Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Saturday, March 27, 2010

Dia Datang Lagik....

Tahun lepas...ia telah berlalu...

Dan aku dengan bangganya menyatakan bahawa aku juga menyertainya...

Esok ia datang lagik...

Yeaaayyy!!!!

Earth Hour...!!



Jom kita sama2 bergelap esok...dari jam 8-30 malam hingga 9.30 malam...

Untuk 1 jam itu sama-samalah kita menyokong kempen Earth Hour...dan memadamkan semua lampu...

Tahun lalu...aku dan anak2 merasa seronok...duduk di dalam gelap...menanti saat berganti minit...minit berganti 1 jam...untuk memasang semua lampu.

Ketika itulah aku dan anak2...keluar dari rumah...aku memandang ke langit...melihat...cantiknya bulan ...dikelilingi taburan bintang...

Sayangnya lampu jalan tidak dipadamkan...

Jika tidak pasti malam itu panoramanya indah sekali...

Teringat zaman masa aku kecil2 dulu...masa masih tidak ada lagi bekalan elektrik...kami sentiasa menikmati keindahan malam...

Jadi...jom kita ramai2...



Padamkan lampu malam ini...

Tak lama pun...

1 jam aje....

Dan lihatlah di luar sana...keindahan alam ciptaan ALLAH


...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

3 comments:

Erna said...

anie..tahun lepas pun akak dok kat luar..tapi tak gelap pun..ada lampu jalan..

Puteri Satu said...

kat ampang dulu... semua rumah cerah je... mlm ni nak tengok kat akasia park ni... camana.. tapi malam ni jiran buat besday party anak dia.. takkan nak bergelap kot eh..? time tiup lilin boleh kot bergelap kan...

dEeWaN said...

Jika semua bsatu hati baru best kan kak. Tahun ni saya tak dpt bgelap coz kt surau ada Sambutan Maulud Nabi. Ap pun jk bgelap hanya umh kami jer yang lain x .

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails