Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, December 29, 2010

Piala Suzuki Milik Malaysia atau Indonesia...UPDATED!!

Tahniah pada SQUAD HARIMAU MALAYSIA... yang telah berjaya membawa pulang Piala Suzuki dan juga USD100,000....

Malam tadi redalah segala debaran peminat-peminat bola di seluruh negara...

Pasukan Malaysia telah membuktikan bahawa mereka mampu melakukannya...MALAYSIA BOLEH!!

Tahniah juga pada peminat2 yang telah memberi sokongan padu pada pasukan Malaysia...

Aku banga menjadi rakyat Malaysia...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Seperti entry sebelum ni... aku pernah kata aku tak tengok bola...

Wokey...memang betul aku tak tengok bola kecuali terpaksa bila cik abang ada di rumah... atau kuasa veto aku tak berguna bila si bujang sulong tu ada rumah... dan anak2 semua nak tengok bola.

Tapi... malam ini... pasukan Malaysia akan beraksi melawan pasukan Indonesia untuk pusingan terakhir Piala Suzuki...



 Gambar ehsan beritasemasa.com...

Sejak awal perlawanan Piala ini memang aku tak tengok...

Yang aku tengok kerana terpaksa ialah perlawanan minggu lepas antara Malaysia dan Indonesia yang banyak menimbulkan kontroversi sehingga ke hari ini.  Aku terpaksa kerana cik abang ada kat rumah.

Dari tadi si Farhan dah tertanya tanya nak tengok perlawanan bola kat mana... aku cakap kat dia.. tengok le kat rumah je...

'Alah tak best lah... takkan nak tengok ngan ibu...'

'Yelah... ari tu ayah tengok ngan ibu okay je... '

'Tak best lah ibu... orang tgk bola nak jerit2...kalau tengok kat cafe tu... best ramai jerit bila goal...'

Hmmm... biarlah dia pergi tengok bola kat cafe tu...

Aku pulak...

Break rekod ari ni... aku nak tengok bola bersama si kecik... di rumah... nak sokong pasukan Malaysia...

Nak tengok pancaran sinar laser dari coli Julia Perez....baca di sini...

Hahahah....Lawak antarabangsa tu...

Lawak paling tak boleh blah tahun 2010...!!!! Nak muntah pun ade....



...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

9 comments:

MULAN said...

malaysia boleh..!! dari zaman ayah saya main dulu pon susah nak menang dgn indonesia ni.. tapi bila menang besar baru ni, suka gila..!! mintak la menang mlm ni..!!!

kak Erna said...

anie..memang teruk kan..tak de.benda lain yang nal pasangkan laser.mabuk laut agaknya..he he.

iina said...

Wah dah lama tak layan bola.. last masa world cup ari tuh ;)

ckLah@xiiinam said...

Tahniah untuk kita...

IZAN said...

yea yea kite menang!! ani..terjerit jerit gak aku mlm tadi!

Zareda Norman said...

zar dan kawan kawan opis tengok kat paparich hehhehe

sahromnasrudin said...

tahniah malaysia..anda memang hebat...

Kak Anie said...

Mulan... alhamdulillah...rasanya tak sia2 peminat2 bola menyokong mereka... Syabas!!

---------------------

Kak erna... tu bukan mabuk laut... tu mambang laut mabuk minum brandi...hahahha

---------------------

iina... malam ni yang best sebab malaysia yang lawan

Kak Anie said...

ckLah...pada rakyat malaysia yg beri sokongan...

-----------------

Izan... kita tgk sensorang... tak menjerit pon... paling tidak pun... 'gooollll' pelan je...hehehe

-----------------

Zar...bestnya tengok reramai

----------------

sahrom...tahniah pada kita semua

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails