Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, March 25, 2010

Sembang2 Masa Kini...

Kelmarin malam aku telefon sya...

'Salam...sya...kau buat aper...tak online ke?'

'W'salam....Tak...aku dah nak tidor dah...'

'Lorrr....ye ke....ni ada kwn nak kluar collectibles....aku amikkan untuk kau ye...'

'Okay...tq...tq...'

Tak lama kemudian...aku telefon dia balik...

'Sya...kau dapat centipede ....'

'Yeke?  Yeayyy!!  Tq...tq...lamanya aku tunggu centipede...'

'Tulah...banyak jugak dapat...'

'Ok...tq...aku nak tidor dah...


Esok...Sya telefon aku pulak....

'Kak anie...huhuhu....semalam kan...collectibles yang kau amikkan untuk aku semua tak dapat...'

'Kenapa...?'

'Gift box aku penuh...tak masuk...'

'Larrr...sayang tau...'

'Tulah pasal...dah lah centipede susah dapat...'

'Hehehe...kau ni...penat aku amikkan tau...'


Semalam petang aku telefon sya di pejabat...

'Salam Sya...kau kat mana....?'

'W'salam ...Aku kat pejabat lagik...'

'Oh...ye ke...? Tak nampak kau online pun...ingatkan kau takde...'

'Aku dah siap2 nak balik dah...'

'Ohh ...yeke...aku ingatkan kau takde...Lubna kluar cow bell...aku amikkan untuk kau...'

'Larrr...patut le masa aku klik...dia kata aku dah amik collectibles tu...
heran jugak aku...bila pulak aku amik...'

'Hehehehe....aku ingat kau takde...sayang pulak nanti tak dpt cow bell ...bukan senang nak dapat...'


Semalam lepas maghrib..aku telefon sya...

'Salam...Sya ...kau kat mana ni...'

'W'salam ...On the way balik dah...'

'Ooh...kau dah balik eh...?'

'Aha...Kenapa...?'

'Tadi aku ada kluarkan aborists....pastu aku ambilkan utk kau...'

'Oh ...ye ke....tq...tq...'

'Yelah...aku tengok kau banyak pokok...nak harvest mau 1 jam. Pastu aku nampak Lubna kluar fuel....aku amikkan jugak...'

'Tq...tq...'

'Gift box kau penuh tak...?'

'Tak...aku dah clearkan...semua fuel yang aku amik aku dah masukkan kat tank...'

'Tu lah...aku memang masukkan fuel kat tank...aku takmo simpan kat Gift Box...nanti full..''

'Tulah pasal...'

'Tapi kau perasan tak...kita tak boleh amik fuel banyak2...'

'Aha...dia suruh kita slowdown...dia kata 'don't be greedy'  hahahah...'

'Tulah...abih 1 hari tak ada had dia...kalau dah cukup had dia bagi 100 coin je...'

'Ha'ah...'

'Eh! Okaylah...aku ada kerja...bye...'

Lepas meletakkan telefon....aku nampak Farhan memandang aku dengan pandangan hairan...

'Kenapa?' 

'Ibu ni....heran Farhan lah....boleh pulak telefon maklang...nak cakap pasal Farmville je...'

'Hahaha...ye lah...'

'Macam bebudak...'

Pastu dia mengajukkan aku dengan gaya memegang telefon...

'Sya...aku dah amikkan kau aborists....bla...bla...bla...Fuel...bla...bla...gift box penuh...bla...bla...bla...' sambil tergelakk2 kan aku...

Aku pun gelak2 jugak...

'Ibu ada nampak tak Farhan call abang Munir...bang...bla...bla...Farmville....bla...bla...ladang dah besar...bla...bla...'

Aku terus ketawa...

Baru aku perasan...sekarang aku banyak berbual ngan sya pasal ladang dan aktiviti kami di Farmville...hahaha

Farmville....oh Farmville....kau menaikkan bill telefon aku tau tak? 

Hahahaha...



...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

zareda said...

bes dapat kongsi FV, zar ni terkial kial main sorang. nanti nak ajar anak dara kecit tu berFV plak.. ehhehhe

idahani said...

kak anie kot x de FV tu kak anie call kak sya citer apa eh? sure boring..at least ada gak benda nak share sesama..hehehehe

Qas Firdaus said...

hahahahahahahahahaha

ni baru betul kerja samaaaaaaaaa. qas buat dengan firdaus je. :D

kak anie said...

Zar...kak anie berkongsi dengan sya...fareez...munir...gf munir...biras akak...hahahah...satu kelompok...

---------------------------

idahani...kalau takde FV kitorang dok bercerita macam2 kesah...pot pet pot pet...

---------------------------

Qas tulah...kerjasama....apa yang penting...kerjasamaaaa...!!!

Erna said...

anie..akak dah lama betul tak jengok fv..tah ape kabo tanaman nya..

iina said...

hehehe kak bersungguh tuh membaja dan menanam tuh.. mesti gile main kan.. ;)

zany said...

kalau ada anugerah, haruslah anugerah itu milik kak anie, setia dengan FV

tulipurple said...

Hahaha penangan FV,sy mmg x brani nk layan,takut hanyut hihi.lgpun sy layan fb thru iphone,payahlah skit.kak anie dah add tok pah jd jiran lum?!hihi

Kak anie said...

Kak...ye ke...larrr...ada jugak melawat kebun akak tapi tak perasan lah pulak...kot dah jadi semak samun...hehehe

-------------------------

iina...kalau sungguh2 di alam realiti...mokcik dah kayo dah...hehehe

-----------------------

Zany...itu memang betolll!!! Hehehe

----------------------

Tulip...memang melekat...alah akak ni suri rumah boleh lah berkebun kan...hehehe...

Tok Pah..!! Waduhh!! Lupa nak carik...nantilah cari dia jadi neighbour...hahaha

Mak Su said...

rajinnyer bekebun, hihihi

Kak anie said...

Maksu...riadah tu...riadah jari...hahahah

Cik Kiah said...

hahahah...bertuah betul ibu cyber sorang ni!. Hihihi...saya nak tergolek golek gelak ni.

amiza_yul said...

haha.kalau saya on fb.kita bual psl barang utk maison. XD

aNIe said...

Cik Kiah...memang ibu cyber...hahaha...teruk giler penangan Facebook...

Amiza...hehehe...takbual aper kan...asyik bual pasal barang2 kat FV je...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails