Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, July 22, 2009

Akhirnya..Aku dah Update!!!...

Ari ni dah 22hb...last aku update blog 7hb. Julai...Uiiii!!! Lama tu...15hari!! Break rekod aku sendiri aku rasa ..

Disebabkan kemalasan dan kesibukan aku ...aku cuma masuk Facebook aje...sebabnya kat sana aku cuma update status...seperti kata ila...kalau blog kita kena masuk 'rumah orang'...pastu dok bual2...tuan rumah hidang air...dgr cerita tuan rumah...pastu baru kita boleh bertandang ke rumah yang lain. Kalau kat Facebook...kita jengah kat tingkap je...jadi 'ahli mesyuarat tingkap'...tak perlu tunggu lama2 ...dpt tau status tuan rumah melalui tetingkap tu aje kita dah boleh 'blah...'

Hari ni dan semalam Shah Alam dah mula hujan. Hari ni hujan pagi dan mendung sepanjang tenghari ni...

Baju untuk aku bereskan bertimbun2...bila nampak matahari tadi...hati dah berbunga2...berharap agar panas berpanjangan. Tapi nampaknya matahari begitu malu untuk menjengukkan wajahnya...main sembunyi2 belakang awan pulak.

Mau tak mau...terpaksa juga sidai baju...kalau tak nanti baju2 tu akan terperap dlm mesin basuh sampai esok...

Yang membuatkan aku geram ...hari dah ler mendung...mesin basuh aku buat hal pulak. Compartment untuk 'spin dry' buat hal....huhuhuhu....

Sebelum berganti baru alamat kenelah aku aku memerah baju2 secara manual untuk beberapa hari...atau minggu...atau bulan???






...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

30 comments:

pB said...

Jom akak , kita ke SACC.

Kita ronda Sen Q....


Cari mesin basuh



pB tak suka FC.

ilah1908 said...

ooo gitu alkisahnyaaa...
kak anie macam man bisnes sambal ikan bilis? ilah ingat akak bz sbb tu.. harap2 berjaya...
ilah pun malsan juga nak update blog fmly. blog masak tu ada la juga sikit2 baru masuk.huhu

KV said...

haha..akhirnya akak update jgk. Tp kv mcm tak perasan 'ketiadaan' akak sbb dok tgk dlm fb sokmo. Haha

RaFFLeSiA MeRaH said...

kakkkkkkk lady...lame betapa...wat bisnes ker kak? huhuhuhu.....

Mas said...

Kat FB je senang...kat blog malas nak menulis ayat panjang2.

zany said...

matahari tak sembunyi belakang awan kak, tapi dah ditutupi bulan, 2day gerhana mehhh.......

Abang Long said...

Adakah ini bermakna Kak Anie akan tinggalkan dunia blog dan berjuang didalam facebook ?

dlt said...

akhirnya.... hehehe... perah jangan tak perah kak..

zareda said...

kak anie

zar ni jugak tak hupdet hupdet...

tolonglah kak... asik mesyuarat tingkap aje.. sampai pintu mangga blog tak bukak bukak.. ehheh

iina said...

kak saya add akak dlm fb hehehe.. canggih ler kak skrg ada fb dah ;)

MOKCIK AZWA said...

yahooo...akhirnya kak anie update blog dia hehehe

psstt...kak anie punya facebook add aper ek...

^ez^ said...

kak anie..lagi syok kt fb.hehe..leh berkebun..hehehe

Nana.... the only me. said...

lama senyap kak? bertapa ek?

tu minta tuka tu..kan dh nak raya..hehehe

aNIe said...

PB..kalau gi Sen Q tu pun poket kosong buat telah airliur je...hehehe

Kat Sen Q kalau ronda2 rasa semua nak beli...

----------------------

Ilah...bisness sambal tu pun buat jugak...alhamdulillah rezeki...jadi FB tu sambil2...

----------------------

KV...tulah...selalu tengok KV kat Facebook jugak...sibuk main2 kuiz...hehehe

----------------------

Rafflesia...menghilang kerana malas & sibuk...hehehe...

----------------------

Mas...nak tulis kat blog kena ada mood...kalau tak ntah apa yang kita tulis pun tak tentu hujung pangkalnya.

----------------------

Zany tulah...tapi kat sini tak nampak gerhananya...kalau tak tentu akak dah tunggu untuk melihat fenomena tu...

----------------------

Abang Long...akak takkan tinggalkan blog...sebab banyak kenangan di sini...kawan2 di Facebook 98% kawan2 blog...

----------------------

dlt...bermuscle le tangan akak nanti...tak payah angkat dumbell

----------------------

zar...tu ler pasal...FB boleh jengok je kat tingkap aper le kengkawan tgh buat ari tu...hehehe

-----------------------

iina...akak dah ada FB lama dah...tapi jarang aktif...eh? Ada ke akak add iina...nama FB iina aper eh?

------------------------

Mokcik Azwa...cari aje Anie kat Facebook...nanti jumpa ler akak

------------------------

^ez^...tulah boleh berniaga kat restoran...jual sayur...untuk ribu riban...hahahaha

Kak Elle said...

Semua dah rajin di FB blog semua kena gantung...haha

cj'alhafiz said...

ala payung la payong
ketipak payung...lala
payung sutera raja patani....

ala tolong la tolong.....
cik abang tolong....
tolong memerah kain kak ani.....lalala

haha! salam kak ani..cj lama dah tak jenguk kak ani. sihat?? sian ea spin rosak... suami tak tolong ka perah kain tu?? haha

Nor.Abd-Azila.Azis said...

ya allah...

tadi saya baru je nak cuci baju untuk set yang ke 3... tak pusing pusing bila air dahh penuh...

hati dah cuak!!!

jangan lah buat hal...

lepak jap...

pk apa masalah...

duit syiling kot...

so... punggah lah balik kain kain tu.. dan buang air nya...

sah ada 20 sen 2 keping tesekat i celah alat putaran...

lega..

kalau tidak... kepala dah jenuh mana nka korek duit nka beli yg baru... watchaaaaaaaaa itu mesin basuh!!!!

Ajzie said...

salam kak

© EM Muhammad/Oshun Muhammad said...

Memang betul pun Kak Anie... tapi opah lebih suka blogspot lagi. Puas menulis... ha ha ha. Kat FB tu, luah summary perasaan kita aje. Tak leh lebih-lebih...

kakpah said...

lamanya anie tak update. bizi ke M.
Mesen basuh kalau buat hal, memang naik meroyan. sebabnya kita ni dah manja. orang dulu takde pun mesen basuh ni kan?

Laracroft74 said...

betul tu kak anie..kat FB actually lagi senang & cepat..mesyuarat tingkap ringkas sikit...gi jenguk2 & tanya khabar.. tetap prihatin jugakkan.. kalau kat blog ni kena masuk rumah jiran & sembang lama sikit...
kalau tk sempat & tak ada masa, pergi FB lagi cepat..

KLMari said...

Hai Kak Anie...mesin basuh saya pun buat hal jugak dari minggu lepas...air tak mo keluar ler plak....Agaknye memang dah tiba masa kot...Mesin tu hubby beli sejak belum kawin, dah lebih 7 tahun dah tu...Jom beli baru??? kehkehehe

ILA said...

yeesszaaa!!!
selamat memerah baju kak..hehe
ila dah hampir sebulan mesin basuh yg dah seusia perkahwinan kami buat hal.sama gak..tmpat pgering dah tak mau jalan.syang pula nak beli baru.so for the moment kami buat senaman tangan je lah..huhukk:(

time wat entry ni..si abg kat mana kak???
hihiikkk:p

sya said...

Datang ke rumah aku Ahad ni bawak sekali baju nak cuci... air api sumer FOC

zue said...

kak anie,
kasi layan baik punya kat cek abg...untung2 dpt mesin baru.

MULAN said...

ajak anak kak anie pegang kat ujung kain, perah kuat2 senang kering.. he he..

alahai kak anie, pb nak teman cari yg baru tu..

Neeza Shahril said...

balik baru ni mesin neeza pun takleh spin.. shahril check..
tersumbat.. banyak sisa2 apa entah..
lepas tu dia okay dah..

13may said...

dobi aje la akak...hehe hehe

Mama Rock said...

wahhhh!!! finally kak lady update :)

memang siksa takde mesin basuh ni bila family ramai...err, maybe cik abang boleh bagi no-occassion-surprise-gift? ;)

CuTeMiUt78 said...

oh.. gitu ke kak.. takpe la nnti cari mesin basuh baru je

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails