Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, May 23, 2012

Berhujung MInggu Bersama Cucu...

Assalamualaikum...

Salam buat sahabat2 yang masih mengunjungi blog yang jarang berupdate ini...

Maklumlah tuanpunya blog sedang sibuk... menguruskan si bujang sorang tu untuk menyambung pelajarannya di sebuah institusi...

Kolej yang terletak di Bkt Jalil Technology Park rasanya tak berapa jauh dari rumah... kalau tak jem... ikut Kesas Highway... 30 minit dah sampai...

Jadi sampai sekarang masih belum selesai isu samada nak biarkan dia tinggal di appartment atau pun di rumah...

Kena tunggu jadual kuliahnya.. kalau dlm seminggu cuma beberapa kelas sahaja...maka eloklah dia berulang alik sahaja.

Minggu lepas...balik Melaka... kalau dulu balik Melaka banyak habiskan masa di rumah mertua...

Tapi minggu lepas habiskan masa di rumah anak ... menjaga cucu...

Seronok dpt menjaga cucu... dapat cium pipi dia puas2...

Memula kekoklah jugak...maklumlah dah 11 tahun tak memegang anak kecik...

Rasanya... sekali lagi kalau dapat balik...atau jumpa cucu... dah pandai senyum kot...

Okay jom layan si kecik yang dah pun berusia lebih 1 bulan...sebab mama dia pun dah habis berpantang...


Paksu dia yang geram tengok tangan Ziq...hehehe



Tidur...tapi mata separuh tertutup...



Paling suka tgk gambar ni... besar mulut nangis sebab kena bedung...hehehe

...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

23 comments:

nanonano said...

heheh suke lah pakcu dia ade geng nak buli nanti, hehehe..
budak2 skrg mmg xske bedung dah la, melalak, ingt anak sy je dlu cmtu,
rupenye tgk ank2 lain pun same, hiks :p

Sari Yusa Ibrahim said...

comelnya cucu nenek, mak sy kata kalau baby tidur mata separuh terbuka tu tandanya cerdik, insyaAllah..

Nurazzah8 said...

Salam Kak ...eh...Nanny! hehehe..dah jadi nanny dah akak ya...tapi nenek vogue gitu! ...

gerammmmmmmmm nya tgk cucu akak ni...kalau dekat sure dah kena cubit2 pipinya yg tembam tu ...ouchh! sure neneknya marah nanti! hahaha ...

Nurazzah8 said...

Kak ..lupa nak bagitau...saya sudah menjalankan tugas saya di blog akak! heehhe...
dah siap shoping handbag kat blog akak! hehehe

~ yus ~ said...

amboi! Besarnya mulut nganga, nak mintak susu tu...hehe

seronok akak dah ada cucu ya..hehe

ilahjy said...

alaaa tomei tomeiii cucu kita...entah bila nak timbang cucu snediri..lama lagi nie anak sulung nak sambung belajar pula..pak we tak de lagi.. yg ada dah belot cari penganti..adoiii siksa2 hehehehe

Ila said...

alah,akak dah ada cucu...rasa macam muda je lagi..budak2 skrg mmg tak suka berbedung kan

aNIe said...

Nanonano...tulah sayangnya bukan main... asal pegi shopping jumpa baju baby nak beli...adoyai...pening pala akak melayannya

-------------

Nurazzah...hehehe... nenek tak marah pipi cucu kena cubit..sebab nenek pun sama geram...hahaha

Terima kasih kerana shopping kat sini... nanti akak pi jengah azzah pulak ye...

aNIe said...

Sari Yusa... dia tidur camtu kata ayahnya ikut mama dia... moga membesar jadi anak yang cerdik

-----------------

Yus...memang seronok...tambah seronok kalau dpt balik Melaka nanti boleh selalu gomol dia...

Nganga tu pasal dia nangis kena bedung...dibedung & kena ikat oleh nenek dia ...

aNIe said...

Ilah...hehehe...biarlah dia sambung belajar...mungkin yang belot tu tak sesuai utk dia...ada himkah disebalik segala kejadian...

Anak perempuan akak tu pun belum ada pakwe lagik... puas suruh dia mencari...dia kata biar dulu...

aNIe said...

Ila...bebudak sekarang memang tak suka berbedung...mungkin sebab cuaca sekarang panas...rimas kot...anak2 dulu2 okay je kan?

pB said...

kak anie


umur sebulan dah pakai romper.
kalau org tua dulu-dulu , mesti marah. masuk angin , katanya

Acik Erna said...

assalam anie..memang saja je nenek nak tengok cucu nangis ye..dah tau tak mau dibedung..nenek bedung jugak..he he.akak pun macam tu anie..kalau ada cucu sedara tu datang..saja suka bagi nagis dulu..comel je bila tengok baby nangis..

makchaq said...

Geramnya tengok baby...
tidur comel, nangis comel, muka nak beyak pun nampak comel...

aNIe said...

Pb..kalau anak2 dulu masih bebedung..anak2 skrg takmonya brbedung...melalak bila panas...

aNIe said...

Kak...yg membedung tu cik besan.kita...katanya nanti kaki dia tak lurus..hehehe..

Anie pun suka.menyakat anak2 kak..suka tgk diorg nangis comel

aNIe said...

Makchaq betul tu...cuba bayangkab org tua pulak mcm tu...hahahah..buruk

m.u.l.a.n said...

comelnya... baby skrg mana suka kena bedung... aeez mesti geram tengok anak sedara...

sharifah rosidah said...

Wah Anie seronok tengok awak melayan cucu, kita entah bila lah kan.

Ooo anak Anie pergi kolej tu ya, dia ambik apa? Si Afiq anak bungsu kita tu dapat Uitm Kuantan buat TESL, tapi kena mendaftar di Uitm Jengka dulu seminggu lepas tu baru ke Uitm Kuantan nampaknya dekat lah dengan kakak nya yang di UIA Kuantan boleh lah di jenguk jenguk adik dia

Shamsul suka kalau dia ambik Law dan dia layak, tapi dia kata dia lebih minat TESL so hantar dia pergi interview dan alhamdulillah dia dapat apa yang dia
minat.

secangkir madu merah said...

Geram pakcu tengok anak buah dia ya... tunggulah besar sikit, boleh resling pulak hahaha

aNIe said...

Memang dia getam betul dgn anak sedara dia tu

aNIe said...

Alhamdulillah shidah..tak kesahlah apa yang dia ambil jamji dia minat semoga dia brjaya mencapai.cita2nya...

aNIe said...

Smm...dia asyik suruh akak kira umur dia kalau ziq darjah 1...atau darjah 6 nak ajak memainlah tu

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails