Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, April 20, 2010

Feminine Wash...

Aku kalau ke blog Maksu...selalu aku dapat klik add Nuffnang...Lactacyd Feminine Wash...

Tiap kali klik...aku pasti teringat kisah ini...

Orang dulu2 memang tak ada segala Intimate Wash atau Feminine Wash ni...

Tapi sekarang macam2 produk yang ada di pasaran khas untuk tujuan ini...demi menjaga kesihatan dan kesegaran diri.

Semasa duduk dengan mertua dulu...adik ipar aku menyimpan feminie wash dia di dalam bilik air.

Bilik air rumah mak mertua aku cuma ada 1 aje...semua gunakan bilik air tu...

Jadi segala shower...shampoo...berbagai2 krim kat dalam tu.

Satu hari mertua aku cakap kat kitorang....

'Si Jay (nama adik ipar aku)  ni...aku suruh beli shampoo aku dah habis dah lama dia tak beli...'

'Orang lupalah mak...'

'Dah brape hari aku tak shampoo rambut...'

'Larr...nanti esok orang pegi  belikan...'

'Tadi ntah saper le punya shampoo aku pakai...bukan main wangi lagik...bau epal'

'Huh!!...'  aku dan adik ipar aku berpandang...terus gelak...

'Mak...tu bukan shampoo lah...'

'Abih....'

'Tu pencuci wanita,,,,'

'Aeiiii....aku mana tau....nko taruk kat dalam tu...aku pakai ler...ingatkan syampu...'

Aku dan adik ipar aku gelak guling2....

Takpelah mak....janji wangi...hahahaha.....










...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

8 comments:

tulipurple said...

Hahahaha....mcm2 ek kak,kwn laki sy masa kolej dulu pun pernah guna adik pompuan dia nye...dia nak try ada beza tak,merepek meraban betul dia tu!kami yg pompuan seme balik timun kat dia sbb masa tgh sarap nasi lemak hihi

HANDMADE OWNER said...

hehehe...boleh ek...nak cubalah...hehehe

Mak Su said...

kak anie! alamak! hehehe

kak anie said...

Tulip...hahaha...nakal sunggu budak laki tu...mau tak kena baling dgn timun

Handmade owner...hahahha...sekali rambut jadi keras kejung...

Maksu...heheheh...macam2 aje ibu mertuaku itu

"MULAN" said...

laaaa.. saya lak pernah teramik sabun fab basuh baju warna putih, buat basuh muka masa sekolah dulu.. ingat kan sabun baby johnson.. sebab sama warna putih.. gila pedih muka.. rasa nipis semacam kulit..

iina said...

hehehe takpe kak leh gak buat shampoo rambut hehehe.. tgk perfume d&g feminine tuh.. teringat koleksi perfume d&g the rose saya hehehe.. feminine wash tuh klu dah biasa pakai.. kalau tak pakai sure rasa lain hehehe.. cam kita sabun bdn gak ler kan ;)

kak ina kl said...

skrg ni mcm-mcm dia orang jual..tinggal hulur RM ajer..

aNIe said...

Mulan...hahaha...tu lagi tak bleh tahan...nasib baik tak kluar jerawat

iina...ada orang kata...tak elok digunakan selalu...kena gunakan 2-3 kali seminggu je

ina...tulah...hulur aje RM kan?

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails