Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, December 21, 2009

Flymas.mobi - as Easy as 1, 2, 3

Aku jarang terbang...yang sering terbang ialah cik abang aku.

Selalunya kalau dia nak ke mana2...aku yang booking tiket dia online.

Kini dia duduk jauh dari aku...kadang2 sukar untuk berbual lama2

Kemudian...satu hari...aku dpt tau...Mas telah melancarkan portal untuk mereka membuat tempahan tiket hanya di hujung jari...iaitu dengan telefon bimbit...atau mobile phone.

Sebab tulah...website dia diberi nama Flymas.mobi....kependekan kepada...Fly + Mas + Mobile

Aku memberitau cik abang...

'Mudah je bang...segala2nya di hujung jadi abang...apa yang abang perlu ialah sebuah telefon bimbit yang boleh mengakses internet'

Sambil itu aku mengajarnya...

Mula2 abang masuk website dia...http://flymas.mobi

nanti akan keluar skrin dia camni...


Di sini...abang tekan aje...untuk booking tiket...yang tulis book flight tu...

bila dah tekan...akan keluar paparan ini...



Masa kat sini abang pilih aje...nak terbang ke mana...bila nak terbang dan apa jua yang tertera pada skrin phone tu...

Selepas abang tekan book...dia akan keluar samada flight atau tiket tu available atau tidak...



'Mudah aje bang...'

Dan kalau abang nak confirmkan pembelian mereka akan menghantar confirmation flight abang melalui sms atau email dan membuat pembayaran kredit kad...semuanya boleh dilakukan dgn phone...

Lalu cik abang dengan eksyennya berkata...

'Hmmm...kalau camtu mudah aje lah...semudah 1, 2, 3...

Sebab tulah anie kata...

'Flymas.mobi - as Easy as 1, 2, 3.'

'Memang mudah bang...dari website tu...abang boleh

buat macam2...boleh booking tiket...cek masa booking abang...check in...dan yang paling best...ada baggage tracer...'

'OOhhh...'

'Yang paling bestnya bang...anie nak buat blog entry pasal Flymas.mobi ni...sebab ada peraduan yang dianjurkan oleh pihak Mas...siapa2 pun boleh menyertainya...

Mudah aje...buat blog entry pasal Flymobi.mas ni...dah hadiah2 yang boleh dimenangi...lumayan bang....



Penerbangan percuma 2 tiket pergi balik ke Sydney Melbourne...atau ke negara2 ASEAN...paling tidak pun dapat terbang ke mana2 tempat di Malaysia...FREE bang...

Saper tak nak?

Lepas buat blog entry tu...eh! Tajuk entrynya ialah

'Flymas.mobi - as Easy as 1, 2, 3'

kemudian...hantarkan email kepada :

flymas.mobi@nuffnang.com

tuliskan nama penuh & permalink blog entry yang telah dibuat....

Okay...pada sesiapa yang nak masuk peraduan ni ...jgn lupa

Peraduan berakhir...

11.59 pm 30 December 2009...

Okay .....

Sydney!!!! Here I come....!!!!

Kalau tak menang pun tak salah berangan kan? Heheheh.....




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

7 comments:

n.u.r.u.l said...

pandai gak k.anie ni...sy pon x berapa pdai bab2 ni..hehe

Kak anie said...

nurul...ehehe...baru nak cuba2 peraduan Nuffnang...seronok jugak...

Kak anie said...

Nurul...kenapa tak leh masuk blog nurul?

MA said...

Hamboii...baru nak cakap nanti lepas ni MAS boleh bagi tiket free dok promote kemain lagi...rupa-rupa memang ada peraduan ek...


Haha...Amin, mudah-mudahan dapat tiket free ke Sydney. Saya kirim anak beruang sekor pun jadi lah....:P

aNIe said...

Hahaha...MA...harap2 masinlah mulut u....

Jard The Great said...

suka.. suka.. gud luck ye.. =)

aNIe said...

Jard ..thanks...hopped to your blog...love it

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails