Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, April 13, 2010

Yahooo!!! Makcik Kayo....!!!

Tengahari tadi aku dapat surat dari Amsterdam, Netherland.

Menyatakan aku memenangi lottery sebanyak US14,000.00

Siap bagi aku sampul surat untuk aku pulangkan semula surat jawapan yang telah dipenuhkan...tapi sebelum itu...aku kena bayar kat mereka US15...

US15 bunyi macam sikit je...tapi tetap duit jugakkan...tak pasal2 aje nanti aku kene tipu....












Siapa takmo jadi kaya.

Semua nak jadi kaya..siang malam berangan nak jadi kaya kan?

Tapi untuk jadi kaya sekelip mata dan dari sumber yang tak boleh dipercayai adalah sesuatu yang mustahil...

Weiii!!  Mat Salleh!!  Aku bukan bodoh tau...walaupun aku dok Malaysia...yang mungkin korang pikir masih mundur...tapi aku taklah bodoh...!!

Jangan haraplah aku nak bagi kau US15 tu pada kau semata2 nak jadi kaya sekelip mata..sebab aku tak hadap pun duit kau tu...

So...Jangan mengharap ye...

Aku ni  tak mudah  diperbodohkan...!






...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

DeeDee said...

haha.. mana la dia dpt alamat tu ye. kalau email tu lain cerita lah.. nasib baik tak terpengaruh.. :)

kak Erna said...

anie..betul la..anie bukan tak tau fikir..akak pun pernah dapat..tapi..soh beli barang dulu..buang aje suratnya..

hanny said...

hehe..kak anie, saya lak selalu dapat mail. Asyik menang lottery sana sini ajer..hampeh tol!.

sI tEDI said...

he he he he.... betul tu kak.. x payahlah layan!!

saya ke corus ahad petang kak... corus ngan selesa dokek-dokek je kan?>he he he

aNIe said...

Deedee...maybe dulu pernah daftar untuk click to pay kot...

Kak...memang tak kuaso den nak melayannyo...

hanny...tulah...ntah bila lah kita ni main loteri pun tak tau

tEDl...akak ada kat sana sampai Ahad petang tau...nanti akak email hp lah...bila balik melaka nanti boleh le sms ke calling2 ke...heheheh

Jard The Great said...

wow.. ingatkan diorg serang melalui emel.. skang melalui surat pon ade? fuhhhhh

ezad said...

isk... try la bayar usd15 tu.. hehehe

mana la tau kan..:D

kak anie said...

Jard...tulah...siap post ...then ada jugak envelope siap address untuk reply dia punya mail

ezad...takmolah...nanti tak pasal2 melayang US15...hehehe...

Merah Baldu said...

ape lg k.annie...meh belanje sy.hehe...sng2 je diorg igt kte nk caye kan..

joegrimjow said...

ahaaa
klu betol la kan
pass sini la skit duit tu
hehehe
;)

duit xkan datang bergolek
kena datang dengan usaha

AtieSalehah said...

skg ni byk cara nak tipu org...nak kena xtra alert...xtra careful jek...kat malaysia ni pun mcm2 cara nak tipu duit org....termasuk le sape2 yg ada kad kredit....

Kak anie said...

Merahbaldu...kalau betullah dpt memang boleh belanja...hehehe

joegrimjow...kalau rezeki nuffnang sambil golek2 atas katil pun dpt...hahaha

Atiesalehah...betul tu...kena extra alert...selalu yang terkena ialah mereka yang cepat nak kaya...hehehe...kena fikir balik siapa nak bagi kita duit ribu2 tu senang2...lainlah kalau kita ada masuk peraduan...betul tak..?

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails