Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, February 11, 2010

Handbag ...oh...Handbag...


Aku tergolong dlm wanita yang suka mengumpul handbag...

Tapi bukan yang mahal2....kalau yang branded tu...aku cuma ada 2 je...

Yang lain2...semua dibawah harga RM100...

Sebab bagi aku...kalau beli yang mahal...tak dpt beli selalu...

Beli yang murah...dpt beli banyak...dapat tukar2 pakai.

Adik aku Sya jadi heran dengan sikap aku...katanya...kenapalah nak tukar beg selalu...

'Aku tak suka...sebab selalu tukar2 beg...nanti ade aje barang yang tinggal...'

Semalam...aku ada gathering dengan bloggers...'Makan-makan dengan Cat'

Cat...seorang blogger yang tinggal di Richmond USA...dia pulang ke Malaysia untuk menyambut Tahun Baru China...bersama keluarganya di Perak.

Aku dah berjumpa dgnnya  2 kali...sekali tahun lepas masa dia balik dgn anak2nya yang comel.

Awal2 aku dah bersiap2...nak pi Mid Valley...jumpa di Restoran Madam Kwan...(first time masuk sini)



Petangnya ambil aje anak dari sekolah terus ke Batu Tiga...

Dengan beg tangan baru u...

Dahlah aku sampai lewat...sebab naik komuter yang terhegeh2...tersangap2 aku dlm tren yang lembab tahap siput babs....

Sampai je di Mid Valley...aku buang masa mencari Restoran itu...dari tingkat atas...turun tingkat bawah...naik semula tingkat atas...

Jam 8 lebih...orang semua dah siap makan baru aku sampai.

Waiter pun sampai...dan dengan konfidennya aku meng'order' makanan...untuk aku & si kecik.

Abis aje meng'order' aku bukak purse...

Alamak!!  Mampos aku...duit yang dlm poket berzip di beg yang satu lagi aku tak amik...dlm purse cuma ada RM20...Huhuhuhu....

Senyap2 aku pakat ngan Yanie di sebelah aku...mintak diri kejap dan berjalan mencari ATM...

Mid Valley tu memang aku kurang arif...di mana ATM pun aku tak tau..

Aku membuang masa mencari ATM...puas beratur...ATM pulak rosak...tak boleh berurusan...berlari2 anak mencari ATM lain..

Sampai di tempat yang ada ATM...orang beratur panjang...tapi terpaksalah juga beratur...sebab kalau tak mana nak cari duit bayar makan...huhuhuhu....

Selesai segala urusan...aku balik ke Restoran...aku lihat masa tu Ummi dah balik...Sya pulak takde....

Rupanya Sya mencari aku...takut aku sesat...hahaha...sorry ye Sya sebab tak beritau kau...

Nampak aje aku dah ade kat restoran...dia tanya...

'Kau pi mana...?'

'Ada urusan peribadi...'  Malu you nak cakap takde duit...

Makanan aku yang dah order dah pun sejuk...abis je makan...kami bergambar....pastu semua dah bersiap2 nak balik....

Huaaaargggghhh!!!!  Dapat jumpa Cat pun sekejap...makan pun kelam kabut...

Semua gara-gara suka tukar2 handbag....

Padan muka akuuu....!!!!


...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

oren said...

saya ada 1 henbeg yg saya beli dgn harga rm80..tu pun dh kira mahal bg saya, sbb saya cuma bwk henbeg time g keja..kalo g kenduri, atau shopping, bwk pouch kecik jek..

skrg, henbeg pun dh tak pakai..dok bawak backpack yg berisi gajet utk breastpump..staf pun siap perli2..tapi saya mmg jenis tak kisah..lantaklah..kalo nmpak kurang ayu ber-back pack, saya tak pedulik sbb saya pun bukanlah ayu sgt..hahahaha..pegi kursus pun usung back pack..yg kelakarnya, depa ingat saya bwk laptop..muahahahaha...

selamat bercuti kak

tunbegia said...

sungguh seronok tukar handbag,

salamm,

idahani said...

kak anie, samerlah kita kak..tak kisah ler brand apa pun janji leh diusung sana sini..n penah gak tertinggal purse dlm handbag len sbb asik tukar2..hehehe

Zareda Norman said...

zar pun suka tukau hand bag, beg pi kerja lain, pi bersosial lain.. ehhehe.. tapi sekali tuka memang make sure semua benda cekenit dia bawa jugak.. berpeluh peluh time nak tukau be aje.. hehhehe

Mak Su said...

maksu pun suka henbeg, agaknya mmg dah ada dlm genetik pempuan kot, hahaha, layan jer lah, kan kak anie.

maksu kalu area midvalley mesti sesat, jaghang2 pegi sana, always lepak kat area kajang, cheras jer.

dlt said...

kekeke.... pengajaran sungguh kan? len kali nak tukar beg, kena pastikan semua celah2, zip2 semua bukak.... kalu tak, mmg konfem ada yg tertinggal.

faridmw said...

salam...
tul tu... klu yang murah leh tukar selalu.. klu yang mahal tukar sari sekala ja la.. hehehe... orang bukan cam sangt yang mahal ka murah...

Erna said...

salam anie..sama la kita..suka tukar2 handbag..akak pernah tertinggal kad t&go dalam hangbag yang kat umah..kacau..dibuatnya..

Kak Ezza@makcik Blogger said...

dulu akak pun selalu heran kenapa orang suka henbeg banyak banyak..kata hati akak cakap membazir saja...

Tapi selepas jadi makcik blogger ni..dan kenal ramai kawan, akak selalu curi pandang henbeg dia orang...cantik cantik dan unik...lepas tu akak pun dapat penyakit suka beli beg laa....kirim kat sapa sapa yang keluar negeri...bukan nya mahal pun...sekarang ni kalau cik abang tanya kenapa beralih arah, akak cakap..saja jer bang,,,kalau tak pun duit habis gak...hahahah

sya said...

Memang aku tak faham kenaba org suka tukau beg... atau brg-brg kemas. Kalau kawan ngan aku memang org tension sbb aku tak tgk tu sume.. kenaba tak sms ngan aku kalau malu, aku mencari satu toyrus ngan toilet wanita.. adoi ai

Norabella said...

Kak Anie, Nora pun macam kak anie..yg ori yang imi semua Nora beli. Tetapi Nora make sure bila tukar beg...segala khazanah dlm beg mesti dibawa sama. Routine seharian sejak dari dulu lagi...sampai arwah mak selalu komen ..kau ni dari dulu..tiap2 malam membelek beg..he..he..

nuraarin-life said...

Dulu2 tak suka bawa handbeg sbb rasa leceh nak sangkut2 kat bahu, sekarang x bawa handbag w/pun ke kedai dekat2 pun dah rasa mcm missing something..

Pernah jadi gak mcm akk, tukar2 beg tapi terlupa ambil dompet.. hehehe

zue said...

klu bawak handbag mahal2 tapi x ada duit buat malu aje.

nasib baik kak anie jumpa mesin ATM.

selamat bercuti sakan.

kak anie said...

Oren...bawak backpack memang ringkas kan? Dulu ada kawan tu...dah beranak pinak masih guna back pack..senang aje tengok dia ke sana ke mari...

-------------------------

Tunbegia...kesoronokan yang hanya dpt dirasakan oleh yang sama minatnya dengan saya...hehee

Salam

-----------------------

idahani...kena camtu sekali nanti ingat...kena pastikan semua dipindahkan kalau pindah beg...hahaha

-----------------------

Zar...tulah pasal...sedangkan masa menukar tu bukan dlm keadaan kelam kabut pun...boleh lupa jugak

-----------------------

Maksu betul tu...masa pi jenjalan window shopping dgn cik abang siap boleh cakap ngan dia...abang jgn marah kalau anie suka beli handbag bebanyak...sebab orang pompuan memang camtu...macam abang suka beli t-shirt bebanyak...hehehe

----------------------

dlt...betul tu..serik dibuatnya...baik tak kena cuci pinggan mangko...hahaha

---------------------

faridmw...kalau ada branded 1-2 okaylah...tu pun kalau berhajat...tapi akak tak kisah...mahal ke murah...janji berkenan

--------------------

Kak...kalau dah suka/minat...walau berkali2 tinggal pun...nak tukar jugak kan...hahaha

-------------------

Betul tu Ezzah...kalau tak beli pun duit abis kan...at least ade jugak beg2 tangan yang banyak sebagai koleksi...hahaha...batu api betul...:D

------------------

Sya...masa tu dah tak ingat dah...nak sms nanti mesti nampak reaction muka kau...hahahah

-----------------

Nora...hahahha...sampai sekarang agaknya masih ingat leteran arwah mak tu ye...tiap kali tukar beg...teringat kat dia...rajinnya nora tukar tiap2 hari...kalau kak anie...sesekali je..bila dah jemu...

Hehhee...sya ada cakap...koleksi beg tangan nora lagi pening dia tengok...hahahaha...dia tak rasa keseronokan tu kan nora...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails