Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, August 10, 2011

Senyum Kambing dgn Penjual Telur...

Hari ni... dalam kotak fikiran ni takde apa yang ditulis...bulan puasa ni kalau pergi jalan2 pun...malas dah nak ambil gambar... jadi kalau entry takde gambar macam tak syok...

Jadi aku 'copy paste' sesuatu yang aku dapat dari email untuk sama2 tersenyum kambing disiang hari bulan Ramadhan...senyum je tau....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Kisah penjual telor....

Pembeli:      'Dik, telur ni sebijik  berapa? '

Penjual:       'Telur ayam atau telur itik?'

Pembeli:      'Telur ayam.'

Penjual:      'Telur ayam biasa atau ayam kampung?'

Pembeli:      'Ayam biasa.'

Penjual:       'Ayam  tempatan atau yang import?'

Pembeli:     'Ayam tempatan.'

Penjual:       'Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?'

Pembeli:     'Yang Ipohlah..." (Dah mula kelihatan hilang sabar ).

Penjual:      'Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?'

Pembeli:     'Awak  ni  nak jual telur ke tidak...?'

Penjual:     ' Mintak maaf kak, saya penjual mee kari  kat gerai sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.







...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

Acik Erna said...

anie..he he..memang berangin dibuatnya kalau macam tu..

nanonano said...

hahahah kalau sy dpt 2 soalan trus blah
mls nk melayan nak2 bulan pose tekak kering xlarat nk ckp byk2, hahahaha

Zareda Norman said...

mmg ada yg bertelor kat dahi tu nanti.. ehhehe

aNIe said...

Kak erna... tulah pasal... banyak tanya pulak...

-------------

Nanonano... pembeli tu jenis yg sabarrrr....hehehe

aNIe said...

Zar...nak beli telor...last2 dlm telor free je...hehehe

~ yus ~ said...

hahaha...ada2 je ya kak, kalau saya pun hilang sabar, rupanay bukan dia yang jual telur nya..:)

oren said...

hahaha..senyum saya baca dialog tu..

secangkir madu merah said...

hehhehehee... buat lawak lak org penjual mee tu... sabor je lah

sharifah rosidah said...

anie kita pun nak senyum kambing juga, tapi sebenarnya maksud dia tu dah jadi macam otak kuning je.

HappyIrfa said...

sabar jelah..mmg mintak pelempang sedas ni :-)

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails