Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, September 22, 2010

Kopi Jantan...


Kelmarin... masa aku ambil si kecik balik dari sekolah... aku ternampak poster ni...

Baru dipasang di simpang masuk ke kawasan perumahan kami.

Besar... dari jauh dah nampak...

'Aeez...wah dah ada poster kat sinilah...'

'Kopi Jantan...ntah apa2 le nama kopi ni...'

'Tulah macam2 nama... kopi Janda pun ade...'

'Kopi Jantan ni mesti untuk orang laki2 yang lembut2... sebab bila diorang minum diorang boleh jadi jantan...'

Aku tergelak...

'Hish...!  Tak baik tau... nama aje kopi jantan tu...macam kopi Janda semua orang boleh minum'

'Siap tulis Pasti Power...kenapa pasti power kalau minum kopi tu...?'

'Ntah le....'

'Power aper tu...?'

'Power Rangers lah  kot...'

Kami sama-sama ketawa....

'





...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

11 comments:

~ yus ~ said...

hahahaha...akak dan Aeez dua2 buat saya ketawa besar malam2 ni..:D

Ailin in Stockholm said...

Alamak... kalau kat Sweden, apalah kita nak kasi nama kopi power ni ha?

MOKCIK AZWA said...

hahha kak anie..memang power rangers sungguh. patut iklan camni kena kompelin...macam2 manusia sekarang nie..

Mak Su said...

mmg perkataan dabel meaning, kan... budak2 selalu keliru, sudahnya jadi tertanya2, apa yg power? tak baeekkk

oren said...

Laaa...

iklan nih pun ada kat sini..simpang parit buntar nak naik ke jamb sg kerian...eeii..Mira pun cakap, dari jauh dh bleh nampak..dia pun tnya, power apa ibu??

grrr...

KAKTINY said...

kengkadang...iklan2 dan nama2 produk ni mengundang masalah bila bebeudak dok bertanya.. maleh nk jawab lebih2.. tapi diorang mmg suka bertanya kan kak.. huhuhu...

teringat ada satu soklan sorang budak nih.. "dia tulis "white coffee", naper tak warna white pon!!!! TIPU LAAA"..

Hah!!.. jawab la kt budak umur 3 tawon.. yg baru belajar kenal pensel warna.. dh dapat TIPU!!.. huhuhu..

Kak Anie said...

Yus...tulah...macam2 jenis kopi... macam2 nama pulak...

------------------

Ailin... hehehe... kalau omputih kita cakap... Powerfull coffee... hehehe

-----------------

Mokcik...tulah... kena komplen... yang orang kita ni pulak... asalkan kasi power aje mesti laku macam goreng pisang panas...

aNIe said...

Maksu...bebudak jadi keliru...dia tak nampak kat mana power tu pergi...hahahah

----------------

Oren... tulah...camaner nak jawab kan?

----------------

Tiny bebudak ni tak boleh lari dari menanyakan macam2 soalan...semua diorang nak tau... kadang2 kita sendiri tak tau apa nak jawab...

zany said...

kak anie,
jangan taktau benda2 macam ni pun boleh buatkan org sekarang fikir melampaui batas dan kehendak. semuanya mainkan peranankan. dulu2 benda2 bab power ni takde lah hebah pun. aman je masyarakat.

ini pendapat saya lah. saya memang tak suka iklan2 macam ni kat TV atau terpampang merata tempat. nak jawab pada anak-anak pun rasa tak syok. kesian budak2 sekarang, cabaran terlalu banyak.

Kak Anie said...

Zany...akak setuju sgt dgn zany... bila isu2 sebegini dah menjadi tontotan umum... mereka semua rasa perkara2 tersebut adalah perkara biasa... takde apa nak dimalukan lagik...

akmalazizan said...

"Pasti Power" tu bukan Tagline tapi nama kuiz/pertandingan yg Wetra anjurkan kt tour2 promosi Kopi Jantan...

kalau nk diikutkan agak ketat & cerewet jugak undang2 trademark kt malaysia ni dlm bab tagline, xboleh iklankan perkataan2 yg terlalu "kuat" & mengelirukan, kalau diikutkan "Pasti Power" ni xlepas, tapi disebabkan ats alasan pertandingan tu maka dia lepas, agk tricky jugak la cara company ni pamer iklan

kalau ank2 tanya pasal "power" ni ckp je kopi ni ada herba2 yg menambah kekuatan dan kecerdasan badan

kalau nk dipertikaikan pasal tagline kopi... saya teringin nk pertikaikan iklan tuala wanita dkt tv, ank2 slalu tanya;

"kotex ni mcm pampers kan abh? kenapa org pmpuan slalu kencing?"

ni lg masalah, dsebabkan iklan, benda yg xpatut tau pn dia tau... camne nk jwb?

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails