Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Saturday, February 11, 2012

Sambal Mak Nurul...Hahahaha....

Assalamualaikum...

Lama sungguh tak bersiaran...patutlah orang kata... jangan berhenti menulis... nanti kalau berhenti kita jadi malas... dan bila dah malas nak mulakan semula tu bukan main liat lagik...

Aku dah melalui fasa itu berkali2... tapi aku tak boleh nak buat apa... bila banyak kerja... dan bila aku bercuti ke mana2 aku tak online... maka berhari2lah blog akan terbiar...

Oleh kerana rasa malas itu masih bersisa... maka aku cuma nak share video ni...

Ianya dibuat oleh kawan2 anak dara aku...

Kalau sesiapa yang dah lama menjadi pengikut blog aku...tentu ramai yang tau... DULU... aku membuat sambal goreng ikan bilis dan menjualnya...

Tapi...

Sejak bahan2 mentah jadi mahal... cili kering... bawang... minyak naik harga aku dah tak buat lagi...

Begitu juga dengan nasi lemak kukus...

Ramai yang bertanya2 kat anak dara tu... begitu juga dengan si kecik...

'Bila ibu nak buat sambal?  Bila ibu nak buat nasi lemak lagi..?'

Diorang cuma jawab...'Entahlah'

Kelmarin... Ude balik rumah terus beritau aku..

'Ibu... ibu kena buat jugak sambal goreng?'

'Alah... malaslah.. siapa nak?'

'Kawan2 Ude nak pi LA.. diorang nak bawak sambal...'

Alahai... kesian pulak aku dengar... nak tak nak... potong jugak cili... dan buatkanlah 2 peket untuk yang nak pergi dan sepeket untuk kawan di pejabatnya...

Kemudian bila tengok video yang bebudak tu buat kat LA di sini... aku mengekek2 ketawa...




Adoyai... sakit perut aunty ...ada2 je korang ni tau...!

Tapi... aunty suka !!!





...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

Hilmirda Daud said...

Amboi... promote ke tu?

Zareda Norman said...

hahaha saya pun tergelak ni tapi sampai ke LA dorang promote sambal akak tu.. apalagi kak, production kena jalan ni..

sharifah rosidah said...

Anie, nakal betul si Zarin, Fikri dan Ainul tapi memang duduk kat LA gian nak makan pedas2, terkenang pulak zaman dulu2 masa duduk LA.

aNIe said...

Salam Hirmilda...hahaha... nak promote pun dah lambat...tukang buat sambal dah pencen...dah gantung kuali dah...hehehe

aNIe said...

Zareda...nampaknya saper yang nak pergi LA aje yang kita tak sampai hati nak hampakan...hahahah

aNIe said...

Shidah...tulah pasal...adoyai...masa tgk video tu anie gelak terkekek2... mau tidaknya..kreatif bebudak tu...

nurazzah8 said...

Salam Kak aNIe...alahai..Azzah tak pernah pun merasa "sambal Mak Nurul " ni..nak rasa satu paket kak??? huhu..boleh lah kak ....

Acik Erna said...

anie..akak pun dah lama teringin nak order lagi..kalau rajin buatkan ye..dapat 2 peket pun jadi le..tambah caj pun tak pe..akak rela..asalkan dapat makan sambal anie..he he

aNIe said...

Nurazzah... hehehe...akak berhutang dengan Salwa Tulipurple tu... tak buat2 lagik dulu...sian dia...

Nantilah kalau rajin akak buatkan ye...

--------------

Kak Erna... Insyaallah.. kalau dtg seru rajin nya anie buatkan untuk akak ...heheheh...seru tu tak menahan...ntah bila sampai pun tak tau

MULAN said...

haaaa... saya nak jugak sambal tu.. tak pernah rasa.. dah pi jauh tu.. yang dekat nak jugak rasa..

JIE said...

Salam Kak Anie,
Saya pun gelak besar pagi ni tengok video ni, terima kasih kerana menceriakan pagi saya :-) Terlioq nak rasa sambal Mak Nurul, mesti 'perrgghh...!' macam yg diorang cakap tu hehehe

cikceriacorner said...

hehehhe..kelakau la kak..promosi smpai LA tu...hheheh

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails