Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, May 5, 2011

Melaka... Shah Alam... Melaka...

Terasa berbulan tak update blog...

Bila dah berhenti menulis beberapa hari dan rasa malas datang menjengah alamatnya... jari jemari ini mula merasa berat untuk mengetuk kekunci laptop ni...

Amboi...ayat tak menahan...!! Hehehehe....

Okay... nak cerita aktiviti minggu lepas... dah basi kan...?

Tapi takpe... nak citer jugak... nak upload gambar jugak...

Khamis... aku balik Melaka.. bersama Farhan & Fareez...

Habis je Fareez rekording terus gerak balik... silap waktu ... org balik pejabat... adoyai... jem giler kat tol Bkt Jelutong...

Alhamdulillah... kami sampai Melaka lebih kurang jam 8 malam... ramai yang ada menunggu kat wad ICU tu...

Alhamdulillah... sehingga Sabtu keadaan mertua dah agak stabil...

Tengahari Sabtu... aku dan anak2 bertolak balik ke Shah Alam... sebab Fareez ade event kat SACC Convention Centre.  Majlis Pelancaran lagu baru Upin & Ipin...


Kita layan gambar je eh....




Acara kejutan untuk adik Asyiela Putri... sambutan Harijadinya...



Hero kecik aku dengan sepupunya dari Melaka yang ikut aku balik ke Shah Alam...


Makanan yang disediakan... ada murtabak... samosa... Mee Hoon... Ayam Goreng berempah... dan macam2 juadah sampingan... sedap...!!


Pak Aziz pun ade... tapi aku tak sempat bergambar dgnnya... dia sedang menyanyikan lagu terbaru Upin & Ipin.  Adnan Abu Hassan... Eddy Hamid pun ade... tapi tak amik gambar pun...sedang menjamah juadah... tak sempat nak bergambar...


Anak2 yatim juga dijemput .... sedang beratur menerima sumbangan yg disampaikan oleh kakitangan Les Copaque...



Butik U & I yang baru dibuka di SACC ... menjual segala barangan Upin Ipin yang Original...





Ada juga kek - kek Upin & Ipin yang dijual di Westside Bistro SACC Convention Centre... jadi pada sesiapa yang nak dptkan kek Upin & Ipin... bolehlah ke sana....

Selesai majlis petang tu... kami bertolak balik ke Melaka...sebab Ude tak menjengah nenek dia lagik...






...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

13 comments:

Acik Erna said...

assalam anie..sibuk betul anie...shah alam...melka..ulang alik..nak buat camana kan anie..
dah tanggung jawab sebagai isteri dan menantu.

cikceriacorner said...

salam akak..

wow bestnye event tu..mcm2 ada..

moga nenek cepat sembuh..amin...

akak...kem salam kat ude ek..heheh

ainnoraini said...

saye pun balik melaka jugak cuti yg lepas...mak aii..jam tu..

mcm2 makanan ade ye kak anie..meriah sungguh..
kalau saye pun tak sempat nak ambik gambar...sebab makan lagi best tu...

etiey.com© said...

hehehhe sebok benar yer... hehe

Yunus Badawi said...

Alhamdulillah emak mertua kak anie semakin sihat. Harap dia akan sembuh sepenuhnya segera.

Yunus Badawi said...

Bila2 saya senang nak bawa Adam pergi SACC Mall tengok U & I kat sana. Ada tak maskot tu setiap hari?

Irfa said...

wah dah glemer upin ipin sekarang yer

aNIe said...

Kak...betul tu... dah emak cik abang tu sakit...takkanlah kita nak suruh dia balik sini... minggu ni pun anie balik Melaka lagi...

-----------------

cikceria... memang macam2 ade... makan2 sedap...eheheh

Insyaallah akan disampaikan salam tersebut....

aNIe said...

ain... Melaka sekarang ni kalau cuti panjang memang jem giler... patut kena buat monorail dari air keroh ke pusat bandar & arah nak ke banda Hilir... barulah berkurang sikit jemnya... & dari Cheng ke tempat yang sama... kan?

Memang banyak makan2 sampai lupa nak amik gambar...hehehe

------------------

etiey... sampai tak sempat nak melawat kengkawan di blog...hehe

aNIe said...

YB...mertua masih dihospital... masih bergantung pada mesin oksigen... terima kasih kerana mendoakan...

Maskot cuma ada kalau ada karnival... untuk beli barangannya memang boleh kat situ... pegilah bawak anak... macam2 brgan ade sekarang...kualiti terjamin...hehehe

---------------

Irfa... banyak aktiviti untuk anak2 yg dianjurkan oleh syarikat berkenaan....

Zaitun said...

Alhamdulillah mertua anie dah beransur pulih.

Ulang alik Shah Alam Melaka,agaknya kat mana ada lubang semua anie dah tahu hehehe...

iina said...

cam sedap jek kek tuh kak.. ;)

Kak Anie said...

Kak Zai...terima kasih... mertua tu masih lagi tak boleh berkuat... masih menggunakan tiub oksigen utk membantu pernafasan... tapi keadaan jantung semakin elok...

Hehehe... memang selalu berulang alik membuatkan anie dah tau dah selok belok kat highway Elite tu...hehehe

-----------------

iina... memang sedap...!

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails