Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Sunday, January 25, 2009

Pelulus Lambut...



Terpengaruh dengan iklan Camelia...kelmarin aku beli pati buah prun ni...konon2 nak jadi cantik dan beseri seperti Camelia.


Masa tu tengah offer...beli dua kotak tak sampai RM40...apa lagi aku pun capai 2 kotak.


Selang beberapa hari aku mula meminum pati ini...masa tu Farhan ternampak aku mengeluarkan pati ni dari kotak...


'Ibu minum apa tu...'


'Pati prun...'


'Ohhh...yang dalam iklan Camelia tu ke...'


'Ye....'


'Wah!!...kalau ibu dah makan pati prun ni kan...mesti jurusolek ibu akan cakap...'


dengan gaya lembut si Farhan pun bercakap ala2 jurusolek Camelia dlm iklan tu...


'Awak tak perlukan saya lagi....awak sudah cantik berseri....'



Ude yang berada kat dalam bilik terus keluar sambil gelak2 ketawa...


'Bukan lah Farhan...macam ni...'


Dia pun terus menggayakan iklan tersebut...


'Jangan salahkan saya kalau dia tidak cantik...kerja saya memerlukan masa tau....Ohhh...awak tak perlukan saya lagi...rupa awak sudah cantik berseri...awak cuma perlukan pelulus lambut....'


Hahahhaa...bagai nak pecah perut mereka ketawa...


Kurang asam punya anak2...sempat lagi mengenakan aku...




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

37 comments:

Kak Elle said...

hahahaha .... saya gelak guling2 atas lantai...

jgn terpengaruh dgn iklan anie..kalau ye pun ia memakan masa yg panjang untuk keputusan tu....hahaha ...gelak lagi.

sakurasa 2 said...

kelakar la anak2 anie.....

D said...

hehehe... tapikan, Camelia minum pati prun tu sejak dia kecik dulu ke? Tu yang musykil tu!! Alah, akak dah cantik tu... kena go ALL natural nak kasi lagi cantik (bukan produk komersial)

nonie said...

heheh klako2... tapikan mak cik saya sejak amalkan makan pati prun tu mmg muka dia berseri dari dulu....

^ez^ said...

adushhh...klaka la anak2 akak ni.heheh..elok ek pati prun ni?nak try jugak la..hihihiii

Anonymous said...

prune - utk org ada masalah buang air besar... minum/makan le bebanyak sure jadi macam julap... nak kurus minum jus prune ... flushhh

zino said...

lambut keliting boleh lulus ka? ai ya.. hehe

Neeza Shahril said...

setahu neeza prune baik untuk usus.. mungkin untuk rambut jugak kot..
haahaha!!! pandainya Farhan mengenakan ibu yeeee... nanti ibu mogok tak masak baru tahu hehehe..

iina said...

Hehhehehe nie kes ngusik ler nie.. puji kak jgn tak puji sok banyak2 lagik diorg puji akak cantik.. pastu leh akak jawab.. minumlah pati prun hehehhe ;)

Minister Of Mind said...

kuat betul pengaruh iklan kepada kaum hawa....

hermmm....

Laracroft74 said...

ni la dia orang pompuan kan..nampak benda menarik jer mesti nak beli...saya pun hampir2 dulu nk eli, sekali check wallet, duit tak cukup lak..terus sampai sekarang x beli2 lagi... selamat duit .... :-))
eh nampak kat kak anie punya previous post, ada anak kucing comel2 laa...ada lagi tak..kalau lepas ni tk nak anak kucing, pas la satu kat kita ye...saya baru hilang anak kucing dua minggu lepas..budak2 kat umah ni sedih sangat nak bela kucing lagi.... :-(
kalau ada, pass la satu ye... tq!!

MiSya said...

tak sporting sggh anak2 kak ani...
hahhahaa....
usik mama sendiri....
pelulus lambut....hoohoh

~ yus ~ said...

kak Anie,

senyum sorang jer saya baca kak. Anak2 akak nih mmg semua suka mengusik ekk.

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hehehe...pandai betul budak2 skrg nie..

ada perubahan ker minum tu?

Zareda Norman said...

sabo ajelah dengan anak anak kan kak anie..

si Ika pun kalau pi farmasi dah pandai kenen kenen kat zar makan ubat untuk kuruskan badan.. cehhh

david santos said...

Very good!
Congratulations!!!

aNIe said...

Kak...memang pun benda tu kena diamalkan pemakanannya baru nampak kesan positifnya...hehehe

-------------------------

Sakurasa...tu le bebudak ni ...tak baik tau

--------------------------

D...hahaha...ntahlah...alah...si Camelia tu memang dah cantik pun..tak payah makan pati prun pun dah memang cantik

--------------------------

nonie...pati prun tu kan membersihkan bahagian dalaman perut...agaknya tu pasal muka berseri2...heheheh

-------------------------

^ez^ ...kalau nak nampak kesannya pun bukan makan sebotol dua dah nampak...kena makan berbotol2

------------------------

Anon...kalau tak makan pati pun akak selalu makan buahnya supaya lawas...hehehe

-------------------------

zino...lambut kelintin kene pakai pelulus lambut...minum itu pati tak muleh lulus munya...

-------------------------

Neeza...memang baik untuk usus...untuk rambut tak boleh pun...tu sebab dia kata akak cuma perlu pelurus rambut aje...takyah guna jurusolek lagik...hahahah

-----------------------

iina...diorang tu memang suka mengusik akak...ade ke dia kata akak ni David arumugam...tak baik sungguh...jauh panggang dari api tu

----------------------

minister of mind....tulah...kaum hawa ni kalau pasal kecantikan cepat aje terpengaruh

----------------------

hi laracroft...thanks for dropping by...hmmm...akak ni pati prun tu memang lama nak beli dah...tapi bila ade offer barulah akak beli...sebab harganya memang murah masa tu.

Anak2 kucing tu memang comel...nantilah kalau ada markonah mengandung lagi akak bagikan ye...heheheh

Suka anak kucing rupanya anak2 laracroft ye....

-------------------------

misya...tulah kalau tengok iklan tu memang nak ketawa tengok gaya si jurusolek tu kan..? Diorang pun suka menyakat akak juga...

-----------------------

Yus...sebab mak dia pun suka menyakat...melayan diorang...hahaha

----------------------

nrina...kalau tak mengusik memang tak sah bebudak tu...

Kesannya lom lah nampak lagi...kene makan berbotol2 kot

----------------------

Zareda...hahaha...kalau dah perempuan tu memang perempuan jugak kan?

Ummi365 said...

hellloooo. kak ani ni bersiaran dari mana n? tenguk jam kat comment tu dah tengah malam.. dah balik ke shah alam semula ke?

kak anie, tak payah dah nak pakai apa2 kat muka, kat ani dah cukup cun dah. abang pun suka kan. hehehe

Laracroft74 said...

kak anie...nak tambah sikit je statement kak ummi tu...mmg betul..tak payah makan lagi pati prune tu..nanti lagi kuat jeles abang... **wink*wink**
lagi pun muka kak ani mmg dah cantik berser you...

Abang Long said...

Anak Abang long kata, dia 'geli' tengok iklan tu ... alahaiiii, macam - macam ...

Mummy Rizq said...

ermm.. dah memang camelia tu cantik.. bagi ler minum apa pun memang ler cantik... tak gitu kak lady! sama lah cam kak lady... walaupun tak pernah jumpa, saya rasa mesti kak lady ni pun set set camelia kan!! hee....

ez said...

hehehhe..kelakau la anak2 akak..hehehheh

AZWA said...

Kak anie...hehehe...azwa pun tergoda gak beli pati prun nie ...tapi bukan sebab camelia, sebab ada sekali tempohari dia offer dalam package yang comel sesangat...dah abis sekotak nak cari kat sini bukan main susah lagikkk huhuhu...

Intanaziela said...

hihihi lawaknya anak2 kak anie ni mengusik mak dia...

ADIEJIN said...

Camelia ? Camelia ???? HAHhahaHAHahhahHAhahahhAH...

eh tak der apa lah..saja gelak . tak leh ? ..HEHEHEhehhehe heheh ehhe ehe

HappyIrfa said...

pelulus lambut?adui

sya said...

Aku dulu ada minum parti prun tu sekotak je.. bukan muka berseri.. aku yg dok melawat toilet aje kejanya

RaFFLeSiA MeRaH said...

nanti kalau muka akak dah nampak cam nak iras2 camelia, jgn lupa snap gambar wajah akak yerrr...nk nengok gak....leh try pulak pastu....

maklang said...

anak2 ni macam2 ye kak...penghibur...

nasib baik pelulus lambut, kalau dia kata pefail lambut...lagi haru!!..he..he..

Sastri said...

keskeskes... pelulus lambut ek... :p

kawan saya amik pati prun ni sebab nak senangkan buang air katanya...

Mak Su said...

maksu pun baru cdg nak try ni, pati prun ("pelulus lambut?"), ahaks... sebab rasanya badan tak serasi ngan epo.

KV said...

ahahaha..baru kv paham apa apek tu ckp. Selama ni mmg tak paham. Huhu
lawak la aaez!!

silversarina said...

Wah, macam ni kalah Camelia , budak2 tu ada aje nak usik kak aNIe..heheh.

aNIe said...

Ummi...akak bersiaran dari Melaka...dok dlm bilik sensorang anak2 dah tidor...akak jadi musang...hahahhaa...

Cantik berseri ke? I like...i like ...

---------------------------

Laracroft...cemburu di usia nak masuk 50an ni ...memang terasa bangga sikitlah kan... : )

---------------------------

Abang Long...memang geli...geli geleman

---------------------------

Mummy rizq....tu lah pasal...dia kan dah cantik...kita pulak terikut2 nak cantik cam dia....

Trima kasih le sebab terbayangkan akak set set camelia tu...cuma version tembam...hahaha

--------------------------

ez...anak2 tu memang carik chance aje nak kenekan mak dia...

--------------------------

Azwa...akak beli sebab akak rasa murah kalau 2 kotak dpt kurang dari RM40

--------------------------

Intanaziela...kalau mak dia pun suka menyakat...anak2 pun cari chance le kan...

-------------------------

adiejin...jahat tau...hahahhaa

-------------------------

irfa...mentang2 le lambut mak dia kembang...hahaha

------------------------

Sya...sebab lawas membuang tu lah...muka jadi beseri...perut dah sihat...

------------------------

rafflesia...kalau dah macam iras2 camelia...akak lah yang akan gantikan camelia dlm iklan tu...hahahaha.:P

------------------------

Maklang...kalau pefail lambut...memang fail lah...hahaha

------------------------

sastri...tulah pasa...kalau perut bersih wajah pun berseri...

------------------------

Maksu...akak takut nak makan epo...diorang kata boleh menggemokkan...ye ke?

-----------------------

KV...apek lembut...geli akak

-----------------------

silversarina...diorang tu cari peluang aje nak kenakan mak dia...

Diyanazman said...

hahaha! kelakar giler telatah diorng ni..
Kak anie.. saye pon nak makan pati tu jugak la... ada kesan ke lepas kak anie try produk tu??

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh..heh.. adeehh. penat duk tersengih2 dpn pc baca n3 akak ni.. pandai ler anak2 akak.. kelakor..

ReensPorchSale said...

Hi there,I stumbled on your blog and that is so cute.
On another note,the pati prun is lovely.I drink it every night.

Come drop by my blog

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails