Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, January 6, 2010

I'm A Tooth Fairy...'



Sypnosis


Dwayne Johnson is “The Tooth Fairy,” also known as Derek Thompson, a hard-charging hockey player whose nickname comes from his habit of separating opposing players from their bicuspids. When Derek discourages a youngster’s dreams, he’s sentenced to one week’s hard labor as a real tooth fairy, complete with the requisite tutu, wings and magic wand. At first, Derek “can’t handle the tooth” – bumbling and stumbling as he tries to furtively wing his way through strangers’ homes…doing what tooth fairies do. But as Derek slowly adapts to his new position, he begins to rediscover his own forgotten dreams.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Semasa aku dan anak2 pergi menonton Alvin & The Chipmunks dulu...aku tengok trailer filem Dwayne Johnson ni. Aku memang minat pada filem2 dia...sebab ada jugak filem2 dia yang berunsur komedi. Lihat aje trailer filem ni...aku dah tau cerita ni mesti best..


Fareez terus cakap kat aku...
'Ibu...nanti kita pergi tengok filem ni ye...'


'Okay'


Then...aku tengok Nuffnang nak bagi tiket free untuk Premiere Screening nya...


Tapi ada syarat...kena buat entry untuk filem ini dalam blog.
Kemudian nyatakan apakah 'gadget' yang akan kita gunakan jika menjadi Tooth Fairy...


Okay sebelum tu...meh kita ambil tau aper dia 'Tooth Fairy' tu...aku copypaste aje dari website Nuffnang...


Tooth fairy is a fairytale character that is supposed to collect tooth fallen off from children and in return give them a small amount of money. The tooth fairy usually operates at night when the child is asleep. That is why most of the children in the west were told to keep their baby tooth that fell off underneath their pillows so the tooth fairy will visit.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Okay...sekarang aku nak beritau...


Andainya aku jadi Tooth Fairy...aper yang aku perlukan hanyalah sepasang kepak yang kuat dan boleh menerbangkan aku dengan pantas ke tempat anak2 yang kehilangan gigi mereka.




Sebelum itu...untuk mengetahui dimanakah anak2 yang kehilangan gigi mereka...aku perlukan CCTV yang hebat di tempat aku. Dari situ...aku boleh memantau di manakah anak2 yang kehilangan gigi itu tinggal...dan segala maklumat boleh aku dapati dari CCTV serba canggih itu.




Dan satu lagi...aku hanya perlukan sebatang 'Magic Wand'...cukuplah rasanya...sebab dengan 'Magic Wand' itu aku boleh lakukan aper saja.




Aku boleh menghentikan masa sekejap untuk masuk ke bilik mereka tanpa diketahui oleh saper2 pun...dan dengan perlahan2...aku boleh mengambil gigi mereka dan menggantikan dengan jumlah wang yang sepatutnya...pasti ini akan menggembirakan mereka....


Dengan 'Magic Wand' itu aku boleh menjalankan tugas aku dengan cemerlang sekali.....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Okay kawan2...pada mereka yang menjadi ahli Nuffnang...apa lagi? Untuk mendapatkan tiket percuma itu...anda hanya perlu lakukan ialah :

Write a blog post titled “I’m a Tooth Fairy..” and share with us how would you complete your mission to collect tooth from underneath the pillow of a child. Share with us what gadgets you’d like to have to ensure total stealth in your operations. By all means, if you are able to take a picture of yourself in tights with wings, do share that in your post too! Once you’re done with the post, just leave a comment in this post sharing the permalink of your blog post.

Jom...!!!


...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

sI tEDI said...

good luck kak anie.

nuff kalau bagi ticket free mesti panggung kat Kl je kan..

he he he

Zareda Norman said...

gigih kak anie.. hheheh good luck

sya said...

Amik le gambau ngan kepak and pakai tights mesti menang.. aku leh utmpang hadiah ha ha ha

aNIe said...

tEDl...tak boleh putus asa...nak jugak tiket free...hahaha...

Ha'ah...selalunya kat KL...

--------------------

Zar...tq..harap2 dapat..

-------------------

Sya...kalaulah aku pakai tights tu..dengan kepak lagi...mau terbakau kamera tu...hahaha

MOKCIK AZWA said...

good luck kak...ihiks...mokcik beli vcd jer la..nak pi panggung memang tak sempat..

POSH76 said...

bagusla sis...tingin nak buat mana nak cari wings ni hehe

Leeya said...

hehe..tak leh bygkan akak pakai wings tu.hehe..all the best akak!

KLMari said...

Moga berjaya, Kak Anie !!!

Kak anie said...

Mokcik...kalau ada anak kecik memang lah tak dpt masuk panggung...sian bebudak tu mesti tak selesa...

---------------------

Posh...kalau tak dpt buat wings pun tak pe...try aje lah...maybe boleh jumpa kalau sama2 dapat nanti..

-------------------

Leeya...jgn dibayangkan...kalau nak pakai wings...mesti wings yang kuat & besar...kalau tak ...tak terangkat nanti...hahaha

---------------------

KLmari...tq....

shafarina said...

Kena ada GPS

Hehehe

Erna said...

salam anie..rajin anie melayanya..dah dapt nanti..jangan terlepas pandang lagi ye...ada yang meraung nanti...he he

aNIe said...

Shafarina...ada CCTV...semua lengkap...kat situ boleh tau kat mana budak yang ilang gigi tu ada...hahahah

-----------------------

Kak...cuba cuba aje...suka suka...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails