Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, December 14, 2010

My N95 8G & Nokia N8...

Kelmarin aku ke kedai membaiki handphone...

Handphone N95 8G aku masuk wad....


Skrin dah hilang...

Lama dah aku guna hp tu... aku sayang sangat kat N95 aku tu...

Walaupun aku dapat hadiah BB dari cik abang tapi aku tetap gunakan N95 aku sebagai hp family...

Masa mula2 dia buat hal kelmarin... cik abang dah suruh aku jualkan aje... tapi aku takmo... aku sayang...

Dalam hp tu banyak gambar2... alamat2 pelanggan & video2 aku..

Jadi aku betulkan jugak... kata tokeh kedai tu... ribbon dia rosak... so kena betul RM150...

Guna tak sampai sebulan... dia buat hal balik...

Aku pergi semula ke kedai tu...

Kali ni lamalah juga dia masuk 'wad'...hampir 3 minggu ..

Jadi kelmarin aku pergi ambil.... kata tokeh tu ribbon tu rosak... Aikk!! ari tu baru betul... rosak balik ke... ?

Katanya ribbon ni takde garenti...so aku bayar lagi RM 180 untuk membaik kali keduanya...

Kemudian... aku buat keputusan... aku beli thumbdrive... transferkan semua video & gambar2 yang ada di dalam hp tu... dan aku cakap pada anak2...

'Nanti kalau dia rosak lagi... ibu dah malas nak betul... ibu nak trade in aje...'

Yelah... kalau sekali lagik buat hal... kena lagi seratus lebih... tak berbaloi... sebab nanti kalau trade in pun harganya dah merudum jatuh.

Aku sebenarnya sayang sangat kat N95 aku tu sebab...pertamanya ia adalah hadiah dari cik abang...
Banyak info boleh distor didalamnya...yang paling best ialah kamera dia menghasilkan gambar yang cantik...


Salah satu gambar yang ku ambil menggunakan N95 aku... memang cantik... 
buat wallpaper laptop aku  pun gambar dia tak pecah...

Aku tak payah nak usung camera ke sana kemari sebab aku berpuashati dengan gambar2nya.

Dan sekarang... aku tengah usya2 handphone N8... aku berkenan sangat dengan telefon tu...



Yang paling buat aku teruja untuk memilikinya ialah... kameranya 12 megapixel....

Tapi... mahallah pulak...

Hmmm.... nak buat baik dengan cik abang lah... mana tau...tahun depan dapat handphone idamanku itu...







...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

23 comments:

Mak Su said...

moga berjaya mendapat yg diidamkan :)

Abang Long said...

Moga mendapat yang lebih baik. Untuk kemudahan semua :) Jom, jemput datang ke kedai ....

~ yus ~ said...

Sekali betul seratus lebih, memang baik trade in je kak. Tapi tulah, nostalgia kan, kita biasa mmg suka guna barang yg dah biasa guna ni, nak2 memang yg cik abang kasi..hehe

ainnoraini said...

hp saye pun buat hal jugak...tapi sayangkan nak tukar yg baru...kalau asyik meragam jer mahu kene tukar jugak...

harap2 kak anie dpt hp baru yg lagi baik dari yg lame tu...

Hamizah said...

salam kenal..
angkut je yg baru tu..

cikceriacorner said...

salam akak..moga dpt ape yg diidamkan...heheh..:)

aNIe said...

Maksu...teringin sgt... sbb dgr camera dia best...

------------------

Abg Long... insyaallah... tadi akak ade inbok kat FB

------------------

Yus...tulah... sayang hp tu... banyak dah jasanya... anak akak kata... bagi dia aje... tapi tulah nanti kalau rosak nak kena kluar duit lagik... baik trade in je

aNIe said...

ainnoraini... memang pun kalau asyik buat hal... tak larat nak kluar duit lagik...

Harap2 dptlah beli tahun depan

------------------

Hamizah...salam kenal dari akak... kalau murah senang aje akak angkut... ni dah beribu...hehehe

-----------------

cikceria...tq..moga2 dikabulkan doa kawan2...hehehe

♥ manje ♥ said...

salam kak

manje pon doakn akak dpt ape yg diidam2 kan tu... tapi kena

♥ manje ♥ said...

buat baik dulu yek... hehe

AuntieYan said...

Salam anNie,

Bertuah badan, walau pun tak bekerja, h/p aNie canggeh menggeh kalau nak dibandingkan dengan h/p Kak yan....sian kan.Tah bila nak merasa h/p yang standard sikit......^_^ (sambil nyanyi, 'beginilah nasib, diriku yang malang oh tuhannnn...)

kak Erna said...

salam anie..dua kai dah tu..betul tu..sayang macam mana pun..kena lepaskan jugak kan..
anie..kot iye pun..tak kan tiap tahun cik abang nak hadiahkan henfon..he he..

Zareda Norman said...

kak anie
gosok lebih sikit cik abang tu ok hehhehe

aNIe said...

Manje... harap2 dpt... kena buat baik tu...hahahaha...

--------------------

Kak Yan... anie ni kalau ler cik abang tak bagi pun tak merasa kak... dia jenis yang kalau guna 1 jenis itulah yang digunakan sepanjang masa... tapi anie suka kalau dpt yang lebih canggeh...jadi biarlah anie yang tukar...hahaha

--------------------

Kak Erna... tulah pasal... hari tu baru dpt BB kan... tu sebab kena buat baik 2x ganda...hahaha

-------------------

Zar... hehehhe...syyyyhhhh...

cikmin said...

semoga berjaya ye kak anie..hihihi..

cantik pulak sedan SUV tu kan.. :)

faridmw said...

salam kak anie./...
sama la hp kita. heheh..
alhamdulillah dia tak bt masalah lagi.. hehehe
dia masih tersenyum...

iina said...

Pujuk2 kak.. mana tau dapat hp lg thn depan ;)

kakpah said...

hp kalau rosak yang sayangnya nombor dn gambar. kalau dapat save semua tu okay la..
muga dapat yang diidamkan.

Melor said...

salam perkenalan ya nama ku melor. nice blog

aNIe said...

Cikmin... terima kasih dtg sini... sempat jugak usha sedan SUV tu ye...

---------------

Faridmw... tokeh kedai tu cakap... N95 tu memang bagus.. tapi kalau dia dah hang... semua yang kat dalam tu tak dpt diselamatkan...huhuhu...takut akak...

----------------

iina... hehehe... kena pujuk betul2 tu...

----------------

Kakpah... anie sayang sgt kat hp tu sebab kameranya best... pastu ada lagi video yang belum sempat disimpan dlm thumbdrive

-----------------

Melor...terima kasih kerana singgah blog akak

Mrs. Asida said...

dh rosak teruk2 better tuko baru sbb kos repair nanti sama lak ngan harga hp baru.. :)

sal said...

bertandang ke sini..nice blog

Bej said...

come with me

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails