Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, September 23, 2010

Kalau Berpacaran...

Baru baru ni aku terdengar lagu Sohaimi Meor Hassan dan Anna Raffali ni...

Tertarik sangat dengar lagu ni...

Liriknya ada unsur nasihat...

KALAU BERPACARAN...




Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang


Chorus:

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu..
Biar segan-segan..
Kerna malu itu..
Perisai orang beriman

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat
Kekasihmu disambar buaya

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu..
Biar segan-segan..
Kerna malu itu..
Perisai orang beriman

Yeah...!!
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai... teruna bikin perangai selamba
Hati ...si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah


 
(Ulang chorus 2 x)


p/s ... Sedapkan lagunya...?




...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

8 comments:

AyunasiA said...

aritu dgr dr jauh, ingat m nasir...

Kak Ezza@makcik blogger said...

ni elok bagi dengar kat anak anak kita ni...hahahah

MOKCIK AZWA said...

oo...tak dapat cam penyanyinya...suka lagu ni hehehe

Mak Su said...

mmg bgs lagu ni, moga2 budak2 muda ni sedo skit... kan

KAKTINY said...

serius best gilos lagu ni kak anie.. tiny nk share lah.. nanti2 buleh buat entry.. hihihi...

patutnya lirik ni buat je bill board pacak kat taman2 bunga.. dan pasang lagu2 ni kat restoran makanan segera.. kat shopping kompleks... kat dlm panggung wayang (sebelum cerita keluar)..

mmg patut sgt ditujukan kat bebudak remaja ngan budak muda.. couple yg tak kawen lagi serta laki-laki atau bini-bini org yg masih nk menggatal..(yg kes ni, bagi bab yg 'setan' tu nyanyi.. hahaha)..

iina said...

Salam kak.. minta maaf saya tak dapat nak jumpa akak semasa saya balik.. memang sibuk masa saya kak... duk berulang alik dr banting ke jelebu.. insyAllah ada masa thn depan saya dtg ye kak ;)

Kak Anie said...

Ayunasia... pertama kali akak dengar dulu... akak dah tertarik dengan liriknya... suka sgt... akak pernah cari kat You Tube masa tu belum ada lagik...pastu bila dah tau nama lagu cuba cari lagik.. dah ada rupanya.

---------------

Ezzah...betul tu...anak2 remaja masa kini kena dgr lagu ni... sebab kadang bila berduaan mereka terlupa...hehehe

----------------

Azwa...memang suka lagu ni... sekarang ni banyak lagu yg ada muzik genre macam ni... suka sgt... tapi paling akak tetarik adalah lirik nya... mengandungi nasihat yang jelas.

----------------

Kak Anie said...

Maksu...patutnya lagu2 sebegini sentiasa diputarkan.... tapi tulah... ada anak2 muda sekarang ni asyik dengar lagu omputih yang ntah apa2 liriknya tu

--------------------

Tiny...sharelah... apa salahnya....
Saranan yg bagus dari tiny...setuju sgt. Bab setan tu tak menahan...siap dia kata jadi penambah perasa...heheheh

---------------------

iina... takpelah... belum nak 'bertemu jodoh' lagi... insyaallah... len kali kita boleh jumpa ye...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails