Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, October 6, 2011

Hari Meronda Sampai Bengkak Kaki ...

Semalam... bahana sayangkan selipar yang aku beli untuk Farhan di Semarang...biarpun dah beberapa kali Ude suruh buang tapi aku simpan jugak..akhirnya selipar tu makan tuan....

Memang aku dah ditakdirkan untuk jatuh...

Hujan lari yang lebat sekejap tengahari semalam membuatkan aku berkejar untuk keampaian baju... terus jatuh tersepuk di pintu belakang kerana terpijak selipar yang aku simpan tu...

Sedang aku mengadoh untuk bangun... dan berdiri sebentar sebab kesakitan... hujan yg lebat tadi terus berhenti.... pulak dahhhh...!

Dengan kaki yang terhencot2 aku masuk ke dalam rumah... aku sapukan minyak dan bandage supaya tak berasa terlalu sakit...

Nasib baik dah siap masak.

Tugas harian tetap terpaksa dijalankan biarpun dengan kaki berbalut...

Mengambil sikecil dari sekolah... kemudian menghantarnya ke sesi rakaman... dan aku yang degil ni terus ke SACC... ada 'mission to accomplish'

Parking je kat SACC... dgn kaki yang sakit...perlahan2 aku melintas ke PKNS dulu...puas mencari dibutik2 di tingkat bawah...naik pulak tingkat atas... masih takde yang berkenan...

Turun dari PKNS... ke SACC pulak... begitu juga gaya aku... puas satu kedai ke satu kedai baju... dari satu butik ke satu butik aku singgah.. namun takde yang berkenan dihati.

Penat berjalan... aku duduk... membuka balutan kaki...sambil memicit2 perlahan kaki yang sakit.

Sambung berjalan lagi.. tapi nak balik dah sebab si kecik dah call... rakaman dah siap.

Sebelum keluar dari SACC sempat sambar 7 jenis pokok bunga yg dijual dipintu masuk ...







Paling suka sebab dapat beli pokok bunga harum sedap malam... dah lama cari ni...

Bersama si kecil ... aku ajak dia ke destinasi terakhir aku...

Butik Casalwa.. di Bukit Jelutong...


 
Rupanya jauh aku mencari... yang berkenan dihati dekat aje di Bukit Jelutong.



Selesai membeli ... terus balik... kaki dah tak tahan...berdenyut2...

Balik je... tengok kaki dah bengkak...rasa tegang uratnya dah sampai ke betis...



Ude balik je rumah ... terus ajak aku pergi berurut... nun jauh di Seksyen 7...

Kata tukang urut tu... angin dah sampai ke atas... nasib baik tak sampai ke peha... kalau tak lagilah aku tak boleh jalan...

Aku mendiamkan diri je.. tak bagi tau pun dia aku dah round satu SACC dengan kaki yang sakit... Mesti urat2 tu dah bentan bak kata orang tua...

Hari ni ... Alhamdulillah... sakit dah berkurangan...

Tapi malam ni.. ada lagi sesi kedua dan esok yang ketiga... cukuplah 3 hari berurut...

Harap2.. akan baik sebelum Sabtu...





...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

17 comments:

Marina Monroe said...

hehehe..dalam sakit2 sempat menyopping tuh, sempat sambar pokok2 bunga lagi..
kalau dpt menyopping memang tak terasa sakit tapi bila balik rumah..Aduhai..baru terasa berdenyut2..Take care..

Ezza said...

cari apa tu anie ..tudung atau baju..kita pompuan ni kalau ada yang berkenan, sakit macam mana pun masih larat nak jalan..tapi bila dah jumpa..baru rasa sakit sangat...hehehe

aNIe said...

Kak Marina...memang tak rasa sakit kaki ni...terhencot2 pun jalan jugak...hahahaha...

Dah balik baru mengadoi... orang tua kata dah bentan urat...

Kak dah lama mengidam bunga harum sedap malam tu...

-----------------

Ezza cari baju untuk function hari sabtu dgn cik abang... tu yang kena cari jugak walaupun kaki sakit... esok dah nak balik...hehehe...orang perempuan kalau pasal shopping sakit pun idup dia...hahaha

Acik Erna said...

anie..kalau tak baik kai..camana nak pi function..he he..nasib baik ude bawak pi berurut..

nanonano said...

xseram ke kak beli bunga harum sundal mlm tuh? hehehe

aNIe said...

Kak...tulah pasal...nasih baik ada tukang urut...kalau tak buat penat je beli baju...hahahah

---------------

nanonano... akak suka bunga tu...seram pun takpe...heheheh

iina said...

shopping mmg terapi minda.. walaupun sakit2 bdn ;)

Diyanazman said...

tsk tsk tsk!
akak ni shoppaholic lah!
ehehehehe.... get well soon!

secangkir madu merah said...

adoi sakitnya... tengok balutan kaki tu sudah cukup menampakkan kesakitannya... hehhehehe dlm pada sakit sakit tu pun sempat round sacc dan pkns.. sabau je la..

MULAN said...

makkkk oooiii kak anie.. larat sunggoh tu.. moga cepat sembuh kaki tu.. pelan2 ya, nanti lambat baik..

Puteri Satu said...

nak la tengok blouse nya tu kak..

sharifah rosidah said...

Anie, shopping Baju lagi nak kemana? Raya dah habis.

Ati Masrif said...

kak anie ni mcm ati tau
selagi tak berkenan tu
mmg sanggup cari dan cari lagi

nak kemana sabtu ni :)

aNIe said...

iina... betul tu...ilang sakit2 semua bila bershopping...

-------------------

Diyana... dgt ongkos dari cik abang...apa lagik terbang lah pi shopping...heheheh

aNIe said...

SMM... nasib baik sakit tau...kalau tak abis Plaza Alam Sentral pun akak menyinggah...hahaha

-------------

Mulan...Alhamdulillah...dah baik...cuma tinggal sikit je sakitnya....

aNIe said...

Puteri... bukan blaus...baju kurung...hehehe...malulah...nanti dah pakai amik gambar boleh tayang...hehehe

----------

Shidah...Sabtu ada function dengan cik abang...tu yg mencari baju dan segala yg perlu...

aNIe said...

Ati... hehehe... bila dah banyak akak tengok...lagi susah akak nak pilih... sampai jadi rambang mata...

Hehehe...ada dating ngan cik abang...tpi bukan dating berdua...ramai...hehehe

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails