Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, May 31, 2011

Hujung Minggu Yang Happening...

Hujung minggu di Melaka kali ini betul betul happening.

Bertolak dari Shah Alam Jumaat malam... terus ke rumah Munir... sebab Munir tinggal di Ayer Keroh jadi berdekatan dengan Wonderland Melaka....

Malamnya... cik abang datang ambil aku balik rumah mertua... si kecik & Farhan nak tidur rumah abang dia...

Lagi pun si kecik tu kena kluar awal esok untuk bersama kakaknya ke Wonderland.

Pagi Sabtu...cik abang dah hantar aku ke rumah Munir...

Sampai aje rumah Munir... eh..!! Si Ude tak gerak lagik... boleh le pergi sekali dgnnya... kalau tak aku terpaksa mintak tolong Munir yang hantar aku ke sana...

Kami sampai awal.. orang masih belom ramai...jadi aku duduk di khemah melihat kakitangan Les Copaque membuat persiapan.

Rasanya bila ada event sebegini... layan gambar lagi best... jom...!!


Dalam perjalanan masuk ke Melaka Wonderland...


Staff Upin Ipin sedang buat persiapan di khemah



Persembahan dari Wonderland Dancers... sakit perut aku gelak...alahai Wonderland carilah penari yang betul2 boleh menari untuk pertunjukan... kelakar je aku tengok.. yang boleh menari 2 orang je.. yang lain...adoyai...!!


Fareez sedang melakonkan suara Ehsan ... bersama dengan pelakon suara Upin & Ipin...


Animation parade...di dahului dengan pesukan Fire Eaters... & kumpulan March Band.


Si kecik menjelirkan lidahnya pada aku semasa perarakan ...hehehe



Semasa si kecik sedang berarak... aku keluar dengan Shidah... teman yang menemani aku sepanjang masa di Karnival...(nasib baik dia ada...).  Kami pergi makan tengahari di Cafe Botanical.  Makan bersama kumpulan Padi yang akan mengadakan persembahan malam nanti.

Makanan yang best... ada sotong... asam pedas... sayur goreng ...butter prawan dan macam2 lagi.

Lepas makan  sempat lagi bergambar dengan kumpulan Padi...

Karnival untuk hari Sabtu selesai jam 6 petang... aku, Ude dan Fareez balik untuk berehat... dan kemudian bersiap semula ke Wonderland untuk Konser Faizal Tahir dan Kumpulan Padi dari Indonesia.

Penonton tak berapa ramai... tapi Faizal Tahir memang best...

Sebelum dia balik.. aku..Ude dan Roy sempat bergambar dengan Faizal Tahir...berlebih2 pulak mak budak ni kan?

Esok sambung lagik dengan aktiviti Hari Ahad...








...

 Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

13 comments:

Ati Masrif said...

last year pi melaka tak puas

ingat nak pi lagi akhit tahun pulak

selmat bercuti kak :)

zafi said...

i always focus on foods :P

Acik Erna said...

anie..ari sabtu akak pun ada pi melaka..pi mydin..kalau tau boleh pi tengok kan..

MOKCIK AZWA said...

Mana ... mana... gambar Faizal Tahir??? hahahaha

sedapnya makan makan tu...butter prawn..feberet mokcik..

nanonano said...

owhh akak minat faizal tahir gak ke?
kelasss..hehehe

owhh fareez tu suara utk budak pkai spek tu yer..
ok lepas ni klu tgk upin ipin sure trbayang muke fareez, hehehe

etiey.com© said...

wah bestnya!!! memang best jejalan kan

Alina... said...

wahhh bestttnyer kak ani....lambat bc blog kak ni yg nak wonderland tu hehhe.....kalo tak ermmm mesti kita gi sana huhu

ainnoraini said...

seronok ye gi jenjalan...

cute jer fareez tu...

aNIe said...

Ati...pergi jangan tak pergi...!! Akak ni pun tak abis lagi jenjalan di Melaka...

---------------

Zafi...rindu kat makanan di Malaysia ke?

aNIe said...

Mokcik...dah tag kat FB..heheheh....

Butter prawn memang sedap...tapi disebabkan duduk dgn org2 kuat Upin Ipin dari Indon... jadi malu2...hahahha

----------------------

Nanonano.. memang minat kat dia...suara dia power... !!

Suara Fareez cuma ada dlm musim baru ni... kalau tengok kat kredits tu ada muka dia tu suara dialah... kalau yang lama tu suara pelakon lama

aNIe said...

etiey... jenjalan memang best...!!

------------------

Alina... ingatkan awak tau... minggu ni dia ke Perak...

-----------------

ain... hehehhe... suka dia kalau dengar orang kata cute...

MULAN said...

wallaaa.... best nya... seronoknya...

aNIe said...

Mulan... hari tu diorang dah ke Tasik Kenyir Ganu... kalau tak tentu akak ikut ke sana...hehehe...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails