Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, June 1, 2010

Yang Comel dan Yang Kejam...!!

Cuba lihat gambar2 kucing2 kesayanganku ini...comel sangat kan...

Mereka terlalu comel...

Gambar2 ini selalu menjadi tatapan aku...

Gambar2 ini mampu membuat aku tersenyum...

Aku masih menyimpan gambar2 video mereka...

Buat tatapan aku bila mereka dah besar atau tiada nanti...




















Comel-comel kan?  They are so adorable.....

Melihat gambar2 ini membuatkan kita ingin memeluk & membelai mereka....

Tapi....

Tadi aku ke blog tEDl....dan di ruang komen aku ke sebuah blog....yang memaparkan kekejaman seorang wanita...yang tak patut dipanggil manusia...

Pada mulanya aku tak tau apakah yang diceritakan oleh blogger tersebut...rupanya ia adalah gambar seekor anak kucing yang dipijak hingga berdarah...memang kejam giler...menyumpah2 aku dalam hati...rasa menyesal ke blog tersebut pun ada...

Aku tak sanggup meletakkan gambarnya  di sini...sebab semasa melihat gambar2 tu aku menangis dan sampai sekarang ianya masih bermain di dalam fikiran aku...aku tak boleh melupakannya...sedih...marah...geram....









...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

Zareda Norman said...

memang tak nak pi blog tu.. tak sanggup tengok nanti mulalah mood zar swing swung. Moga Allah aje yang membalasnya

xiiinam said...

Aksi-aksi yang menghiburkan...


Bagi yang kasih akan binatang ini, melayn mereka dapat memeberi terapi mereka dn mengurangkan stress....

Mereka sayang kita, jika kita sayang mereka.

sI tEDI said...

saya pernah tgk gambar tu dulu kak dalam satu blog. saya dah agak gambar tu. saya tak klik. sbb sekali saya tgk, sampai sekarang syg ingat dan terbayang!

seriusnya, mmg menyesal tgk.

sbb tu sy hairan mcm mana org yg kononnya benci kekejaman boleh letak gambar mcm tu dlm blog!

Tq ata gambar2 yg comel tu. si hitam putih tu macam arwah dak kimo sy. :)

Roronoa Zoro said...

sabar kak sabar.. hmm...

anyway yg kat kete n dalam plastik tue sgt comel.. hehehehe

fahidayati said...

saya suka kucing... dan my son juga suka kucing...

Uncle Lee said...

Hi Anie, love these cute cats. They look so adorable. Pity my wife allergic to cat fur, or else I get a white Persian cat.
Have fun and keep a song in your heart, Lee.

Kak Anie said...

Zar...memang baik pun tak pergi...tadi akak ada letakkan link...tapi akak takut nanti ada yang melalui perkara sama seperti akak...marah yang meluap2...

-------------------------

xiinam...kucing kat rumah ni jadi kesayangan ...dah macam keluarga...cuma cik abang akak tu penggeli kucing...jadi kalau dia ada...terpaksa simpan kucing dlm bilik anak je...hehehe

------------------------

zoro...gambar dalam kereta tu memang comel...sayangnya sikecil tu dah tiada...kemalangan...tapi dia memang comel...

Kini kat rumah ni cuma tinggal yang Lolly je...(gambar dlm plastik)

------------------------

Uncle Lee...my hubby is not allergic to cats but he is afraid of cats...maybe because of the fur...(geli katanya)...kalau tak boleh juga saya pelihara banyak2...

You too Uncle Lee...have fun and stay young...

Kak Anie said...

Fahidayati...arwah mak akak memang menyayangi kucing...dulu kat rumah adah berbelas ekor...

Kak Elle said...

tergamak nya membuat begitu kat anak kucing...mmg comel2 kucing pelihara Anie tu..tapi skg hanya Lolly aje kan?Billy pun saya belai macam anak sendiri Anie...kasih sayang sepenuh nya:)

Anie said...

ha'ah kak...sekarang tinggal Lolly je...yg lain dah beri kat orang & ada yang dah pergi buat selamanya....

Billy memang bertuah mempunya akak...you are the best mom for Billy...jeles tgk dia bukan mainja dengan akak..hehehe

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails