Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, October 10, 2011

Makan2 Harijadi Yang Tertangguh...


6 hb Oktober....tiba giliran anakku Farhan menyambut harijadinya.

Selalunya kami akan berkongsi makan2...

Tapi tahun ni dia takmo kongsi dengan aku...rugi katanya..

Farhan genap 17 tahun pada 6 hb lepas.

Rasa macam sekejap je... dia dah lebih tinggi dari aku sekarang... hampir sama tinggi dengan ayahnya...

Semasa aku meninggalkan Melaka 8 tahun dahulu ... dia baru berada dalam darjah 3... masih kecil...

Tapi kelmarin... sorang makcik jiran sebelah rumah mertua menegur dia...

'Dah besar dah Farhan... tinggi... dulu kecik aje masa pindah ke sana'

Sekejap aje masa berlalu...macam baru kelmarin aku berpindah ke mari....

Semasa harijadinya kelmarin... dia dah kata... nak pergi makan kat Windmill....dia nak makan steak...

Memang itu kegemarannya...

Oleh itu... semasa balik ke Melaka minggu lepas... terpaksalah aku menunaikan hajatnya.

Tapi disebabkan kesibukan pada hari Sabtu ... kami terpaksa pergi pada hari Ahad... dan disebabkan  cik abang ada program lain... maka aku cuma pergi bertiga je dengan Farhan & Fareez..



Grilled Salmon... aku punya... 



Ini Farhan punya... ada ayam.. daging... kambing... dan telur...eh! Ikan pun ade... lengkap...hahahha



 Fareez dengan Special Mix... ada ayam... kambing ... deep fried fish dan sosej...



Yang ni aku order...sebab dulu pernah makan...sedap... Garlic Bread..
sos dia sedap....

Selesai makan... kami terus memecut balik ke Shah Alam...

Gendang gendut tali kecapi...kenyang perut sukahati...



Semoga Farhan akan membesar menjadi anak yang soleh... berjaya dalam hidup dunia dan akhirat...menjadi insan yang berguna kepada agama bangsa dan negara... dilimpahkan rezeki serta sentiasa diberkati dan dirahmati...







..


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

zino said...

best nya makan2.. kat rumah kami setahun 7 kali sambut birthday hehe

ida napi said...

happy belated birthday farhan..moga2 terus menerus jadi anak yg soleh..amiiinn..

Sari Yusa Ibrahim said...

selamat hari lahir, Farhan.. Kak Anie, anak saya pun rasanya dalam setahun dua lagi, akan lebih tinggi dari saya ni.. hehe

ainnoraini said...

hepi besday buat farhan...semoga jadi anak yg soleh...

sharifah rosidah said...

Happy belated Birthday Farhan, Anie anak shidah si Afiq tu lahir pada 5/7/1994 tapi badan Farhan lebih besar, anak kita cikeding je macam tak cukup makan.

~ez~ said...

alamak..lapo trus saya dibuatnya..

happy birthday tuk farhan. semoga sentiasa jd anak yg soleh n menyenangkan hati ibu bapa.. :)

btw, sory ye akak..lambat wish..happy belated birthday tuk akak..semoga sihat sentiasa dn bahagia selalu.ameenn..

aNIe said...

Zino...kat rumah ni...selalu digabungkan...april...sikecik + ayahnya... jun (Ude) September (Munir + Anniversary) Oktober (anie + Farhan) ...4 kali je...tapi disebabkan dah tak bergabung dgn Farhan dah jadi 5 kali tahun ni...hehehe

-----------

Ida...terima kasih... Ameen...untuk semua doa2 tersebut

aNIe said...

Sari...budak2 sekarang tinggi2 kan? Yang lelakinya semua dah tinggi dari kita...

Terima kasih ye...


----------------

Ameen...terima kasih ainnoraini...

aNIe said...

Terima kasih Shidah...anak2 anie semua ikut ayah diorang...besar2 badan mereka...

Anak shidah tu comel je.. hehehe...tp ensem

------------------

Ez...terima kasih... hehehe... takpe kalau terlupa...sebab akak pun selalu terlupa ...

Terima kasih untuk ucapan harijadi tu... semoga segala doa dimakbulkan...

Zaitun said...

Happy belated birthday buat Farhan.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails