Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Sunday, February 14, 2010

Coconut Shake...

 Melayu raya...China pun raya kan?

China raya...orang Melayu pun raya...

Masa Raya Puasa...orang China...pun beraya balik kampung...

Masa Raya China...orang Melayu...pun sama beraya balik kampung...

Maka bersesak2lah jalan ke utara dan selatan...

Sekali lagi...Kotaraya jadi aman untuk diterokai...

Aku adalah salah sorang penyumbang pada kesesakan di highway...

Kami balik Melaka...

Perjalanan dimulakan semalam...plan nak balik jam 11...macam biasa...jam 11 kami masih di rumah.

Secara rasminya kami berada di highway ke selatan...jam 1.45....

Lebuhraya Elite...lancar...biarpun banyak kereta...

Masuk je highway PLUS..wah!!  dah sesak dah...tapi kenderaan masih bergerak perlahan...hehehe...macam pengulas traffik pulak aku...

Pejalanan yang sepatutnya lebih kurang 2 jam...jadi lebih 2jam...sebab Ude yang bawak...hehehe...lagi pun tak boleh lari laju...sebab sana sini ada trafik 'Opps Sikap...'  Jadi kenalah berhemah dijalanraya demi keselamatan semua orang.

Sampai Melaka...setelah menurunkan anak sedara di rumahnya...aku dan anak2 bercadang utk ke Klebang.  Cik abang telefon...dia takde rumah...mertua & adik ipar pun dah keluar...jadi buat aper tergesa2 pulangkan.

Destinasi kami kali ini...ke Klebang untuk merasa Coconut Shake yang femes tu...



Pertama kali kesana....tengok gerai penuh dengan pengunjung...yang beratur untuk dibungkus pun ramai.



Aku dan anak2 mengambil tempat duduk...sambil menanti Coconut Shake..

Sampai saja pesanan...aku terus minum...hari tengah panas...tekak bukan main kering lagik..mau tak kering...asyik membebel sepanjang jalan...maka inilah aje ubatnya...



Memang sedap...sejuk...ada eskrim lagik...

Ada pulak nasi lemak...

Anak2 ambil sorang sebungkus...dan aku sebungkus...

Makan nasi lemak separuh...tgk pelanggan sebelah makan mee goreng bungkus...apalagi aku pun ambil sebungkus...siram cuka lebih2...yummmy...sedap...masam!  Hahaha....

Ude siap cakap kat aku...

'Ibu nanti rasalah apa dia letak dlm shake tu...nanti boleh berniaga...'

''Kau ni semua nak ibu jual..'

Tapi perniagaannya memang laris...Alhamdulillah...perniagaan anak Melayu kita...

Semoga mereka  akan terus berjaya....




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

sYeNgEt ke senget?? said...

wuuuu~~ cm sedap je.. hehehe

iina said...

wah kak 1st time dgr nie kak.. mesti sedap ;)

faridmw said...

salam..
bestnya... sedap nampak...

Erna said...

anie..namapk sedap..dah tentu rasa pun sedap//isinya dicampur sekali tak anie..

Kak Elle said...

ewah2 seronok nya minum coconut shake tu...alamak Ude jgn lah potong jln org lain berniaga ye....hehe

zue said...

kena beratur pjg nak dpt kan coconut shake.

x pernah minum...mesti sedap.

aNIe said...

syenget...memang sedap aje...lebih2 lagik pada hari yang panas giler...menyejukkan tekak...

---------------------

iina...sedap...sejuk je tekak...

--------------------

faridmw...bukan nampak je sedap...memang sedap

-------------------

Kak...isinya diblender berasingan sampai halus...kemudian dicampurkan dlam shake tu...

------------------

Kak...hahahha...tu angan2 aje kak

-----------------

Zue...tu pendek je yang beratur tu...kalau tengahari lagi panjang beraturnya...

Zareda Norman said...

kak anie

sesekali balik kampung memang nak explore semua makanan dan minuman kan.. hehheh

kakpah said...

mesti sedap coconut shake itu. boleh nak cuba juga ni..

kak ina kl said...

salam aNIe..minum tengah panas mestilah sodap..bagus orang melayu skrg ni..rajin berbisnes..kreatif pulak tu..

Anonymous said...

kak lady,

kat klebang mana ni? teringin nak rasa.. kasik direction sket

mun

Anonymous said...

ni saya nak tanya... Coconut shake ni yang dekat traffic light simpang tiga tepi jalan yea?

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails