Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, May 13, 2010

Thunderburung a.k.a. Thunderbird...?

Semasa memandu pulang si kecil dari sekolah agama...
bersama sorang anak perempuan jiran sebelah rumah ku...Zaty

Memandang ke langit aku melihat 2-3 helikopter berlegar2 di ruang angkasa.

'Aeez...banyak helikopter kat atas...'

'Aha...Aeez nampak...'

'Bila pulak kau nampak...'

'Dari tadi Aeez dah nampak...kat sana ada satu...sini ada satu...'

'Ibu ingat Aeez tak nampak...'

Zaty yang duduk di belakang dengan Fareez bersuara...

'Makcik..dulu zaty ada pergi tengok Thunderbird kat belakang ni...'

'Ohh...zaty pergi eh...?'

'Eiii...bukan lah...Thunderburung...'

'Thunderbirdlah...'  aku membetulkannya...

'Aeez tau ler...tapi takmo cakap tu...cakap Thunderburung...'

Malas aku nak bertekak dengan si kecik yang memang susah nak kalah...

Aku terus berbual dgn Zaty...

'Siapa yang bawak Zaty?'

'Ayah bawak...sebab abang ajak ayah...abang kata nak pergi tengok Thunderbird'

'Cakap Thunderburunglah...'  Si kecik menyampuk membetulkan cakap Zaty...

'Aeez..biarlah dia  nak cakap Thunderbird...memang Thunderbird pun...'

'Tak boleh...!!  Cakap Thunderburung....'

Maka aku pun mendengar kecoh kat belakang diantara Aeez & Zaty...

Aeez yang melarang  Zaty menyebut Thunderbird...tapi Zaty masih tetap dengan Thunderbirdnya.

'Aeez...biarlah...bisinglah...betul lah dia cakap Thunderbird'

'Tak boleh cakap...kena cakap Thunderburung...'

Geram pulak aku dengan si kecik ni...Aku menjeling ke arahnya semasa berhenti di lampu isyarat...

Aku lihat wajah dia 'blushing'...

Hahahaha....sekarang barulah aku faham kenapa dia tak bagi sebut ThunderBIRD....dia malu...









...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

pB said...

thunderBird besau ker thunderBird kecil ??


hik hik hik

pB said...

mana komen pB tadi ??

kakpah said...

thunderBIRD dengan thunderBURUNG tu sama je la aeez. Dua2 takleh terbang... kik..kik..

nuraarin-life said...

hmm... tak sangka anak teruna akk boleh malu camtu ngan kawan perempuan dier... hehehe nak imagine muka 'blushing' Aeez, mesti cute kan

Mak Su said...

nasib baik tak cakap burung petir, or petir burung

eeeiiii!!

eeiiiouuu

ainnoraini said...

mesti comeikan...bile budak2 bercerite...saye pun suke, bile dgr dia org ni bersembang...
mcm ank saye...kadang2 saye pun tumpang sekali bile die bercerite gan kwn2nye tu...

KAKTINY said...

hahaha... anak jantan tiny (2 tawon) panggil BEBIRD @ YUNG!!.. kahkahkah...

Kak anie said...

Pb...kalau Thunderbird dia kecik....kalau besar Garuda...hahahaha

Comment kadang lambat masuknya...


-----------------

Kak Pah...itu burung terbang duduk...hehehe

-----------------

nuraarin...dia dah pandai malu sekarang...dah besar le katakan...

------------------

Maksu...itu dah direct translation...hehehe

------------------

ainnoraini...memang seronok dgr diorang bercerita ...kadang kita pun tak sangka apa yang ada dalam kepala dioran tu...

-----------------

Tiny...hahaha...samalah tu...

NONIE ABDUL AZIZ said...

kah kah kah...malu nak sebut hak sendiri rupenya..tetiba saya teringat Nurin masa kecik2 dulu bird untuk boy ladybird utk girl...

idahani said...

kak anie, pangai saperlah yg dia ikut 'tak mo kalah' tu eh..kuang kuang kuang..hiks.

"MULAN" said...

aeez malu ekk.. bird tu pon sama je laa.. heheee..

kak Erna said...

anie..ni pun..saje je..lagi malu la bujang kecik tu..

MOKCIK AZWA said...

wakakaka...come to think of it kenapa dipanggil 'bird' atau 'burung' ya...hmnnn...

Kak anie said...

Nonie...hehehe...bagus tu...at least bebudak ni malu nak menyebut perkara2 tu di depan orang...

----------------------

idahani...dia ikut perangai ibu dia ler...
Ude selalu cakap...malaslah nak cakap ngan ibu...bila dia tau akak tak mau kalah...

----------------------

Mulan...dia sebut benda tu bird..dia tak sebut burung tu yang tak rasa janggal tu...

---------------------

Kak...anie ni memang suka menyakat...hahaha

--------------------

Mokcik...tulah yang menjadi tandatanya tu...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails