Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, June 15, 2011

Nur Kasih & Kungfu Panda 2...

Cuti sekolah dah pun berlalu...

Ke mana percutian kawan2 semua...?

Aku?  Tak ke mana2... cuma balik ke Melaka... menemankan si kecik ke Karnival Upin Ipin...

Lepas tu duduk memerap di rumah...

Tapi aku puashati sebab...

Dapat menonton kedua2 filem yang aku suka... enjoy sgt...

Cuma... masa tengok Nur Kasih... aku hanya pergi dengan Fareez.  Ude bekerja... Farhan pulak malas nak layan cerita-cerita mcm tu... Jadi yang tinggal cuma Fareez... dia mau atau tidak aku kene heret dia jugak... sebab kalau sendirian memang aku tak lepas untuk pergi.

Nur Kasih memang filem yang aku tunggu2... membaca review dari blog2 membuatkan aku tak sabar2 nak pergi menonton...



Biarpun aku memang menanti filem itu...tapi terpaksa menanti hingga beberapa minggu baru aku dpt pergi...

Tapi... tgk dengan si kecik tu tak bestlah... sebabnya...

Bila aku tengah feeling2 sedih.... disiku2nya  tangan aku...

'Eh...hehehee...ibu nangis eh...' sambil menjengah muka aku dan sengeh2...tengok aku yang mula nak kluar air mata...

Kaco betullah budak tu... tak syok... nak feeling pun tak dapat...

Minggu berikutnya ... kami pergi tengok movie lagik.

Kali ini dengan cik abang dan Farhan sekali... cerita Kungfu Panda 2...



Ini filem kegemaran cik abang... masa Kungfu Panda 1 dulu pun dia yang ajak kami pergi...

Masa membeli tiket... tempat duduk dah banyak yang penuh...jadi aku ambil 'couple seat'

Suka sangat duduk couple seat... luas dan selesa sangat...

Anak2 aku betul betul enjoy menonton cerita tu.  Masih kelakar macam Kungfu Panda 1... tapi yang ini ada babak2 yang menyentuh hati lebih2 lagi adegan2 ketika dia bersama bapa angkatnya...

Filem ini amat sesuai untuk ditonton bersama keluarga dan bagi mereka yang inginkan hiburan setelah penat bekerja sepanjang minggu....





...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

17 comments:

Ati Masrif said...

salam kak

baru ati tahu ada couple set

maklumlah sepanjang kahwin ni
baru 2 kali gi tgk wayang

sian tak..? :)

ainnoraini said...

bestkan kak anie citer tu...kelakarkan...rugi en somi saya tak gi tengok...sibuk keje jer..

saye sedih bile adegan maknye tinggalkan po tu...sedih bile dgr dia nangis...

aNIe said...

Ati... akak pernah ambil couple seat sekali... tapi kena duduk ngan Fareez...Farhan dgn ayah dia...tapi bila tgk KUngfu Panda...Farhan nak duduk dgn Fareez...dia kata tak syok nanti dok ngan ayah..hahaha

Tapi couple seat tu memang selesa...cuma tambah seringgit je...

Alahai...kesian..kesian... :P

--------------

Ainn...tulah...sedih kat...touching... kali ni tgk ngan cik abang boleh lah feeling...takde orang kaco...hahaha

Led said...

sib bek lah kak lady tak sebut pasal towel gudmorning, kan...

pB said...

G tengok Kungfu Panda 2 sampai tertido tido sebab letih sgt hari tu

Ila said...

nak tgk kungfu panda,nak tgk pirates of caribbean tapi tak tengok2 lagi...huhuhu

aNIe said...

Led...hahahaha... tulah pasal...airmata pun tak sempat kluar...si kecik dah usik2...

--------------------

PB...loorrrr... tu lah sebabnya kenapa Farhan takmo duduk ngan ayah dia... sebab dulu ayah dia tgk Night at The Museum sampai tido...

aNIe said...

Ila...akak suka juga Pirates of The Carribean... sebab ade Johnny Depp.. tapi tulah... anak akak tak rekemen tgk citer tu...dia kata tak berapa nak best...

Sari Yusa Ibrahim said...

hehe.. lain kali Kak Anie ajaklah sy teman tengok Nur Kasih, tak kacau daun punyer, tapi Kung Fu Panda memang best.. hehe

Kaktiny said...

minggu lepas cik abang bawak kami anak beranak pegi tgk kungfu panda 2.. mmg best tul.. hihihi.

tapi, mujur abang beli seat couple tuh.. dpt duduk belakang sekali.. diaorg punya lompat bertukar kerusi, masyaAllah!!...

tu, tak masuk lagi nak pegi toilet la itu la inilah..

lepas ni dh pesan kt cik abang.. kalau tgk movie, amik couple seat yang HUJUNG SEKALI!.. senang nak keluar masuk!.. haish!..

hihihihi...

Alina... said...

kak ani...kita da 2 kali cuba nk tgk kung fu panda...dua2 tk dpt psl masa yg nk tgk tu tk sesuai...cik Abg kita ada jer hal dia....sian Ewan hehe

secangkir madu merah said...

saya teringin sgt nak tenguk citer nur kasih tapi mr hubby dan anak2 tak suka so ikut majoriti pergilah tengok citer pirate of the carribean jek..huhuhu..

aNIe said...

Sari ... tulah... silap cari geng tgk wayang lah... geram tau...hehehe...

---------------

Tiny... tulah len kali akak pun kalau nak tgk movie dgn cik abang dgn budak 2 orang tu amik couple seat je... kat belakang senang nak pi toilet.. selesa kan?

Bawak anak2 memang ler camtu...nak nak time suspen.. time tengah syok dia nak kencing...bukan sekejap pulak tu... nak 10 minit dlm toilet tu...

Hehehe...

aNIe said...

Alina... nanti bawak le hujung minggu ni...sian bebudak tu... mesti Ewan suka... kelakar citer tu...pastu ada cerita masa Panda tu kecik2... comel sgt...

--------------

SMM... rasanya Nur Kasih tu kita yang pompuan2 je suka... yang lelaki malas nak layan...diorang suka citer action... anak2 pulak suka yang kelakar...

MULAN said...

takde orang nak teman tengok nurkasih... kena tunggu raya or astro first kot... tapi kungfu panda memang best...

iina said...

Best tuh layan tgk wayang ngan anak2.. mmg xbest klu tgk cite sedih org buat lawak hehehe ;)

aNIe said...

Mulan... Kungfu panda tu memang best kan...comel sgt masa dia kecik2 tu... suka tengok dia makan...kembung2 pipi dia...

-------------

iina... kaco... tak dpt feel langsung....hehehe

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails