Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, April 5, 2010

My Favourite Sport

Semasa bersekolah dulu...aku seorang yang aktif...

Aku suka melibatkan diri dalam apa jua sukan.

Pernah mewakili pasukan rumah merah ku untuk larian 100 meter.  Mungkin ada orang macam tak caya aku boleh lari...maklumlah aku kecik aje.

Kecik kecik cili padi tau...

Semasa aku tingkatan 4 aku melibatkan diri dalam sukan hoki & bola jaring.

Semasa bermain hoki...aku cuma jadi pemain simpanan.  Tak syok sungguh...kadang2 aku selalu berdoa agar adalah pemain yang cedera...supaya aku dapat masuk...

Tapi sayang..selalunya aku dapat bermain untuk 5 minit terakhir aje...baru nak hayun kayu hoki bila dapat bola...wisel dah bunyik...geram ...gggrrrrrr.

Aku berhenti bermain hoki bila satu hari gigi depan aku terketuk kayu hoki...retak melintang gigi aku...dari hari tu aku takut nak main hoki lagik...nanti tak pasal gigi aku jadi rompong...rongak...hehehe...buruk bebenor.

Kemudian...aku masuk pasukan bola jaring.  Aku cuma jadi pemain biasa2 aje.  Tak pernah dapat mewakili sekolah pun.  Bila ada perlawanan aku jadi tukang sorak di tepi padang...hehehe...jadilah kan...?

Tapi niat aku untuk bermain bola jaring dalam perlawanan berhasil juga bila aku mula bekerja.

Aku menjadi pemain bola jaring mewakili Jabatan Pertanian.

Biarpun aku kecil...aku dapat jadi GA..goal assistant.  Terasa seronok bila dapat menjaringkan gol.

Tapi satu kelemahan aku ialah...aku cepat panik.  Pernah sekali semasa membuat perlawanan persahabatan...bila aku dapat je bola...muka jadi pucat...hingga kawan2 terpaksa bersorak untuk memberi aku semangat...tapi aku tak pernah menghampakan kawan2...mesti aku dpt menjaringkan gol setelah dikejutkan...

Cuma ada satu peristiwa yang buat aku rasa nak ketawa dan malu juga bila mengenangnya...

Ketika itu aku bermain dalam perlawanan antara Jabatan Pertanian di Minggu Sukan Jabatan Pertanian.

Oleh kerana terlampau gembira untuk beraksi...aku jadi gementar...bila ada kawan2 yang memberi aku bola dan bola sampai untuk aku sambut...mesti bola terlepas..

'Kak anie ...tangkap bola...jgn tangkap angin'  jerit kapten pasukan...

Tapi lagi dia jerit lagi aku panik..

Dan bola tak pernah dpt berada dalam tangkapan ku sehingga kapten terpaksa menjerit2 pada pemain...

'Jangan bagi bola pada kak anie...'

Huhuhu...sedihnya aku...malu pun ade...tapi aku happy sebab selepas itu pada perlawanan yang lain aku tak panik lagik...

Sehingga sekarang aku suka bermain bola jaring...tapi kini aku dah pencen...hehehe

Pada mereka yang ingin bersukan di tengah panas matahari dan banyak melibatkan pergerakan...jangan lupa ye...gunakan ...........



Kerana ianya memberikan anda lebih keyakinan diri...

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 & MAS..



...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

8 comments:

Erna said...

anie..punya la tekun akak ba..bila tulis pulak jabatan pertanian lagi akak seronok..dah tentu kak cik pun main sama kan...ani ni memang pandai la..last2 ...keprojek alpha juga..he he..pandai anie...menyangkutkan nya..

AyunasiA said...

loh, boleh gitu endingnyer? hikhikhik

sI tEDI said...

sekolah rendah mmg aktif sport. masuk sekolah menengah.. sekolah agama.. x de sport langsung!

Azuan said...

wakil sekolah untuk hoki jugak huhuu

zino said...

iklan rupanya hehe

KLMari said...

Saya dulu pun sekolah rendah main bola jaring...sekali masa satu game tu, bola yang dibaling kena tepat kat hidung, berdarah darah...terus keluar padang..terus tak main dah..kehkehhe...Jadik penonton jelah sampai sekarang..:)

Kopi Suam said...

kak anie, pembetulan GA tu bukan Goal Asisstant hahah ahhah gelak besau saya baca...

GA tu untuk GOAL ATTACK...position saya tu heeh heheh...jgn marah kak anie...muaahhhhh

Kak anie said...

Kak erna...untuk Instant cash blogging ni...hehehe

Memang kak chik pun ada masa kat pertanian tu...sama2 pi Arau...sama2 pi Dungun...

--------------

Azuan...orang laki main hoki best...passing laju...orang pompuan slow sket...

---------------

Zino...cerita betul tu...+ iklan sket...sambil menyelam minum air...

---------------

KL mari akak serik main hoki..tapi masih suka tengok...

---------------

KS...larrr betul ke...adoiii!! Komputer hard disk dah karat lah...hahahha

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails