Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, April 14, 2010

Akulah Ratu Gores Tak Menang-menang...

Ratu Gores....itulah gelaran yang anak anak aku berikan padaku

Tapi aku adalah Ratu Gores...tapi tak menang-menang...

Kelmarin....semasa keluar dengan Ude ke Plaza Alam Sentral...aku bawak kereta Ude...

Masa selepas ambil tiket parking...tetiba aku dengar....


Krreeeeeeekkkkkk...!

'Eh!! Ude...bunyi aper tu...'

'Hah!!  Ni mesti ibu dah langgarkan aper ntah...'

'Takdelah...mana ada...'

'Ade...mesti ade..bunyik kuat tu...kalau tak bunyik ape tu...'

'Ntah...'

Tak sabar nak tengok apa yang berbunyi tu...selepas parking kereta je Ude terus turun...

'Ibu...!! '

'Aper dia...'....aku dah nak gelak tapi muka macam buat2 tak paham...tapi aku tau mesti aku dah goreskan kereta dia...

'Nampak ni...ibu dah goreskan kereta Ude...panjang pulak tu...'

'Ye ke?....' dengan muka seolah2 tak tau apa2 aku keluar kereta...

'Hehehe...ibu tak perasan lah...'

'Ibu memang...'

'Alah takpe...nanti balik ibu ambil marker pen hitam...ibu kaler kan'

'Ibu ni...'

Aku ketawa...sebab Ude memang tak boleh nak marah aku...sebab aku ibu dia...hehehehe....



Abaikan kereta yg kotor tu sebab aku tak sempat nak cuci...asyik ujan je...


Dalam perjalanan pulang...

'Ude...jangan cakap ayah tau ibu dah goreskan kereta kau...'

'Kenapa...'

'Biar ayah tau...cuma dia je yang goreskan kereta kau sampai teruk...'

'Jahat ibu eh...'

Cik abang aku memang pernah goreskan kereta Ude...teruk...sebab masa tu first time dia drive kereta Savvy Ude yang menggunakan Auto Manual  Gear...

Jadi dia terlajak ke tembok jiran...hingga bergores....


Teruk kan?  Hehehe....at least aku gores sikit je...:P

Sampai saja kat rumah...

Ude mengadu kat Munir...

'Bang...kau tau tak...ibu dah goreskan kereta owang...'

'Kat mana...?'

'Sebelah tepi...'

'Heheheh...ibu memang...Ratu Gores...semua kereta ibu dah gores....'

'Yelah ibu ni...'

Aku cuma gelak...

'Kereta Naza..depan belakang...Perdana depan belakang...kereta kau lagi...' Munir mengira2 jarinya...



Belakang kereta Perdana...


Naza yg tergores di sekolah Fareez...


Belakang Naza yang tergesel & depan kereta Perdana masa nak alihkan kereta
...hehehe..dua2 kena...

'Jahat korang eh...'  aku masih gelak...kalau kereta cik abang...aku tak mampu nak gelak dah...mesti muka pucat masa menjawab soalan2 cepumas dari cik abang yang nampak tanda goresan...

'Bang...ibu pernah goreskan kereta kau tak?'

'Tak...sebab ibu tak pernah bawak kereta abang...manual...'

'Eleh...saper kata ibu tak pernah bawak...ibu pernah bawak pi kedai semua ape...'

'Tu dekat2 je...'

'Eleh....kalau ibu goreskan kereta kau pun apa susah....ibu liquid paper kan aje...'

Anak2 ku semua ketawa...

'Ibu memang...Ratu Gores...'  kata Munir...

'Tapi tak menang-menang...'  Ude menyambung...

Kah Kah Kah...!!!!




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

18 comments:

Mak Su said...

uiyooo, banyaknya goresan kak.... hehehe, erase ler pakai eraser

Merah Baldu said...

heheh..best tgk dioalog ibu n anak...k.anie, kne stock marker n liquid byk2 la yer..hehe

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

huyoo.. dasat nih.. stakat nih sumi xpenah lagi goreskan kete sumi.. tapi org yang gores kete sumi penah lah.. huhu~

KAKTINY said...

akak mmg kena beli stok liquid paper ngan marker hitam la kak.. banyak betul gores dan tampal nih.. hihihi..

AtieSalehah said...

sweet la entry ni.....sure setiap kali g kedai...akak stock up marker pen ngan liquid..

sI tEDI said...

ha ha ha ha..

sabau je lah aku layan entry ni!!

banyak gores2 tu kak..

sebbaik anak2 releks je semua. he he he

kereta sy punbyk gores. semua kesan masa2 mula drive dulu. ekekekke

idahani said...

pergghh..tahniah kak atas kurniaan 'ratu' tu..bukan senang wo nak dpt gelaran 'ratu' esp. time dah kahwin n beranak pinak..

MULAN said...

kus semangaaaatt... tak leh den nak nolong ni...

shafarina said...

sadis kak. hasben sy memang terkenal bab gores nih. gores keta sama je dgn terguris hati. eiiii tak patut... hehe

jalilah_jy said...

hehehe teror la akak aku ni..tahniah.. kalah juga ilah ditangan kak anie.. keta saga baru beli ilah 1 kali gores cik abee dah 2,3 kali gores yg besau222 lak tuuu huhuuu...

Kak anei said...

Maksu...kalau boleh erase kan..bukan kat kereta je akak erase...kat memori cik abang pun akak erase...hahaha...kejamnya aku

-----------------------

Merah Baldu...hahahha....keta ude tu dah solve problem dia...sebab ayah dia yang gores besar...ayah dia kena bayar...hahahah

-----------------------

Sumichan...hehehe...bila keta cik abang tergores...terketar nak jawab...kalau dia cuci kreta...berdebar2 jantung ni macam nak gugur...hahaha

----------------------

Tiny...hahahaha...kena smpan stok ni

----------------------

atie...hehehe...akak ni memang suka melayan anak2 tu...kadang diorang selalu cakap...malas nak cakap ngan ibu...

---------------------

tEDl...hahahha...yang paling tak boleh tahan bila perdana gesel ngan naza...dua2 kena...tak terkata lagik....

Anak2 kalau ngan akak...diam aje le...tak boleh nak marah2...seronok jadi ibu ni...ada kuasa veto..:P

-----------------

idahani...hahaha...tulah pasal....budak2 ni ade2 je...

----------------

Mulan...hahahha...memang sorang pun tak leh tolong...paling tidak pun cakap kat cik abang...'Eh...ye ke? Tak perasan pun bila kena'..hahaha...

--------------------

shafarina...disebabkan kereta yang kat umah ni semua kreta cik abang...maka kalau dia gores pun dia tak ckp aper...dah salah sendiri...

---------------------

tunbegia said...

gores kat kete nampak bercalar,
gores di hati saper yang tahu, kanns,

salamm,

kak Erna said...

anie..dah namanya ibu..mana anak2 dapat marah..abih2 pun merungut je sikit kan..bolih jadi bahan gelak ketawa pulak tu..bahagianya..mesti cik abang anie jeles bila tengok kemesraan anie dan anak2 tapi dia tak dapat tumpang sama...tapi..tuntutan kerja kan anie..kenalah berkorban..

aNIe said...

TB...hehehe...hati cik abang tu tergores...saya tau...

W'salam

-------------------

Kak...cik abang tu jarang bergurau2 ngan anak2...kalau anie selalu berbual mengusik bebudak ni selalu jugak kena marah...dia kata anie menyakat...hahaha...

Yunus Badawi said...

Memang tak syak lagi awak ni ratu gores. Takut saya nak parking dekat2 dgn kereta awak hehehe

oren said...

keskes..ingatkan gores apalah akak nih..

keta saya plak gores belah hujung2 jek..depan belakang..bukan langgar tembok ke hapa, tapi bebudak nih seret ngan basikal diaorg, lalu la tepi2 keta..adeehhhh..nak nangis pun yer jugak..

Kak anie said...

YB...kita gores kereta kita ngan tembok tak gores dgn kreta orang...jadi kereta YB akan selamat di sebelah kereta saya...hehehe

Oren...akak kalau bebudak ni bawak basikal tepi2 kreta memang mulut akak bising...takut tercalar...tapi akak calarkan takpe...hehe

kak anie said...

ila...larrr...terlepas pandang pulak komen ila...heheh...jgn ketawakan akak tau...tu gores2 tu sebab nak berlajar gores sampai menang...hahaha

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails