Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, June 16, 2011

Karipap Jumbo...

Semalam semasa antar si kecik tu ke sekolah agama... aku dah beri duit kat dia...

Pesan dia beli Karipap Jumbo 4 keping.

Karipap Jumbo tu jadi kegemaran dia akhir2 ni... selalu aje dia beli ketika ke sekolah agama.

Sampai kakak yang jual karipap tu dah kenal dia...

Harganya RM2.00 sekeping... dalamnya ada daging... telur... bawang...

'Sedaaaaap....!!! ' Katanya....

Memula aku bising jugak...

'Beli karipap sampai 2 hengget sekeping?'

'Besar ibu...sedap...kenyang'

Jadi semalam bagi dia duit...beli 4 keping untuk kami sorang sekeping...

Petangnya semasa aku pergi ambil dia balik sekolah.. aku lihat plastik karipap dah ada kat tangan dia...

Datang ke Naza dengan muncung panjang...

'Kenapa..?'

'Ibu ni...amik lambat... karipap ni dah nak sejuk dah...'

'Takpe...'

Sekali aku bukak plastik...larrrr... karipap Jumbo yang besar tu dah patah riuk...

Balik je terus buka...


Dah tak cantik dah karipap ni lagik... dah penyek...patah...dah cacat....!!!

Tengok tu...besar kan...?  Sebesar pinggan makan yang besar tu...

Memang sedap... makan petang kenyang sampai malam.

Farhan bukan main suka lagik...sedap katanya ...patutlah Fareez asyik mengulang makan...

Petang tadi... si Farhan nak kirim suruh beli lagik... tapi kakak tu tak berniaga... si kecik kata... semalam ada orang MBSA datang...

Larrr... tak dapatlah nak merasa Karipap Jumbo lagik...!

Tapi...okaylah jugak... kalau tak... habislah kami...sama2 jadi 'jumbo' dengan aku2 pun jadi  Ibu Jumbo...

Hahahaha.....


...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

ainnoraini said...

same mcm anak saye la kak anie suke beli karipap jumbo tu...mule2 saye bising gak...tapi bilerase ok la jugak..mkn satu dah kenyang...

agaknye dia beli tu tempat yg same ke kak anie..hihihi...

Acik Erna said...

anie..kat rumah akak dulu masa MPN belum operasi..ada jugak orang jual karipap jumbo ni akak suka..selalu beli inti dia sedap.sekarang tak tau kemana dia orang tu pergi..

secangkir madu merah said...

wah satu keluarga ketagih dgn karipap jumbo hhhhehhhehhehe..

kalau saya buat karipap jumbo ni agaknya mahu mr hubby saya kata "ni nak bagi org makan ke nak bagi gergasi makan?" hahahahha..

Ila said...

mesti sedap kan..tu yg fareez sampai ketagih tu...hehehe

aNIe said...

Ainn..fareez beli kat sekolah agama dia kat bukit jelutong.. Anak ain sekolah kat sana jugak ke?

----------------------------

Kak erna ... memanga sedap tapi ani tak larat nak abiskan sekeping tu.. Besar kenyang...

aNIe said...

SMM... Hahahaha...tulah pasal...sebesar pinggan.... makan sampai ke malam kenyang nya

---------------------

Ila...tulah pasal...sampai dah kenal dengan tukang jual tu...tu yg dia dah jadi jumno

ainnoraini said...

anak ain sekolah kat sek Ren. TTDI...
yg no.2 sekolah kat SM Bukit Jelutong...

berjiran ke kite ni kak anie??

MOKCIK AZWA said...

hahhaa Kak Anie.. i loike la yang part last tu..makan karipap jumbo nanti masing2 jadi jumbo size hahaha..

aNIe said...

Ainn...anak akak yang tingkatan 5 tu kat SM Bkt Jelutong...yg kecik tu kat SK Bkt Jelutong...sekolah agama kat Sri Ad Daris tu...hehehe dekat aje kita ni... tulah ada baca entry ainn pasal Traffic light rosak tu... hehehe... kita lalu tempat yang sama ari2 lah...

-----------------

Mokcik...hahahaha...tulah... masa makan tu cakap kat bebudak... makan karipap jumbo ni nanti semua jadi Jumbo Size... hahaha

shafarina said...

salam kak anie, kalau karipap gitu mmg leh kasi kenyang la...
anak kita dok ngulang otak2 aje.. beli rm5 pun tak terasa kenyang..

Ezad said...

suka gak makan karipap. tak pernah jumpa karipap besar tu. tapi walaupun buruk, tapi sedap.. berbaloi2.. :)

aNIe said...

Shafarina... otak2 tu kalau makan banyak memang tak kenyang ... sebab sikit je...hehehe

--------------

Ezad...memang berbaloi2... walaupun buruk kulitnya garing...crunchy...sedap

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails