Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, March 23, 2010

No Sweat!

Instant Cash Blogging untuk Project Alpha Musim ke dua telah masuk ke minggu ke 4...

Kali ini...Tajuk yang diberi ialah....

No. Sweat...

Ingat tak...dulu kita kalau diberikan sesuatu kerja yang sukar...dan kita pasti dapat melakukannyadengan mudah ...kita akan cakap..

'Okay boss...no sweat'

Itu bermaksud...'alah...senang aje'...dulu aku selalu cakap ...' Sap Sap Suey' dengan kawan2 China...ntah aper maksud dia pun aku tak tau...heheheh...

Bila sesuatu tu dapat dilakukan dengan mudah...memang lah 'no sweat'...takde peluh yang keluar.

Tapi cuba kalau sesuatu perkara tu sukar untuk kita lakukan...atau kita dalam keadaan gementar...berada di tempat yang sesak...selepas melakukan kerja kerja berat...segala peluh pasti meyimbah keluar.

Bau badan...atau bau peluh...adalah sesuatu yang sensitif...kadang kawan baik kita pun tak akan menegur kita kalau bau badan kita mengganggu mereka...paling tidak pun mereka akan cuba menjauhkan diri dari kita...atau menahan nafas mereka.

Kadang2 kita sendiri pun tidak perasan bahawa badan kita mengeluarkan bau.  Kepada mereka yang mempunyai bau badan ianya akan menjadi teruk apabila berpeluh.

Awas...jangan cuba semburkan dengan minyak wangi ditempat yang senang berpeluh kerana ia akan memburukkan lagi keadaan bila peluh, bau badan dan minyak wangi itu bersatu. Puuuhh!!!  Tahan nafas aje lah...

Pada mereka yang selalu menaiki ERL...atau komuter...masalah bau badan ni pasti menjadi topik utama apabila turun dari komuter yang sesak.  Ada ketika sampai rasa nak pengsan menahan nafas.  Mau tak kuat baunya..masing2 bergayut pada pemegang di komuter tu...Puhhhh!!!  Tak menahan....

Jadi...untuk masalah tersebut...jgn lupa...tiap kali keluar...selepas mandi...gunakanlah deodorant


ADIDAS ACTION 3 

 ...Cooling Protection Agaist Perspiration
...Anti - Whitening
 ...0% alcohol...

Pasti selepas ini anda lebih yakin untuk tampil bergaya tanpa ada rasa sangsi akan kehadiran bau-bau yang tidak diingini....

Jangan lupa untuk mengikuti Project Alpha Musim 2

Project Alpha Season 2 dibawakan oleh  Adidas Action 3 dan ditaja oleh  P1 dan  MAS.
 Audition telah pun dibuka sekarang!







...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

4 comments:

Mak Su said...

kalau guna perkhidmatan awam, mmg memakani hati... bau hampeh sekeliling... huhuhuhu

iina said...

Saya selalu pakai sebelum keluar rumah dan setiap kali lepas keje awal pg sebelum ke sekolah.. sini xberpeluh sgt.. balik mesia krg xtau ler camna hehehe

kak ina kl said...

salam aNIe..semuga berjaya..dah dapat ke belum email confirm dapat gi ke time square tu..ina dah dapat dah..lega rasa di hati.

Kak anie said...

Maksu...memang mau rompong hidung tau...

iina...tulah pasa..kat sana sejuk kan?

ina...dah dpt...baru nak buat entry..

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails