Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, May 28, 2012

Buat Apa Cuti Sekolah Ni..?


Assalamualaikum buat sahabat semua...


Apa program cuti sekolah ni...? 


Gambar dari blog ini 



Hmmmm... aku masih belum merancang apa2... cuma yang sudah pasti aku akan ke Lost world of Tambun


Bukan percutian keluarga..tapi aku akan menemankan si kecik yg akan bersama2 rombongan Upin & Ipin ke sana selama 3 hari...


Seronok sungguh dia bila dapat berita akan ke sana... sebab inilah pertama kali kami akan ke sana...

Hujung minggu lepas balik ke Melaka... aku tak bawa kereta kerana aku ikut cik abang balik dari meeting di Shah Alam... jadi tak dpt ke mana2... sebab kereta takde... lepas memasak dan siap kerja rumah...aku terperap aku menonton TV sampai bosan.


Kemudian cik abang dtg ambil aku untuk ke rumah anak melihat cucu comel ku...kemudian ke rumah bapak dan melawat sepupu yang akan menunaikan umrah minggu depan... niat nak ke majlis kendurinya pun tak dapat... terpaksa dibatalkan saat2 akhir...semoga segala urusan ibadahnya dipermudahkan...


Selamat pergi dan selamat kembali buat kak Jeah dan suami serta anak bongsunya...


Niat dihati masa nak balik sini aku nak bawa sorang anak sedara lelaki aku ... dah setiap kali aku balik Melaka dia merayu2 nak ikut aku balik...

Tapi semasa aku nak ke rumah untuk mengambilnya.... aku diberitau ayahnya tak membenarkan sebab pada musim cuti sekolah kelas mengaji akan ada setiap hari di rumah nya...

Alahai...sampai kat rumah... hati ku terkilan sungguh sebab tak dapat nak bawa dia... nak berjanji untuk ambil dia minggu depan aku tak berani...sebab takut aku tak dapat balik...

Buat anak sedara ku wafy... Insyaallah kalau diizinkan minggu depan maksau datang ambil ye...















...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

28 comments:

Acik Erna said...

salam anie..hajat hati nak kejohor pun kena tangguhkan dulu ni.anak2 nak ke melaka lagi..mandi di water world tu...suka sangat kesana..maknya la yang dok melangut nanti..sebab tak mau masuk dalam air..

ainnoraini said...

Saya gi mana2 pun..anak2 ada kelas la pulk...tahun ni semuanya peksa kakanie...upsr,pmr,spm...vengsannnn maknya nii..

ainnoraini said...

Opss..silap plk...'tak gi mana2'..

zino said...

cuti jangan tak cuti..

aNIe said...

Kak erna...bebudak ni kalau dpt main air tak kira besar atau kecik sama aje kan kak... berjam2 diorang boleh berndam... dulu anie pun camtu jugak... sekarang dah malas dah...hehehe

aNIe said...

Ain...berderet2 yang periksa ye tahun ni...adoyai...kalau akak pun fengsan dibuatnya...

aNIe said...

Zino pulak ke mana cuti ni...

sal said...

Moga apa saja rancangan yg diatur pd cuti ini, berjaya dilaksanakan dan dieprmudahkan..amin..

ibundo said...

seronok ani jadi peneman anak. Dapat tumpang sekaki rezki anak tu.

m.u.l.a.n said...

banyak kereta atas jalan kat kerteh ni.. suka sangat sbb macam raya...

aNIe said...

Ameen...kita ni merancangkan Sal...tapi Dia yang menentukan

aNIe said...

Kak Pah..Alhamdulillah...meneman kan dialah dpt selalu berjalan

aNIe said...

Mulan..musim cuti ramai balik kampung..tu yg meriah ti

aNIe said...

Aik..ti pulak...'tu'

Ati Masrif said...

salam kak,

cucu comel dok serumah ke?

ati tak kemana pun sbb hubby tak
dpt cuti jadi kami dok rumah sambik
boleh ati habiskan jahitan baju raya ni :)

aNIe said...

Waalaikumsalam ati... cucu comel akak dok rumah sendiri... kat Bukit Katil ... akak kalau balik Melaka ke rumah mertua...

Rajinnya menjahit...akak semua beli siap je...

sharifah rosidah said...

Kemana lagi Anie, orang balik kampong, kita balik bandar lah, duduk pun dah kat kampong. Lita balik JB dan lepastu ke Singapore lah ronda ronda cuci mata dan tekak kat sana.

cikceriacorner said...

salam akak..tahniah..atas kurniaan cucu comel..maafla lama xbaca blog akak..heheh..kite bru nak rajin berblogging semula....heheheh..akak aritu nampak farish kat tv..masa anas wat show mentor..selamat pg cikgu..hehehhe

aNIe said...

Seronok tu shidah..pi singapore byk boleh cuci mata kan?...yg paling best kalau dpt bershopping..hehehe

aNIe said...

Tulah..lama tak dgr berita cik ceria...

Aha...aritu dia ada.terlibat dgn sketsa masa.anas buat persembahan

MOKCIK AZWA said...

Seronok gak ke Lost world of Tambun tu kak..kami masa dok Perak dulu cuma lalu lalang jer la depan tu..menuju ke Giant hehehe sebab dia bersebelahan jer..so kalau akak boring2 tu boleh la gi terjah ke Giant atau Tanjung Rambutan atau makan Mee Rebus Ramli..dekat jer dari situ..

enjoy your trip kak

aNIe said...

Mokcik...akak first time ke sana..teruja ni ..lebih dari si kecik tu...hahahha

~ yus ~ said...

Yus nak ke Terengganu lagi esok sampai Rabu kak Anie. InsyaAllah nak jumpa kak Muniq lagi kot...hehe

secangkir madu merah said...

cuti kali ini kami tak ada rancangan kemana2, anak bongsu nak amek UPSR so setiap hari ada kelas bimbingan di sekolah dan ditempat tusyen juga.. ibunya kena berkorbanlah hehhehehehe.. sabar sabar sabar..

Mak Su said...

x de buat apa. mak mertua meninggal pada 29/5. selain daripada tu, kerja as usual :(

MulutPayau said...

cuti sekolah dah nak habis...tak g mana2, lepak jer kat umah..huhuhu

aNIe said...

Yus... akak ni kalau pi Ganu je jarang dpt jumpa Blogger di Ganu...cik abang nak balik cepat je...hehehe

-------------------

SMM...kalau anak2 nak amik periksa mak ayah yang susah hati kan... dari awal tahun hati dah berdebar2...hehehe

aNIe said...

Innalillahi wainna ilaihirajiun.. semoga rohnya dicucuri rahmat... Takziah dari akak buat mak su...

------------

Mulutpayau...akak ni kalau tak bawak si kecik tu...dok terperap je kat rumah jugak...ehehe

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails