salah satunya sikap orang kita ni kan..niatnya baik tp agak2lah jugak kan. Orang sakit kena berehat, tapi bila ramai sangat pelawatnya, tak dapatlah nak berehat dengan sempurna..cian cik abang akak tu.

jgn banyak stress sangat pesan kat cik abang tu, semoga masalah sembelit akan sembuh..take care kak

Mak Su said...

take care kak anie and husband.

aNIe said...

Irfa...Alhamdulillah ... dah semakin baik... kena jaga makan dan waktu makannya... selalu kalau sibuk kat pejabat...semua tu dia langgar je

-----------

Kak...3 malam tidur kat sepital...

Dah beransur sihat dah...terima kasih kak

aNIe said...

ilah...abang akak tu okay je...doktor kata stress dan tak tentu waktu makan...masuk angin perut tu...

-------------

Shidah...tulah...SPM makin hampir...risaukan anak tu..risaukan cik abang kat Melaka lagik...aduh...harap2 semua okay menjelang hari peperiksaan nanti

aNIe said...

iina... jom...macam2 ade... kiwi...delima... pear...anggur...hehehe... kalau meniaga boleh dpt ratus2 ni...

----------

ez... banyak perkara nak kena selesaikan... semua mengejar waktu... tu yang tak boleh nak leka...

Thanks ez..

aNIe said...

Arena... doktor tak berani tegur sebab cik abang tu sebahagian dari boss diorang... hehehe

-------------

Mulan... kalau dpt durian boleh jugak buat tempoyak...hahahah

Jom datang...!!

aNIe said...

Mokcik...diorang terpaksa...sebab esok nak mengadap CM... jd kena briefing ngan cik abang tu... yang Korean tu...CM yg suruh dtg jumpa cik abang...camaner nak tolak...hahaha

Stress tu tak boleh nak elak...sebab kerja semua nak on time... tapi makan tu memang dah berkali2 akak pesan...

Terima kasih ye...

------------

Maksu...terima kasih ye....

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails