Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, January 26, 2010

Salah Nombor...bermakna...SALAH NOMBOR...!!

Entri ni masih berkisar pada kesah nombor telefon aku yang telah disalahgunakan...

Ingat tak pada entry lama aku di sini...

Sekarang ni...gangguan tersebut dah berkurang...alhamdulillah...

Sebelum tu adalah jugak yang cuba2 telefon...kadang aku malas nak angkat...tapi kalau aku boring aku angkatlah jugak...nak melayan...buat gelak guling2...

Sebelum aku angkat...aku kepit idung aku dulu...

'Hallloooo...'

'Alo...nak cakap dgn anie...'

'Ye...anie cakap...' amboi suara yang kluar...sengau abis..

Dengar suara sengau...terus aje...

'Okay...takpe ..takpe..salah nombor...'

Aku yang jahat ni saje nak mengenakan dia...

'Alooo...abang...jgn le tinggalkan saya...mentang2 saya sumbing...sengau...abang nak lari ke? Jangan tinggal daku bang....' suara masa ni manje giler...hahahhaha

Kelam kabut you diorang letakkan tepon...

Hah!!  Padan muka...dengar minah sengau jawab...lintang pukang larik...

Banyaklah jugak orang yang terkena dengan 'Minah Sengau' ni...ada yang buat aku ketawa terbahak2...


Kali terakhir aku terima call beberapa hari lepas...

Masa aku sedang memandu...tepon bunyi...tgk no....aku tak kenal nombor saper...malas nak angkat.

Telefon bunyi lagik...

Terus angkat...

'Hello....'

'Ye...nak cakap dgn saper...'

'Anie ade...'

Aku tau orang ni mesti salah sorang dari 'culprit' yang dpt nombor aku ntah kat mana2...

'Awak salah nombor...' terus aku letak tepon...

Kemudian tepon bunyi lagik...nombor yang sama...

'Hello...awak nak cakap dengan saper...'

'Hello saper ni...?'

'Hello...tadi dah cakap salah no. kan...yang awak telefon balik apsal? Awak nak cakap ngan saper?'

'Ni siapa...'

'Awak kalau telefon tapi tak tau nak cakap dengan siapa...jangan telefon...aperlah...telefon tapi tak tau nak cakap dengan saper...bla...bla...bla...'

Puas aku membebel...dia letak telefon...

Ada jugak orang camni kan...orang dah kata salah nombor...dia call lagik...pastu tanya siap ni...dia yang call kita...ditanya pulak saper ni..?  Ni siapa yang tepon saper ni?

Lepas abis membebel...si kecik di sebelah aku ..pandang aje muka aku...

'Ibu...'

'Ye...'

'Nanti...kalau orang tu call balik ibu jgn angkat ye...'

'Kenapa...?'

'Nanti ibu naik angin...ibu marah2...nanti dengan Aeez pun ibu marah2..'

Alahai...syian anak aku...

Jadi len kali kalau orang dah kata salah nombor...jangan lah gatal2 nak tanya lagik...

'Siapa ni?'

'Dok kat mana?'

Silap2 aku sembur kaw kaw punya.

Janganlah guna taktik salah nombor tu nak menggoda makcik ni sorang ye...'blueeekkk!!' Meloya aku...

Kalau orang dah kata salah nombor tu bermakna...SALAH NOMBOR ye...!!





...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

18 comments:

zool said...

Biasa bolayan je...
ada tu siap cakap bahasa tamil lagi...
yenade,,

pB said...

u r notty ...

Leeya said...

hehehe...klaka la akak ni..tgh imagine situasi akak jwb dgn suara sengau tu..hehe

Zareda Norman said...

kak anie

depa tak faham cakap melayu tu.. kak anie kena cakap wrong number sambil gulung lidah wokeh.. ehhehe

iina said...

kak kalau dia tanya lagik akak cakap dengan suara sengau jelah sure dia takkan tanya dah..

Aidi-Safuan said...

hahah....kat toilet mane la tertinggal nombor akak nih. :p

MOKCIK AZWA said...

kak...nampaknya klu akak guna tektik minah sengau lagi berkesan daripada guna alasan salah nombor tu huhuhu....

Kak anie said...

zool...bila boring sedap jugak melayan...lepas tu macam nak pecak perut ketawa...

-------------------------

PB...you know...i'm very very notty tau...hehehe

------------------------

Leeya...Ude dengar sakit2 perut ketawa...apa lagik Farhan & Fareez...

-----------------------

Zar....hahhaha....patutlah cakap camtu...pernah cakap macam pompuan cina tua..masa tu lepas letak tepom akak gelak mcm nak mampos...

---------------------

iina...tulah akak cakap ngan bebudak ni...buat sengau...semua lari...tak payah susah2 lagik...

----------------------

Aidi...ntah ler...merata...ntah saper le amik kat business blog akak...

---------------------

Mokcik...betul tu...suka sgt...

afiq said...

astag.. siap tau name tuh.. isk.. isk... bahaye tol. nih lgik stu ye lah.. dah slah no nak lagik tnye siape nih bagai.. takkan nak explain.. name saye nih. asal... sini blablabla umur blablabla... cis

nurazzah8 said...

salam Kak Anie...I'm back to the blogging world!

Qismina said...

sabar kak anie..heee... tp serious, best kaco dia balik.. penah wat dulu.. penah gak interview org yg tpn tue.. rupa2nya dak skolah lagi.. ishk3... ape lagi sy bagi ceramah kat dia.. lepas tue terus dah tak call2 lagi dah... ahahha..

idahani said...

pergghh..sib baik time sy call akk tak sembur o nyamar sengau..ada simpan lagi no. sy kak? kekekekeke

nuraarin-life said...

Kadang2 seronok gak layan salah no nie, tapi selalunya menyakitkan hati sendiri..

Baik kak anie, buat suara sengau je, selesai masalah..

aNIe said...

Afiq...betul tu...akak ni memang geram orang yang dah salah no...pastu tanya pulak ...siapa ni...? Dah salah nombor tu maknanya salah nombor lah kan?

-----------------------

Nurazzah...welcome back...nanti akak dtg melawat ye...

-----------------------

Qismina tau tak? Kadang2 orang tu letak tepon...akak sms balik...ckp kat dia..'u tepon lah i balik...i tak buat lagi...serius...' dia percaya...dia call lagik...akak buat lagik...sampai 3 - 4 kali kena pun dia boleh percaya lagik...hahaha


-----------------------

idahani...tulah pasal..hahaha...tapi sebab akak dengar suara perempuan...

No.? Alamak...tak sempat simpan lah...huhuhu...

-----------------------

nuraarin...tulah...jadi minah sengau sorang tak nak mengurat

Mama Rock said...

hahaha kak anie..kengkadang salah nombor tu dia call balik nak confirm betul tak salah nombor. tapi part sengau tu bagus betul la kak anie...biar dia rasa!

CuTeMiUt78 said...

alamak takut gak ni.. kot la kan kita nak tipon akak.. sekali akak ckp salah no.. haru je..
heh..heh..heh..heh.. ala kak.. klu org yg tak tau bahasa tu.. memang patut di bahasa2 kan..

jus call me ida.. said...

hihi..rajin kak anie melayan..hihi

aNIe said...

mamarock...tgh geram masa tu...nasib le...hehehe

-----------------------

cutemiut...tulah...geram dibuatnya...mau tak my blood go upstairs...hehehe

----------------------

ida...sedap melayan...golek2 ketawa anak beranakkk

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails